SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sahaya Gelen Yok, Masa Başında Yapıyorlar!."

0
Güncellendi - 2016-11-10 02:14:27
A- A+ PAYLAŞ

Yoncalı Barajı’nın inşaatı devam ederken, barajın sulayacağı Arguvan’daki tarım arazileri üzerinde yapılan toplulaştırma çalışmalarına ilçe halkından tepki geldi. Tarlalar arası yol açma çalışmalarının yarım kaldığı, parselasyon işlemlerinde gerekli hassasiyetlerin gösterilmediği ve bütün bu çalışmaların masa başında yapıldığı ileri sürülen iddialar arasında.

“Proje bir arpa boyu ilerlemedi”

32 köyde yaklaşık 610 bin dekar alanı kapsayan Yoncalı Ovası Arazi Toplulaştırma projesine ilişkin Yeni Malatya Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Yukarı Sülmenli Mahallesi (Köyü) Muhtarı Kemal Aslantürk, aradan 3 yıl geçmesine rağmen projede ciddi bir ilerleme sağlanamadığını savundu. Parsellerin harita üzerinde belirlendiğini, sahaya gelen gidenin olmadığını iddia eden Muhtar Aslantürk “ Sahaya gelen-giden olmadı. Çalışmalar harita üzerinden yapılıyor. Yer gezilmeden, görülmeden bilgisayar üzerinden parselleme yapılıyor” dedi.

“Düz araziler, dağlık –taşlık alanlara taşınmış”

Yoncalı Barajı suyunun Arguvan toprakları ile buluşması için öncelikle yol çalışmalarının yapıldığını söyleyen Aslantürk “Her tarlanın yola çıkması gerekiyor. Yol çalışmalarından dolayı tarlalarda şekil değişikliği oldu. Bunun için toplulaştırma çalışmaları yapılıyor ama maalesef bu çalışmalar harita üzerinde yapılıyor. Gelip araziyi gören yok. Muhtemelen bilgisayar üzerinde parselleme yapılmış. Vatandaşın düz arazisini alıp eğimi yüksek veya taşlık –dağlık yerlere vermişler. Yollar kumlandı. Kalitesiz malzeme ile kumlandığı için çiftçiler arazilerine gittiklerinde geri evlerine dönemiyorlar. Bu yollardan dolayı her gün bir kaza oluyor” iddialarını ileri sürdü.

“Birinci askıya itiraz ettik”

Toplulaştırma çalışmalarına ilişkin listeler askıya çıktığında itiraz ettiklerini ancak şu ana kadar bir sonuç alamadıklarını kaydeden Kemal Aslantürk, sonucun değişmemesi durumunda ikinci askı listesine de itiraz edeceklerini ifade etti.

“Kuzey Çevre Yolu’na ağırlık verildi”

İddiaların muhataplarından biri olan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkililer ise Kuzey Çevre Yolu’ndaki çalışmalara ağırlık verilmesi nedeniyle Arguvan’daki çalışmalarda kısmen aksama yaşandığını doğruladı. Yetkililer “Çalışmalarda kısmen bir aksama olsa da Yoncalı Ovası toplulaştırma projesi unutulmuş değil. Proje devam ediyor. 2018 yılında tamamlanacak” açıklamasında bulundu.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

arguvan2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • ahmet (7 yıl önce)
    Hıdır bey seni günün teknoloji si adamı yapalım ne dersin .? kalkıp sana burdan teknolojinin zararlarınımı anlatalım .?kalk git bak arazi orda zahmet olacak ama seninle aynı kafada olan yöneticilere hadi yöneticiler bir zahmet kaldırında o yumuşak koltukta biraz araziye inin .hadi şampiyonlar hadi paşalar
    0
    0
    Yanıtla
  • Ercan Adıgüzel (7 yıl önce)
    Bu işlerin niye aktarıldığı Taaa baştan belli ama bir şey diyemiyoruz.. Türkiye'de yaşayan her ırk,din ve mezhep mensuplarına ayrı ayrı müdahale edilirse böyle olur tabiki...Önce ayrım yapmamayı öğrenmek lazım.Ayrım yapıldığı için Arguvan'a gereken önem verilmiyor..Nerden baksan en az 10-15senedir Arguvan barajından bahsediliyor ama hiç bir faaliyet yok..Ben bir Ekskavatör operatörü olarak bir gün gidip kendi memleketimde ki bir baraj inşaatında çalışmalar istiyor iken hiç bir gayretim olmadığını görüyorum..İlgisizlik yandaşsızlıktandır...Yalansa yalan deyin....
    0
    0
    Yanıtla
  • Yalçın (7 yıl önce)
    Kacyildir baraj inşaatı devam ediyor su ne zaman gelecek ne kadar kalite asfalt yaptinki o kalite köy yolu olsun baş partiye oy veren köy yollarına bi gözlük takta bak yalan söylüyorsa araziye gel hız mı yapıyor yoksa her çukurda bi insan m saklanıyor görürsün su geldide size muhalefet mi olduk
    0
    0
    Yanıtla
  • Erdem (7 yıl önce)
    Hidır bey belediyelerde altlarına verilen sıfır araçlar aileleriyle gezmeleri içinmi,yoksa mahalle,köy ve ilçeleri gezip sahaya inip sıkıntıları birebir görmek içinmi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Hıdır (7 yıl önce)
    Sn editör yorumu sünnet ederken biraz dikkatli olsan iyi olur cümle bütünlüğünü katletmişsin
    0
    0
    Yanıtla
  • Aslan (7 yıl önce)
    Gel yolları bi gör kardeşim görmeden yorum yapmak kolay yarım saatlik yolu bir saatte gidiyoz göstermelik yol yaptılar araçlarımız yollarda kAlıyor traktörler çıkmıyor hızdan bahsetmişsin nehızı Nasıl hız yapacak bu taşlı yollarda ön düzen denen bişey kalmadı traktörlerimizde
    0
    0
    Yanıtla
  • Hıdır (7 yıl önce)
    MUhtar efendi ! Günümüz teknolojisi ile araziye gitmeye gerek yok haritadan zemindeki eğimden tut yerdeki karınca bile görülüyor.Yollarınız yapılıyor.Kaza oluyor diyorsun kardeşim köy yolunda hız yaparsan kaza da olur,ölümde dikkat edeceksiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • hıdır bey seni köyümüze davet ediyorum sorunu yerinde görürsen inanın bize hak vereceksin
    0
    0
    Yanıtla
  • HIDIR EFENDİ! Arazi yollarını gözünle gormediğin için böyle konuşuyorsun sen bi gel gör arazi yollarını ondan sonra konuşursun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hıdır bey, İyi bir çalışma yapılmak isteniyorsa, bu çalışma Ankara da masa başında değil araziyi görerek yapılmalı. Örneğin bir komşunun düz, verimli ve taşsız tarlasını almış başka birine vermiş, bunu yerine adama eğimli ve taşlı bir tarla vermiş. Siz olsanız bunu kabul edermisiniz. Tarlanın değeri direkt yarı fiyatına düşmüş. Ayrıca alacağı mahsulünde verimsizliği cabası.
    0
    0
    Yanıtla