SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Savcıyı Makamında Ölümle Tehdit Eden 'Malatyaspor Başkan Adayı'.!

Savcıyı Makamında Ölümle Tehdit Eden 'Malatyaspor Başkan Adayı'.!
A- A+ PAYLAŞ

İstanbul'da özel hastanelere nakledilen 10 bebeğin ölümüne sebep olunması ve haksız kazanç sağlanmasına yönelik 22'si tutuklu 47 şüphelisi bulunan soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı Y.E'nin, tutukluların salıverilmesiyle ilgili olarak makam odasında tehdit ettiği gerekçesiyle tutuklanan Mustafa Kemal Zengin'in, 2007 yılında Malatyaspor başkanlığı için girişimlerde bulunduğu, ancak dönemin Valisi Halil İbrahim Daşöz tarafından 'güvenilir' bulunmadığı ortaya çıktı.

MALATYASPOR BAŞKAN ADAYILIĞINI AÇIKLAMIŞ..
Kendisini ANAP'lı eski İçişleri Bakanı Rüştü Kazım Yücelen'in müsteşarı, MİT mensubu vb. ünvanlarla tanıttığı öne sürülen ve son olarak şebeke oluşturan bir grubun, yoğun bakımları bulunduğu gerekçesiyle özel hastanelere sevkedilen ve 10'u ölen, ölen bebek sayısının 21'e kadar çıkabileceği iddiaları bulunan 'Yenidoğan Çetesi' olayını soruşturan İstanbul Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçları Soruşturma Savcısı Y.E.'nin makamında tehdit edilmesi olayına karışan Mustafa Kemal Zengin'in, 2007 yılında 'Kayyum' tarafından yönetilen Malatyaspor'a başkan olmak için ortaya çıktığı, ancak kongre günü geldiğinde ortadan kaybolduğu bildirildi.

Süper Ligden düşen Malatyaspor'da, Haşim Karadağ'ın istifasının ardından oluşturulan Şevket Küçükaslan başkanlığındaki yönetimin de 4 gün sonra istifası üzerine Atilla Kantarcı başkanlığında atanan Kayyum Heyeti, 11 Kasım 2007'de olağanüstü kongre kararı almıştı. Bu kararın ardından, ortaya bazı isimler aday olarak çıkmaya başlamışlar, dönemin AKP Milletvekili Öznur Çalık da, Mustafa Kemal Zengin'le ilgili olarak, "Daha önce aday olacağını açıklayan ve 20 milyon YTL bütçesi olduğunu söyleyen Mustafa Kemal Zengin ile birkaç kez telefonla görüştük." demişti.

11 Kasım öncesi, İstanbul'da inşaat işleri yaptığını belirten Mustafa Kemal Zengin başkan adayı olarak ortaya çıkmış, bir ajans ve yerel televizyon vasıtasıyla bu isim Malatya kamuoyuna lanse edilmişti. Malatyaspor'a 15 milyon dolar vereceğini söyleyen bu ismin taahhütlerinin ne kadar sağlam olduğu yönünde kuşkular belirmişti.

Olağanüstü kongre öncesi işadamı olduklarını söyleyen Malatya doğumlu Mustafa Kemal Zengin (yandaki arşiv fotoğraf Zengin'in Valiliği ziyareti sırasında çekilmişti) ile Bursalı olduğu belirtilen Ahmet Mutlu, Malatyaspor'a başkan adayı olduklarını açıklamalarından sonra, 7 Kasım'da Malatya'ya gelerek Vali Halil İbrahim Daşöz'le görüşmüşlerdi. İşadamı olduğunu söyleyen Mustafa Kemal Zengin'in, 7 Kasım 2007'de Vali Daşöz'le yaptığı görüşmede Kayyum Heyeti Başkanı Atilla Kantarcı ve Kayyum Heyeti üyeleri Mustafa Bahadır Altaş ve Mehmet Çolak da bulunmuşlardı. Bu görüşmede Zengin, Malatyaspor için 15 milyon Dolar bütçe ayırdığını söylemişti.Her iki adayın "güven verici" bulunmadığı ifade edilirken, bu ikili 11 Kasım'daki çoğunluk sağlanamadığı için 18 Kasım'a ertelenen kongreye de gelmemişlerdi.

