SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sebebini Açıklayamadığım Bir Olay Yüzünden.."

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye’de ilk olarak BtcTurk Yeni Malatyaspor’un formasını giyen daha sonra yolu Al Ahli’den Medipol Başakşehir’e düşen Sırp on numara Danijel Aleksic, takımıyla yakalamış olduğu şampiyonluğun keyfini sürüyor. Önce Yeni Malatyaspor ardından da Başakşehir’de keyifle izlenen Aleksic, çok sevdiği Türkiye’de şampiyonluğun mutluluğunu yaşıyor.

29 yaşındaki Danijel Aleksic, 2018-2019 sezonunda FC St. Gallen 1879 takımından BtcTurk Yeni Malatyaspor’a transfer oldu. 130 bin Euro bedelle Yeni Malatyaspor’a transfer olan Aleksic, takıma katılır katılmaz kalitesini ve yetenekli olduğunu ortaya koydu. Kısa sürede sarı siyahlı takıma katılan ve çalışmalara başlayan Sırp oyuncu, 2018-2019 sezonunda Ziraat Türkiye Kupası’nda forma giydiği 6 karşılaşmada 508 dakika sahada kaldı ve 4 gol, 1 asistlik performans sergiledi. Süper Lig’de ise 32 karşılaşmada görev alan Danijel Aleksic, Brezilyalı partneri Guilherme Costa ile harika işler yaptı. 2018-2019 sezonunda 32 Süper Lig maçında 2 bin 482 dakika görev alan Aleksic, bu karşılaşmalarda 10 gol kaydederken, 7’de asist yaptı. 

Sarı siyahlı takımda bir sezonda ortaya koymuş olduğu performansla bütün dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Danijel Aleksic, değerini de oldukça yükseltmişti. Yeni Malatyaspor bu fırsatı değerlendirdi ve Aleksic, Transfermark’ta yer alan bilgiye göre, 3,8 milyon Euro bonservis bedeliyle Al-Ahli Cidde takımına transfer oldu.

Yeni Malatyaspor bu transferden iyi bir parayı kasasına koyarken, en iyi oyuncularından birini de kaybetmişti. 

Danijel Aleksic, Suudi Arabistan ekibi Al-Ahli Cidde’ye transfer olduktan sonra 2’si AFC Şampiyonlar Ligi, 1’i ise Professional League olmak üzere 3 karşılaşmada toplam 270 dakika görev aldı. Bu karşılaşmalarda 2 gole imza atan Aleksic, kendisinin tabiriyle ‘Sebebini açıklayamadığım bir olay yüzünden’ bir anda satış listesine konuldu.

Kalitesi, yeteneği ve performansıyla bütün dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Sırp on numaranın, yeniden Yeni Malatyaspor’a dönebileceği hatta yönetimin oyuncu ile bir görüşme gerçekleştirdiği iddia edildi ancak Aleksic, Transfermark’ta yer alan bilgiye göre, bedelsiz olarak Medipol Başakşehir’e transfer oldu. 

2019-2020 sezonunda şampiyonluğu hedefleyen ve bu doğrultuda transferlerini gerçekleştiren Medipol Başakşehir, takımın başına da Okan Buruk’u getirdi.

Başakşehir’in vazgeçilmez oyuncuları arasında yer alan Danijel Aleksic, 23 Süper Lig karşılaşmasında bin 297 dakika görev alırken, bu karşılaşmalarda 6 gol, 2 asistlik bir performans ortaya koydu. Avrupa Ligi’nde forma giydiği 6 karşılaşmada 1 gol kaydeden Sırp oyuncu, Ziraat Türkiye Kupası’nda da oynadığı 4 karşılaşmada 1 gol atma başarısı gösterdi.

Danijel Aleksic, Haziran ayında TamSaha dergisine verdiği röportajda şunları söylemişti:

“Beni Malatyaspor'da görmek isteyen kişi teknik direktör Erol Bulut oldu. Yardımcı antrenör Serhat Umar beni İsviçre'de izlemişti. Serhat Umar'ın beni izlediği maçı 3-0 kaybetmiştik. Maçta gayet iyi oynamama rağmen 60-70. dakikalar arasında oyundan alınmıştım.  Serhat Umar döndüğünde de benimle ilgili olumlu rapor vermiş. Beni takımda görmek istiyorlardı. Onlara beni Malatya'ya getirdikleri ve güvendikleri için gerçekten büyük bir teşekkür borçluyum. Güzel bir dönemdi benim için. Türkler ve Sırpların mantalitesi birbirine çok benziyor. Nazik ve saygılıysanız aynı nezaketi ve saygıyı görüyorsunuz. Bunu gerçekten seviyorum. Bu ülkede olduğum için gerçekten çok mutluyum. Malatya'da geçirdiğim günler harikaydı. İyi bir takıma sahiptik. Malatya için tarihi bir sezon geçirdik. Avrupa'ya gitmek için mücadele ettik ve bunu başardık. Çok güzel zamanlardı.  Malatya'da sadece güzel anılar biriktirdim.  Ne oynarken ne de ayrılırken bir kez bile sorunla karşılaşmadım, her şey çok güzeldi. Taraftarlar çok iyiydi, teknik direktörümüz çok iyiydi. Kulüpteki herkesle iyi ilişkilerim vardı. Yeni arkadaşlar edindim. Malatya şehri ve Malatyaspor'la çok güzel anılarım var. Malatyaspor’dan Al Ahliye transferim ve daha sonra yaşananlar için 20 dakika konuşabilirim ancak söylemek istediğim şeyler için doğru zaman değil. Malatyaspor iyi bir sezon geçirmişti ve değerim yükselmişti. Al Ahli Jeddah'ın bana verdiği teklifi o dönem Türkiye'de verebilecek bir takım yoktu maalesef. Herkes için verilebilecek en mantıklı karardı diyebilirim. Benim için iyi bir kontrattı, Malatyaspor'un finansal durumu için de iyi bir teklifti. Başarılı bir sezonun ardından herkesin iyi bir şey elde edebileceği bir fırsattı. Ardından asla hayal edemeyeceğim şeyler yaşadım. Sadece üç maça çıktım. İlk iki maç Asya Şampiyonlar Ligi maçıydı. Bir önceki sezon bu turnuvayı kazanan takım olan Al Hilal'a karşı kaybetmiştik. Kötü bir sonuç değildi. Ardından ikinci maçı kazandık. Yeterli sonuçlar değildi fakat durum kötü de değildi. Sonrasında ligde kendi sahamızda ilk maçımıza çıktık. 1-1 berabere kaldık ve golü de ben attım. Fakat saat sabah üçte Instagram'dan kulübün benim için gelecek tekliflere açık olduğunu öğrendim. Sebebini anlamamıştım. Bana hiçbir açıklama da yapılmamıştı. Fakat bunun sayesinde şu an harika bir kulüpteyim. Sözleşmem feshedildi ve buraya geldim. Sebebini açıklayamadığım bir olay yüzünden… Benim için kötü bir deneyimdi fakat ne mutlu ki bu durum beni tekrar Türkiye'ye getirdi. Sözleşmem feshedildiğinde serbest oyuncu olduğumu Türkiye'de bilenler vardı. Bu yüzden Türkiye'den teklifler aldım. Birkaç kulüpten teklif almak benim için mutluluk vericiydi ve Malatya'da iyi bir performans sergilediğimin göstergesiydi. Başakşehir'in benimle ilgilendiğini öğrendiğimde menajerime birinci önceliğimin Başakşehir olduğunu söyledim ve ardından transferim çok kısa bir sürede gerçekleşti.”

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Adnan (4 yıl önce)
    Bende bu oyuncunun transferinin normal yoldan yapılmadığının farkındayım.Bu transfer bence büyük bir hikayeyi değil altında kokusmuslugu barindirabilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • koray (4 yıl önce)
    ya bırakın bu saçmalıkları. Arap takımı Başakşehir`in alması için kurulan bir dalaverenin basamağı. Araplar eşek değil ama TFF eşek statüsüne konuluyor. UEFA bilse bu durumu çok ağır ceza yeriz. 3.8 milyon euro`ya satın alacak 3 maç oynayacak 3 maçta da 2 gol atacak bir futbolcuyu kim bedavaya satar? Akılı olun! Başakşehir FFP`ye takılmamak için dalavere yapıyor işte. Tıpkı Silikon Vadisi devlerinin vergi vermemek için gelirlerini İrlanda`da göstermesi gibi
    0
    0
    Yanıtla