SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Satranç Turnuvası Düzenlendi

0
Güncellendi - 2020-02-11 02:52:19
Satranç Turnuvası Düzenlendi
A- A+ PAYLAŞ

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Malatya’ya gelişinin 89.yılı dolayısıyla satranç turnuvası gerçekleştirildi.

Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Satranç İl Temsilciliği tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Malatya’ya gelişinin 89.yılı dolayısıyla satranç turnuvası yapıldı.

Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Çok Amaçlı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen ve iki gün süren turnuvada dereceye giren sporcular şöyle oluştu:

Açık kategori: 1: Ağdar Alak, 2. Feyzullah Çitil, 3. Eymen Akbayır. 10 Yaş Altı: 1. Heval Yapıcı 2. Muhammed Furkan Ötegen 3. Renas Yapıcı

Turnuvayla ilgili değerlendirmede bulunan Satranç İl Temsilcisi Cemal Gürsel Toy, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk,  Fevzipaşa-Malatya demiryolu hattının hizmete açılışı nedeniyle Malatyalılarla bu coşkuyu paylaşmak için 13 Şubat 1931 Cuma günü Malatya'ya gelmişlerdir. Bizde, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Malatya’ya gelişinin 89.yılı dolayısıyla satranç turnuvası düzenledik. İki gün süren turnuvamız ödül töreniyle tamamlandı” dedi.

Toy, turnuvanın iki kategoride gerçekleştirildiğini belirterek, “Turnuva iki kategoride oynadı. 10 Yaş altı kategorisinde Heval Yapıcı birinci, Furkan Enes Ötegen ikinci olurken Renas Yapıcı üçüncü oldular. Her yaştan sporcunun katıldığı Açık Kategoride Ağdar Alak birinci, Feyzullah Çitil ikinci olurken 11 yaş Milli Takım oyuncusu Eymen Akbayır üçüncü oldu. Turnuvaya katılan ve dereceye giren sporcularımızı tebrik ediyorum” diye konuştu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Recep (4 yıl önce)
    Yarışmaya katılan ve derece yapan sporcuları kutluyorum.
    0
    0
    Yanıtla