SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Rektör Prof.Dr. Kızılay'a Azerbaycan'da Madalya

Rektör Prof.Dr. Kızılay'a Azerbaycan'da Madalya
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Azerbaycan Devlet Petrol ve Sanayi Üniversitesinin 100. yıl dönümü nedeniyle özel devlet ödülü olarak verilen “Azerbaycan Cumhuriyeti Jübile Madalyası”na layık görüldü.

 Azerbaycan üniversiteleriyle İnönü Üniversitesi arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine yönelik katkılarından dolayı Azerbaycan Cumhuriyeti Bakanı Emin Əmrullayev’ın teklifiyle ödüle layık görülen Rektör Kızılay’a ödül, Bakü’de düzenlenen törenle Azerbaycan Devlet Petrol ve Sanayi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Babanlı tarafından takdim edildi.

Konuyla ilgili resmi sosyal medya hesaplarından açıklama yapan Rektör Kızılay, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün Azerbaycan Devlet Petrol ve Sanayi Üniversitesi'nin 100. Yıldönümü kapsamında özel devlet ödülü olan “Azerbaycan Cumhuriyeti Jübile Madalyası" Bakü'de Rektör Prof. Dr. Mustafa Babanlı tarafından şahsıma verildi.

Beni onurlandıran madalya takdimi için Rektör Prof. Dr. Mustafa Babanlı'ya, Tahsil Naziri Sayın Emin Əmrullayev'e teşekkür ediyorum.”

Törenin ardından Rektör Kızılay, Rektör Babanlı ile Azerbaycan Devlet Petrol ve Sanayi Üniversitesini gezerek yapılan bilimsel çalışmalar hakkında bilgi aldı. Heyet ardından Merhum Azerbaycan Devlet Başkanı Haydar Aliyev ve şehitlerin kabristanını ziyaret etti. Ziyarette Aliyev’in anıtına ve şehit mezarlarına çelenk ve çiçek bırakıldı.

Bülten 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Akademisyen (3 yıl önce)
    Kardeş Ülke üniversitesinden ödül almak güzel bir duygu elbette.Amma velakin dünyanın sayılı üniversitelerinden ödül alamamak düşündürücü.Biraz da o üniversitelerden ödül almak için gayret etmek gerekiyor
    0
    0
    Yanıtla