SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sadece İçme Suyu Değil Kanalizasyon da Yokmuş!'

'Sadece İçme Suyu Değil Kanalizasyon da Yokmuş!'
A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İkizce’de yapımı devam eden deprem konutlarının içme suyu dışında kanalizasyon alt yapısının da olmadığını belirterek “Suyu, kanalizasyonu olmayan evleri yapmak büyük yetenek. Deprem konutlarını bile ellerine yüzlerine bulaştırdılar” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada  İkizce bölgesinde Bin 700 konut Aralık ayı bitmeden teslim edileceğinin açıklandığını, ancak evlerin içme suyunun olmadığının ortaya çıktığını belirterek, “Tıpkı sulama kanalı olmayan barajlardaki gibi, içme suyu döşemeyi unuttukları deprem konutu yapmışlar. İkizce’deki deprem evlerinin temeli 13 Nisan’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılmıştı. İçme suyu yer teslimi ise 13 Kasım’da yapılmış. Temeli atmış, 7 ay sonra içme suyunu döşemeye başlamışlar. Allah AKP’ye akıl fikir versin.” ifadelerini kullanmıştı.

“KANALİZASYONA ‘PAKET ARITMALI’ ÇÖZÜM BULMUŞLAR”

Ağbaba, yaptığı yeni açıklamada “ İçme suyu ihalesinin temel atıldıktan 7 ay sonra gerçekleşmesinin ardından şimdi de İkizce’deki deprem konutlarının kanalizasyon alt yapısının olmadığı konuşulmaya başlandı. İkizce’de Aralık ayında teslim edileceği açıklanan bin 700 konutun kanalizasyonun paket arıtma yöntemiyle çözülmeye çalışılacağı belirtiliyor. Binlerce kişinin kanalizasyon sorununa buldukları çözüm ‘Paket arıtma’. Peki biriken kanalizasyon nasıl boşaltılacak? Bunun için bir çalışma var mı? Bu sorunun cevabı yok. Görünen o ki depremzedeler hem susuz hem kanalizasyonsuz evlere mahkum edilecek. Her ne kadar DSİ tarafından geçici çözüm olarak içmesuyunun sondajla , kanalizasyonun da TOKİ tarafından paket arıtma sistemi ile çözülmesi ön çözüm olarak düşünülse de bunun gerçekçi bir çözüm olmayacağını yaşayarak göreceğiz. Nisan ayından beri inşaatı devam eden konutların kanalizasyonunun ne olacağının düşünülmemesi ayrı bir problem. Görünen o ki deprem konutlarını da ellerine yüzlerine bulaştırdılar.” İfadelerini kullandı.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

19 yorum yapılmış

  • Misafir (4 ay önce)
    Ah sayın veli agbaba keşke belediye başkanlığına aday olsan bu millette reisiciligi bırakıp sana oy verse ne güzel olurdu. Memleketi bi güzel ayağa kaldırır geliştirip adan ederdin. Ama bu millete güven olmaz yine mimari dan şehirden inşaattan anlamayan birini başımıza getirirler. Sonrası sürün babam sürün...
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Reel (4 ay önce)
    Biz Malatayaliyik Reisciyik seyyar hela yaparik yine iReise laf söyletmeyik. Bu Malatya iktidar muhalefet siyasetcisi ve Malatyalilik şuurunu yitirmiş biz halkıyla bi baltaya sap olamayız. Hersey ortada Perşembenin gelişi Çarşambadan belli olurmuş
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Berk (4 ay önce)
    Sadece içmesuyu değil. Kanalizasyon hattı da yok, yağmur suyu drenaj hattı da yok, arıtma da yok. Sadece ikizce değil yeni toplu konut alanlarının çoğunda yok. Niye yok. Çünkü bilim adamımız, herşeyi bilmeyen hiçbir şeyi bilmez büyük başkanımız ve rekorlara doymayan muhteşem ekibi, olmaz olmaz deme olmaz olmazsa olmaz olmaz demiştir.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • hüseyin arabacı (4 ay önce)
    Ben mi yanlış görüyorum park daha hizmete girmeden her yeri dökülmüş ,boyaları kalkmış Yeşilyurt belediyesi yapmış galiba bunun da altında meşhur başkanımız çıkmasa bari ????
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (4 ay önce)
    Muhalefeti bile beceremiyorsunuz yazık Üst yapı bitince çevre ve altyapı aynı anda bitecektir. Veli boş yapıyorsun
    %14
    %86
    Yanıtla
  • Malatya (4 ay önce)
    Evler teslim edilsin esas sorunlar o zaman ortaya çıkar, yaş olmuş 62 kaldıysa bir kaç yılıda toki sorunlarıyla ugraşarak geçiririz, Arif olmaya ne gerek evimizi eski yerinde yapsanız verseniz acaba ne kaybeder diniz.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • ozkan (4 ay önce)
    her şeyde eleştirilmez arkadaş, dağın başına ev yaptılar elbette suyu da kanalizasyon da olmayacak. evi buraya yapan onu da yapar elbet.
    %24
    %76
    Yanıtla
  • Mehmet (4 ay önce)
    Yerinde dönüşüm hibesini müteahhite vereceğinize, Toki yapımı için milyonları müteahhite vereceğinize 750bin TL mal sahibine verin. Arsa rayiç değerlerini yükseltin. Paramızı alıp hissemizi satıp gidelim. Toki umumi tuvalet sırasında birkaç kişi eksilmiş olur.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bülent (4 ay önce)
    Kendimiz ettik kimse AĞLAMAYACAK
    %100
    %0
    Yanıtla
  • par (4 ay önce)
    ilk haber cıktıgında yazdım olmadııgnı yoruma, :) işin daha da kötüsü paket ile de olmuyor gidecek yeri de yok bir ara beyler deresine verelim dediler o da o kadar nüfüsun atıgı kokusu allah yardım etsin çözüm hiç bir şekilde yok, en mantıklı çözüm için harcanacak para bile konutların malityeti ile aynı
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa (4 ay önce)
    Selo baskan bilim insanıdır..bir bildiği olmalı snairim. Bence her dairenin atığıni ceyran olarak geri yansitacaktir. Yoksa koskoca.bilim.insanj hele hele keskesi hiç olmayan bir belediye başkanı olarak.hic düşünmemiş mıdır sizce!!!!!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hasan (4 ay önce)
    yav siz anlamıyorsunuz bunlar yeni model evler, sadece üstyapı yetiyor, alt yapıya gerek yok. tabi siz belediye başkanının yazdığı destanları okumadığınız için bilmiyorsunuz orada hepsini anlatmış... cahiller
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Turan (4 ay önce)
    Çilesiz'de oturuyorum. 4-5 gündür sular yine bulanık akıyor. Diğer sitelerdeki tanıdıklara da sorduk onlarda da aynı durum söz konusuymuş.Maskiden bu konuda herhangi bir açıklama yok.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • MUSTAFA (4 ay önce)
    Bu kadar plansız programsızlık olur mu demeyin. Dikkat edin Akp hükümetlerinin yaptığı bir çok proje böyle olmuştur, Kervan yolda düzülür hesabı. Baraj yapılır biter şu hazır ancak ka nal yapılmamıştır. Bunların temel nedeni iş bilmeyen liyakatsız yönetimlerdir. Şaşırmayın. Korkumuz Malatya şehir merkezini doğru düzgün yapabilseler.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Hakkı (4 ay önce)
    Eski usül wc yaparlar, Sayın Vekilim. Aklıma, Kibar Feyzo filminde, Feyzo'nun başlık parası için köy meydanına yaptığı wc geldi. Her blokun önüne birer tane yapsınlar. Sonra da halay ekibi ve şakşakçılarla da açılışını yapsınlar. Tüm ulusal kanalda da günlerce yeni bir şeymiş gibi anlatırlar. Hatta tartışma programları da yaparlar. En sonunda da 200 yıllık hayaldi, gerçek oldu derler.
    %76
    %24
    Yanıtla
  • Murat (4 ay önce)
    Bu dünyada ilk, Turkiyede ilk...ilklerin öncüsü bir belediyemiz var.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Rezalet (4 ay önce)
    Selo bey herşeyi yaptım. Bana yapılmayan bir işimi diyemezler Malatya deprem olmamış gibi diyordu. 7 aydır oraya su ve kanalizasyon çekemeyen Maskiye de tüm yöneticilerine de Selahattin’e de bunlara destek olanlara da yazıklar olsun. Malatya ölmüşte görünen oki bir ağlayan Ağbaba var.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Hacı (4 ay önce)
    Sorun sadece resimdeki binaların olduğu bölgede değil. İkizce elemenlik arasında birbirinden uzak 3 farklı bölge TOKİ deprem konutları devam ediyor diğer 2 bölgenin su kanalizasyonu bırakın yolu bile yokkkk
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Malatyada sanki yer kalmadı ikizce derken evler cafanaya doğru gitti lütfen komşu kent Elazığa gidiniz de toki evleri şehrin en güzide bölgelerine nasıl yapılırmış bir görünüz şehrin merkezinden bizleri alıp kuş uçmaz kervan geçmez dağ Başlarına götüreceksiniz.
    %80
    %20
    Yanıtla