SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sandık Başında 2 SP'linin Öldürüldüğü Davada Yeniden Yargılama

Sandık Başında 2 SP'linin Öldürüldüğü Davada Yeniden Yargılama
A- A+ PAYLAŞ

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde, Pütürge'nin Bölünmez Mahallesi'nde Saadet Partili 2 sandık görevlisinin öldürülmesi olayı ile ilgili yargılanan sanıklarla ilgili cezaların indirimine yönelik itiraz  sürecinin ardından kararın Yargıtay'ca bozulması üzerine sanıkların yeniden yargılanmasına, güvenlik gerekçesiyle davanın görüldüğü Kırşehir Adliyesi'nde başlandı.

SANDIK BAŞINDA CİNAYET..
Yerel seçimlerde, Pütürge'nin Bölünmez Mahallesi'ndeki oylama sırasında, sandık başında AKP Adayı Mikail Sülük'ün babası, kardeşleri ve yeğenleri ile SP'li sandık görevlileri arasında, AKP'li adayın yakınlarının yaşlı bir seçmenle birlikte kabine girip oy kullanmak istemeleri üzerine tartışma çıkmış. Kavga sırasında açılan ateş sonucu SP'li 45 yaşındaki  Hasan Aktaş ile 34 yaşındaki amcası oğlu İlyas Aktaş hayatlarını kaybetmişler, 67 yaşındaki Ali Akbaş ise yaralanmışlardı.

Olayla ilgili olarak kavgaya karıştıkları gerekçesiyle, AKP adayı Mikail Sülük'ün babası Hacı Sülük, kardeşi Ömer Sülük, akrabaları Abdulkadir Sülük ve Ömer Sülük yakalanarak tutuklanmışlar, C.K. adlı şahıs hakkında ise yardım- yataklık ile delil karartma suçundan işlem yapılmıştı.

Pütürge'de büyük gerginliğe yol açan olayla ilgili olarak 'gizlilik kararı' verince, o dönem haberin detayları gündeme gelmemişti.

BÖLGE ADLİYE ONAYLADI, YARGITAY BOZDU..
Dava, güvenlik gerekçesiyle Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanmıştı. Mahkeme, 2019'un Aralık ayında sonlandırdığı yargılama sonucu Hacı Sülük, kardeşi Ömer Sülük, akrabaları Abdulkadir ve Ömer Sülük'ü "Kasten Öldürme" suçundan ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet, yardımla suçlanan C.K.'yı ise 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırmıştı.

Sanık avukatlarının cezalara itirazı sonucu Kırşehir Adliyesi'nin bağlı olduğu Ankara İstinaf (Bölge Adliye)  Mahkemesi dosyayı görüşmüş, kararı onaylamıştı. Ancak sanık avukatları, bu kez Yargıtay'a başvurarak kararı temyiz etmişler, Yargıtay 1. Ceza Dairesi, diğer cezaları onaylarken Ömer ve Abdulkadir Sülük hakkındaki kararı usul yönünden bozarak, sanıkların yeniden yargılanması için Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi'ne göndermişti.

Saadet Partisi cephesi, bu bozma ve yeniden yargılama kararına tepki gösterirken, 2 sanık Kırşehir'de mahkemeye çıkarıldı. Basına kapalı olarak yapılan duruşmanın, eksik evrakların tamamlanması için 16 Şubat'a ertelendiği öğrenildi.

KARAMOLLAOĞLU'NUN TEPKİSİ..
Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri’nde Malatya-Pütürge'de partisinin müşahitleri Hasan ve İlyas Aktaş’ın sandık başında öldürülmelerinin ardından dava sürecinde gelinen noktaya tepki göstererek, “Katili ve maktulü, siyasi görüşüne göre değerlendirmeyi adaletle bağdaştırmak mümkün değildir” dedi.

Karamollaoğlu, duruşmadan bir gün önce sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

“31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerde, Malatya-Pütürge'de partimizin sandık müşahitleri Hasan ve İlyas Aktaş kardeşlerimiz sandık başında katledilmiş, Ali Aktaş kardeşimiz de yaralanmış ve ‘siyaset ile cinayet’ kelimelerinin yan yana gelişi hepimizi derinden sarsmıştı. Ne yazık ki, geride yetim çocukların, gözü yaşlı anaların ve eşlerin kaldığı katliamın ardından işleyen süreç ise çok daha vahimdir! Faillere önce iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmiş, ancak sonra ‘indirim’le müebbet hapis cezasına hükmedilmiştir.

Ancak bu "indirim" de yeterli görülmemiş olacak ki, çeşitli kılıflar uydurularak failler hakkında verilen karar bozulmuştur. Anlaşılan yine bir ‘indirim’ yapılarak bu ceza düşürülecek ve ikinci bir ‘indirim’ ile çok düşük bir cezaya hükmedilecektir. İki insanı sandık başında, herkesin gözü önünde katletmenin cezası bu olmamalıdır! Adeta lütuf gibi yapılan bu ‘indirimler’ sonunda adalet nasıl yerini bulacaktır? Katili ve maktulü, siyasi görüşüne göre değerlendirmeyi adaletle bağdaştırmak mümkün değildir.

Kırşehir'de görülecek bu davayı avukatlarımızla ve teşkilat mensuplarımızla birlikte çok yakından takip edeceğiz. Adaletin tecelli etmesini ve siyasi hesapların hukukun önüne geçmemesini temenni ediyoruz. Ancak aksi bir durumda, Saadet Partisi olarak hukuki ve siyasi mücadelemize kararlılıkla devam edeceğimizin de herkes tarafından bilinmesini isterim. Katledilen kardeşlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet, ailelerine ve camiamıza sabır ve başsağlığı diliyorum."

malatyahaber.com- cumhuriyet.com.tr- Bülten

ARŞİV FOTO: Cinayetlerin işlendiği Bölünmez Mahallesi İlkokulu'ndan olay sonrası görüntü..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Ali (1 yıl önce)
    Olayın ayrıntısını bugün okudum.Kısaca adalet güçlünün elinde.Yazık ölenlerin kanı boynunuzda
    %100
    %0
    Yanıtla
  • 44malatya (1 yıl önce)
    Gecerli bir soz vardir ne ararsan kendinde ara bizleri yoneten sorunlara cozum arayan ilgil makamlardir Sayin Valimize saygilar sunuyorum
    %100
    %0
    Yanıtla