SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Salgını Büyük Ölçüde Durdurduk"

0
Güncellendi - 2020-03-30 00:32:52
A- A+ PAYLAŞ

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu Sözcüsü Mi Feng, Çin'de korona virüs salgınının yayılmasının büyük ölçüde durdurulduğunu açıkladı.

Çin’in Wuhan, kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını Çin’de alınan sert tedbirler sonucunda büyük ölçüde durduruldu. Çin Ulusal Sağlık Komisyonu Sözcüsü Mi Feng, yaptığı açıklamada 28 Mart itibari ile onaylanmış korona virüs vaka sayısının 3 binden az olduğunu duyururken, Çin'de salgının yayılmasının büyük ölçüde durdurulduğunu ifade etti. Feng, yurt dışından gelen vakaların Çin’de yeni bir salgın dalgası başlatabileceği konusunda uyarıda bulundu. Yetkililer, yurtdışı kaynaklı toplam korona virüs vakasının 693’e çıktığını açıkladı.

Çin’de toplam korona virüs vakası 81 bin 439’a, hayatını kaybedenler ise 3.300’e ulaştı.

DÜNYADA VAKA SAYISI 700 BİNİ GEÇTİ

Bu arada Dünya genelinde korona virüs vakaları 712 bin 17’ye ulaştı. Korona virüse bağlı hayatını kaybedenlerin sayısı ise 33 bin 573’e yükseldi.

Çin’in Wuhan, kentinde ortaya çıkan korona virüs salgını küresel olarak etkisini arttırmaya devam ediyor. Dünya genelinde korona virüs vaka sayısı 712 bin 17’ye ulaşırken, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 33 bin 573’e yükseldi, öte yandan iyileşenler sayısı 150 bin 827 olarak kaydedildi.

Amerika Birleşik Devletleri, korona virüs salgınının yeni merkez üssü haline geldi. ABD’de toplam vaka sayısı 135 bin 957’ye, hayatını kaybedenler sayısı ise 2 bin 391’e ulaştı.

İtalya, korona virüse bağlı ölümlerin en fazla olduğu ülke konumunda bulunuyor. İtalya’da toplam korona virüs vakası 97 bin 689’a, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 10 bin 779’a ulaştı.

Pekin, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız