Türkiye'nin Tekstil Sektöründe KOBİ'ler İçin Sürdürülebilir Ağlar ve İlişkiler Zinciri Oluşturulması Ortak Programı hakkında bilgiler verildi.
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Vali Ulvi Saran, MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ve KOSGEB Müdürü Murat Seki de katıldı.
Program Koordinatörü İnci Ataç, katılımcılara program hakkında bilgiler verdi. Ataç, programın sahiplenilmesinin çok önemli olduğunu ifade ederek, "Program, İspanya Hükümeti tarafından Bin Yıl Kalkınma Hedefleri doğrultusunda finanse edilerek, Birleşmiş Milletler Kalkınma Fonu, Uluslar arası Çalışma Örgütü ve Birleşmiş Milletler Sanayi Kalkınma Teşkilatı tarafından hayata geçirilip, uygulamaları İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birlikleri ile birlikte yürütülen "Türkiye'nin Tekstil Sektöründe KOBİ'ler İçin Sürdürülebilir Ağlar ve İlişkiler Zinciri Oluşturulması Ortak Programı" Türkiye'nin tekstil, hazır giyim ve deri sektörü stratejisinde yer alan, bu sektörde üretimin, inovasyonun, kurumsal sosyal sorumluluğun geliştirilmesi ve sürdürülebilirliğin sağlanması ilkeleri doğrultusunda hazırlanmıştır. Tekstil sektöründe büyüme potansiyeline sahip ama sosyal ve ekonomik açıdan gelişimini sürdürmekte olan illerde KOBİ'lerin üretim ve inovasyon kapasitelerinin arttırılarak tekstil sektöründeki girişimcilerin, özellikle kadın girişimcilerin desteklenmesi, sürdürülebilir ağlar ve değer zinciri oluşturulmasının sağlanması amaçlanmaktadır. Kurumsal sosyal sorumluluk ve sürdürülebilirlik ilkeleri ile çevre ve cinsiyet duyarlılığı geliştirilerek, tekstil sektöründe çalışanların çalışma koşulları geliştirilerek KOBİ'lerin rekabet ortamlarının güçlendirilmesi amaçlanmaktadır. Ortak Program kapsamında çalışmalar Malatya, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Gaziantep illerinde yürütülecektir.
Programda, tekstil sektöründeki KOBİ'lerin değer zinciri yönetimi platformu kullanım kapasitelerinin ve kümelerinin geliştirilmesi ile tekstil sektöründeki KOBİ'lerin kurumsal sosyal sorumluluk yönetimi kapasitelerinin geliştirilmesi hedeflenmektedir" dedi.