YILLAR SONRA MALATYA'YA GELMİŞ, VALİ YAZICI'YI ZİYARET ETMİŞ..
Mustafa Kemal Zengin (aşağıdaki fotoğrafta sağ baştaki), daha sonra ortada gözükmemiş, İstanbul'da Cumhuriyet Savcısının makamında tehdit edilmesiyle ilgili olay ortaya çıkınca, 24 Şubat 2024'te, daha sonra merkeze alınan dönemin Malatya Valisi Ersin Yazıcı'yı da makamında ziyaret ettiği fotoğraflar yayınlanmıştı.

Malatya'ya okul yaptıracağını söyleyen ve Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır'la birlikte Vali Yazıcı'yı ziyaret eden Zengin'in bu ziyaretinin Malatya Valiliği'nin resmi sosyal medya hesabında "Valiliğin, sosyal medya hesabından 23 Şubat'ta yapılan paylaşımda "Zen–Petro Kimya ve Maden Sanayi Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Hayırsever İş İnsanı Mustafa Kemal Zengin, Valimiz Ersin Yazıcı'yı ziyaret etti" bilgisiyle paylaşıldığı belirtilmişti.

SAVCIYI MAKAMINDA TEHDİT EDİYOR..
Mustafa Kemal Zengin'in, 1 Ekim 2024 günü 'Yenidoğan Çetesi' soruşturmasını (soruşturmayla ilgili ayrıntılı haberi, bu haberin sonundaki İLGİLİ HABERLER bölümünden okuyabilirsiniz) yapan Büyükçekmece Cumhuriyet Savcısı Y.E.'yi makamında tehdit ettiği görüntüler, savcının daha önce yaptığı başvuru üzerine odaya kurulan gizli kamera ile baştan sona kaydedidi.

Gazeteci Emrullah Erdinç'in ilk olarak kendi youtube kanalından kamuoyuna duyurduğu, tehditle ilgili görüntüleri yayınladığı olayda, Erdinç kendisini ANAP'lı eski İçişleri Bakanı Rüştü Kazım Yücelen'in müsteşarı olarak tanıttıktan sonra, kamuoyunda büyük yankı yaratan bebek ölümleri ve bununla ilgili İstanbul'daki bazı resmi yetkililer, doktorlar, 112 personeli, ambulans şoförleri, özel hastane yetkilileri, hastane çalışanlarının şüpheli olduğu 21'i tutuklu 47 kişilik soruşturmada, tutukluların salıverilmesi için savcıyı açıkça tehdit ettiği görülüyor.

Malatyalı olan Zengin'in, savcıya ve ailesine yönelik 'ölüm tehdidi' sırasında, saldırıyı yapacakların Papa Suikastine karışan ve devlet adına da çalışan kişiler olduğunu söylerken, Papa Suikasti olayına başta Mehmet Ali Ağca olmak üzere birçok Malatyalı ismin karışması nedeniyle, bu kişilerle ilişkisi de merak konusu oldu.

Savcının ölümle tehdit edilmesinden sonra başlatılan operasyonun ardından, Mustafa Kemal Zengin tarafından kendisine daha önce MİT kimliği verilen bir kişinin 100 bin dolar karşılığı savcıyı vurmak üzere Siirt'ten İstanbul'a geldiği, ancak Zengin ve bazı kişilerin tehdit olayından dolayı yakalanmış olmaları üzerine, polise teslim olarak itiraflarda bulunduğu olayın boyutlarını da ayrıntılı olarak açıkladığı bildirildi.

Tehdit olayı ile ilgili olarak yakalananlardan hakimlikçe "özel hayatın gizliliğini ihlal etmek", "birden fazla kişiyle tehdit", "kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürmeye teşebbüs", "yargı görevini yapanı etkileme ve kişisel verileri aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak" suçlarından avukat Aylin Arslantatar, Mustafa Kemal Zengin, Baki Çelik, Yavuz Çelik ve Muhammed Emin Orhan'ın tutuklanmasına, avukat M.G., İ.K. ve T.A'nın ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılmasına karar verdi. (Tutuklama, Mustafa Kemal Zengin'in ifadesi ve tetikçinin itiraflarına ilişkin haberler İLGİLİ HABERLER bölümünde)

malatyahaber.com- İstanbul, AA

_____

Gazeteci EMRULLAH ERDİNÇ'in konuya ilişkin tehdit görüntülerinin de yer aldığı haberini izlemek için aşağıdaki linki tıklayınız:

https://www.youtube.com/live/Czb-Y9Cu71M?si=E5etcdfW66c5XVio

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız