SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sahte Raporda 2 Tutuklama

0
Güncellendi - 2019-07-28 18:44:32
Sahte Raporda 2 Tutuklama
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da sahte sağlık raporu operasyonunda 2 şüpheli tutuklandı

Malatya’da sahte sağlık raporları düzenleterek devleti dolandırdıkları gerekçesiyle adliyeye sevk edilen 7 şüpheliden 2’si tutuklanırken, 5 şüpheli ise suçlamaları kabul ederek, detaylı ifade vermeleri sonucu adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından resmi belgede sahtecilik ile kamu kurum ve kuruluşları aleyhine nitelikli dolandırıcılık suçlarına yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 7 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerden 2'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 5 şüpheli ise suçlamaları kabul ederek detaylı ifade verdiği için adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

Öte yandan ekipler, usulsüz engelli raporu alanların tespitine yönelik çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi.

Olay

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, aylar süren teknik ve fiziki takip sonucu, özellikle diyabet ve kalp hastalıkları için sahte belge düzenleyen, başkalarının yerine tahlil ve tetkik yaptıran ve bunlarla sağlık sorunu olmayan kişilerin engelli raporu almasını sağlayan şüphelileri belirlemiş ve eş zamanlı operasyonda 7 şüpheliyi gözaltına almıştı.

Şüphelilerin, sahte belgelerle aldıkları raporlarla devletin engellilere yönelik verdiği kimlik kartı, engelli bakım ücreti, engelli maaşı, eğitim yardımı, kömür yardımı, elektrik indirimi, işsizlik maaşı, engelli personel kadrosu ve vergi indirimi gibi hakları usulsüz şekilde kullandıkları ve usulsüz rapor alanlar arasında, yurt dışında yaşayan ve hiçbir hastalığı ve engeli bulunmayan Türk vatandaşı çiftin de bulunduğu belirlenmişti.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Bynedim (5 yıl önce)
    Böyle bir çok insan işe girdi girmiştir...Bu saglık rapoeu alımlarında birçok flim fırıldak dönmektedir incelenmelidir
    0
    0
    Yanıtla