SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Resmi'' Kayısı Rekoltesi Tahmini..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, 2005 yılı kuru kayısı rekoltesini belirlemek amacıyla oluşturulan ekibin rekolte tahminini açıkladı.

Güldal, Malatya merkez ve ilçelerinde kuru kayısı rekoltesinin 112 bin ton olarak tahmin edildiğini bildirdiği açıklamasında şöyle dedi:

" 2005 yılı kayısı rekoltesi tahmin çalışması Tarım İl Müdürlüğü teknik elemanları, Kayısı Vakfı, Ticaret Borsası, Ziraat Odası ve Kayısı Birlik temsilcilerinin katılımıyla oluşturulan ekip tarafından tüm kayısı bölgeleri incelenmek suretiyle yapılmıştır.

Buna göre 2005 yılı kuru kayısı rekoltesinin Malatya ili için 112 bin ton, civar iller için 13 bin ton olmak üzere toplam 125 bin ton olarak gerçekleşeceği tahmin edilmektedir.."

Bu açıklama; Malatya'nın 2005 yılı yaş kayısı rekolte beklentisinin 448 bin ton olduğunu ortaya koyuyor. Bu rakam, civar illerin de katılmasıyla 500 bin tonu buluyor. Bilindiği gibi 4 kilo yaş kayısıdan 1 kilo kuru kayısı elde edilebiliyor.

FOTOĞRAF: Salih KAYHAN (Alıntılanma İzni Yoktur)

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız