SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şampiyon Takımın Kalecisine Karşılama

0
Güncellendi - 2017-10-25 17:08:27
Şampiyon Takımın Kalecisine Karşılama
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye'nin ev sahipliğinde yapılan Avrupa Ampute Futbol Federasyonu (EAFF) Avrupa Şampiyonası’nda şampiyon olan Ampute Futbol Milli Takımı’nın kalecisi Selim Karadağ, memleketi Malatya’da coşkuyla karşılandı.

TFF'nin "Türkiye Futbol Oynuyor" projesi kapsamında destek verdiği Bedensel Engelliler Spor Federasyonu bünyesinde bulunan Ampute Futbol Milli Takımı, EAFF Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası final maçında İngiltere’yi 2-1 yenerek, Avrupa Şampiyonu olmuştu.

Avrupa Şampiyonası'nda tarihi bir başarıya imza atan Ampute Milli Takımı’nın kalecisi koruyan Malatyalı sporcu Selim Karadağ, memleketi Malatya’da davul zurnayla karşılandı.

Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Malatya Büyükşehir Belediyespor ve Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun yer aldığı karşılama töreninde çok sayıda öğrencide yer aldı.

“ANALARIN, BABALARIN, DEDELERİN, NİNELERİN DUASIYLA ŞAMPİYON OLDUK”

Karşılaşma töreninde duygu dolu anlar yaşayan milli sporcu, “Şuan ki heyecanım Avrupa Şampiyon olduğumuz güne eşdeğer oldu. Ben Malatyalıyım. İyi bir Malatyalı olduğuma inanıyorum. Forma numaramdan da anlamışsınızdır, 44 numara giyiyorum” dedi.

Karadağ, birleştirici güç olma adına önemli işler başardıklarına inandığını ifade ederek, şunları söyledi: “Altı ay önce bu işe başladığımızda biz bir kartopuyduk. Sadece ailelerimiz ve bizler vardık. ‘Bismillah’ ile çıktığımız yolda çok şükür ki Allah, verdiğimiz emeklerin karşılığını bize gösterdi. Türk halkının başarının, emeğin hiçbir zaman göz ardı etmeyeceğini ve her zaman yanında olacağını biliyorduk. Bunun sonucunda da geldiğimiz noktadan çok mutluyuz. Dünyada 130 ülkede şampiyonluğumuz birinci haber olarak çıktı. Bu başarıyı elde ederken, Malatya’yı temsil ediyor olmak benim için ayrı bir gurur. Forma numaram için beni aramışlardı, kaleciler genel de 1 numarayı giyer ama ben ’44 numara’ dedim. Bugün görüyorum ki çok doğru bir karar vermişim.”

Başarılı eldiven, dualarla şampiyon olduklarını belirterek, “Biz anaların, babaların, dedelerin, ninelerin, kardeşlerin, ağabeylerin, ablaların duasıyla oldu. Dualarla şampiyon olduğumuza inanıyoruz. Üzerimize bir sorumluluk yüklendi. Bunu en iyi şekilde değerlendirip, ülkemize en iyi hizmeti vereceğiz” diye konuştu.

MİLLİ SPORCU’DAN BAŞKAN ÇAKIR’A ZİYARET

Havalimanındaki karşılamanın ardından Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, milli sporcuyu makamında kabul etti.

Belediye önünde gerçekleştirilen törende konuşan Ampute Futbol Milli Takımı’nın kalecisi Selim Karadağ, “27 yıllık spor hayatımda çok güzel günler yaşadım. En güzeli Avrupa Şampiyonluğu oldu. İlk başladığımızda kartopuyduk gün geçtikçe çığ olduk. Bu yüzden çok mutluyuz. Anaların, çocukların, büyüklerimizin duasıyla 130 ülkede ülkemizin adını duyurduk, bayrağımızı en yükseğe çektik” dedi.

Milli sporcu, hiçbir başarının kolay gelmediğine dikkat çekerek, “Biz çalıştık, didindik ve Avrupa Şampiyonu olduk. 44 numaralı formayla mücadele ettim, bundan dolayı da çok gururluyum. Ben, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nde çalışıyorum. Emeği geçenlere ve bize destek verenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Ampute Futbol Milli Takımı’nın kalecisi Selim Karadağ’ı elde ettikleri Avrupa Şampiyonluğundan dolayı tebrik ederek, “Malatya ve Türkiye’mizi temsil ederek, Türkiye’yi sevince boğdular. Futbolda üst üste gelen başarısızlıkları, burukluğumuzu, tüm Türkiye’nin burukluğunu ortadan kaldıran, hepimizi gururlandıran bir tabloyu hep birlikte yaşadık. Şampiyonluk sonrası hepimizi büyük bir sevinç yaşadık. Allah hepsinden razı olsun. Selim’de belediyemizin bir ekibi, bu belediyemiz ve Malatya’mız adına gurur verici. Kısıtlı imkanlarla çok ciddi mücadele ettiler” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, milli sporcuya altın ve saat hediye etti.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • nihat (6 yıl önce)
    başarlarını yürekten kutluyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Musa (6 yıl önce)
    Allahım sizlerden razı olsun bize bu mutluluğu yaşattınız için allah hepinizden razı olsun abiciğim
    0
    0
    Yanıtla
  • Aspuzulu (6 yıl önce)
    Galibiyet golünü attığımız zaman çok duygulanmıştım.Söz de değil özde Türkün gücünü tüm dünyaya gösterdiniz.Diğer taraftan da gerek milli kaleci Levent'in gerekse takım elbiseli koşucu Bilal'in memleketimizden çıkması ve USA Malatyaspor'un başarısı ilimiz açısından son derece önemlidir.
    0
    0
    Yanıtla