SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Şehide 'Kelle' Diyenler mi Bize Laf Edecek?!"

A- A+ PAYLAŞ

CHP'li Veli Ağbaba, AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık'a yanıt vererek, ”Şehide kelle diyenlere, Şehit Anaları Dernek Başkanına bile dava açanlara ses çıkaramayanlar, şehit yakınlarına bağlanan maaşı belgeleriyle kamuoyuna açıklayan genel başkanımıza asla laf edemezler”dedi.

Ağbaba,CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun SGK belgeleri ile açıkladığı sivil şehit yakınlarına bağlanan maaşın düşüklüğünü eleştiren konuşmasının Türkiye’de acı bir gerçeği tekrar gün yüzüne çıkardığını belirterek, “Gerçeklerin ortaya çıkmasından rahatsız olan AKP yandaş medyası, trolleri ve milletvekilleri her zaman olduğu gibi konuyu saptırmak yoluna gitmiştir” dedi.

Ağbaba, "AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ın çok şey söyleyip hiçbir şey söylemediği açıklamasında ”terör mağduru sivillerin ailesine 1.467 TL aylık bağlanıyor” ifadelerini kullanıyor.Konuya çok hakim olduğunu belirten Çalık öyleyse bu rakamda aylık alan kaç şehit yakını olduğunu da çıkıp açıklasın.Kendisi de çok iyi biliyor ki bu maaşı alan şehit yakını sayısı bir elin parmakları kadardır. Bazı aileler bu maaşın yarısını, bazıları dörtte birini, bazı anne-babalar ise 8’de birini almaktadır.Tüm şehit yakınlarına 1467 lira bağlandığı tamamen yalandır. Kamuoyunu yanıltmaya yönelik açıklamadır” ifadeleri kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Öznur hanım ‘ne olduğu belli olmayan’ kağıtları basına göstererek üste çıkmaya çalışmasın. Genel Başkanımızı laf yetiştireceğine, SGK kayıtlarına baksın. İspatı basit. 10 Ekim Gar katliamında hayatını kaybeden Malatyalı gencimizin anne-babasına bağlanan maaş 180 lira.Tabi,Malatya Milletvekili olarak bugüne kadar bu aileleri hiç arayıp sormadığı, ziyaret etmediği için kaç lira maaş aldıklarını da bilmez kendileri. Oysa aynı kentte yaşayıp 1 kez olsun o aileleri ziyaret etmiş olsaydı bu acı gerçeği öğrenir, genel başkanımıza laf söyleme cüretini de kendinde bulamazdı” dedi.

“AKP’de bir atasporu olan ‘yalancılığı’ kendisine meslek edinmiş milletvekilleri çok iyi bilmelidir ki CHP Lideri de, CHP Milletvekilleri de asla yalan söylemezler.” ifadelerini kullanan Ağbaba, “Manipülasyonlarla Türkiye’de şehit yakınlarına bağlanan ‘utanç verici’ maaş gerçeğini değiştireceklerini sanıyorlarsa yanılıyorlar. Şehitler üzerinden siyaset yapacaklarına, şehit anne-babasına 180 lira maaş ayıbını düzeltmek için girişimlerde bulunsunlar. Terör şehitleri arasında bile ayrım yapan, senin şehidin-benim şehidim diye ikilik yaratan kendi partileri. Bu ayıp onlara yeter. Şehide kelle diyenler, Şehit Anaları Dernek Başkanına bile dava açanlar bize laf edecek en son kişilerdir” diyerek sözlerini tamamladı.

CHP İL BAŞKANININ AÇIKLAMASI..

Bu arada CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, son günlerde AKP Malatya Milletvekillerinin Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştirilerine cevap verdi.

Kiraz, yaptığı açıklamada, "Son günlerde görüyoruz ki AKP’nin milletvekilleri, yöneticileri, yandaş kanalları, trolleri bir bütün halinde işi gücü bırakmış, Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve onun Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na bir saldırı yürütüyorlar. Bizler bu saldırıların nedenini çok iyi biliyoruz. Bunun birinci nedeni elbette ki hiçbir soruna çözüm bulamayarak kendi sonunu hazırlayan ve gidişini hızlandıran iktidarın panik içindeki davranışları olduğu gerçeği, ikinci nedeni bunun karşısında yükselen değerin halkın yaşadığı bütün sorunları yerinde tespit eden, gündeme getiren ve emin adımlarla iktidara yürüyen Cumhuriyet Halk Partisi’nin yükselişi karşısındaki çaresizlikleri. Bir diğer nedeni de AKP’nin genel başkanına yalakalık olsun diye bir şeyin doğruluğuna, yanlışlığına bakmadan Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve onun Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na laf söyleme yarışı.

Malatya’nın sorunları karşısında halkın içinde bulunduğu ekonomik bunalım noktasında bugüne kadar tek kelime etmeyen AKP Malatya milletvekilleri konu CHP ve onun Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olunca yalan yanlış cümlelerle bülbül gibi şakımaya başlıyorlar. Biz isteriz ki, hizmeti getirme noktasında, halkın sorunlarını çözme noktasında bir yarış içerisinde olsunlar.

Önce AKP Milletvekili Öznur Çalık, Genel Başkanımızla gereksiz kendi cümlelerinde de itiraf ettiği Genel Başkanımızın teyit ettiği, şehit yakınlarına verilen maaşın miktarı konusunda bir polemiğe girerek dikkatleri üzerine çekme gayreti içerisinde olmuştur. Ama buradan kendisine ekmek çıkmayacağını unutmuştur. Şu bir gerçek ki AKP iktidarı döneminde birçok noktada olduğu gibi hepimizin her zaman saygı duyduğu, haklarını ödeyemeyeceğimiz Şehitlerimiz arasında da hakları noktasında bir ayrıma imza atılmıştır.

Hepimiz biliyoruz ki genel başkanımızın ifade ettiği 19 yaşındaki tıp öğrencisi Berkay’ımız ailesinin de teyit ettiği gibi aynı terör saldırısında hayatını kaybeden Berkay dahil 46 vatandaşımızın ailelerine veya yakınlarına bağlanmış olan aylık maaş 121 TL’dir. Yine Malatya’dan çok yakından bildiğimiz 10 Ekim 2015 Ankara Gar Katliamında terör saldırısı sonucu kaybettiğimiz Partimizin de Gençlik Kollarında yer alan kardeşlerimizin ailelerine bağlanan aylık maaş 180 TL’dir. Böyle utanç verici bir rakamı terör saldırıları sonrası kaybettiğimiz vatandaşlarımızın ailelerine layık gören bu anlayış, asıl özür dilemesi gereken ve utanması gereken anlayıştır. Terör mağduru ailelerin yüreklerini yakan kor ateş AKP’nin kendilerine reva gördüğü bu komik rakamlarla daha da alevlenmektedir.

Çalık, terör mağduru sivillerin ailesine 1.467 TL aylık verildiğini söyleyerek ve bu rakamı genelleyip terör mağduru bütün sivillerin ailelerin 1.467 TL aylık aldığını ifade ederek koca bir yalana asıl kendisi imza atmıştır. Çünkü yukarı da belirttiğimiz gibi gerek İstanbul Beşiktaş saldırısı, gerek 10 Ekim Ankara Gar Katliamı ve birçok yerde karşılaştığımız terör saldırılarında yaşamını yitiren vatandaşlarımızın ailelerine belirtilen rakamın çok altında olan aylıklar bağlanmıştır. Diğer taraftan “bütün Şehit Polislerimizin ailelerine verilen aylık 6.150 TL’dir” ifadesi de yine yalan ve yanlış bir söylemdir. Çünkü örneğin bir yerden bir yere nakledilirken helikopterin düşmesi sonucu şehit olan polis memuru yakınlarına belirtilen rakamdan çok daha az bir aylık bağlanırken bu konu da açıklıkla milletvekili tarafından dile getirilmemiştir. Yani milletvekilinin ifadeleri hem yalan ve yanlıştır hem de şehitler arasında ayrım yapıldığının bariz itirafıdır.

Öte yandan genel başkanına yalakalık yarışına katılan bir diğer milletvekili de genel başkanının diliyle “Bay Kemal” diyerek haddini aşan bir yaklaşım sergilediği gibi, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylemlerini tamamen çarpıtıp bir algı oluşturmaya çalışmıştır. Genel Başkanımız uzun süredir demokrasinin sadece sandıkta oy kullanmak olmadığını, demokrasinin aynı zamanda bir kontrol mekanizması olduğunu bütün vatandaşlarımızın partilere oy verirken aynı zamanda iktidar olan partilerin verdikleri sözlerini yerlerine getirip getirmediklerini denetlemeleri gerektiğini ifade etmektedir. Bu anlamda iktidar çiftçilerimize, esnaflarımıza, öğretmenlerimize hemen hemen toplumun bütün kesimlerine yönelik sözlerini yerine getirmemiştir. Muhalefet partisi olarak en önemli görevimiz elbette ki vatandaşlarımıza verilmeyen sözleri hatırlatmaktır. Bu sözleri hatırlatmaya ve AKP’nin maskesini düşürmeye devam edeceğiz.

Bu anlamda AKP Malatya Milletvekillerine bir kez daha çağrıda bulunuyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi ve onun onurlu, dürüst Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na saldırılarınıza asla geçit vermeyeceğiz. Yalan yanlış ifadelerinizi, algı operasyonlarınızı yüzünüze vurmaya, kayırmacı, her şeyi kendinize yontan rant anlayışınızı, usulsüzlüklerinizi, halka hizmet etmeyen sorunları çözmeyen yaklaşımınızın hesabını ilk seçimlerde halka vereceğinizi düşünmeniz sizin için daha hayırlı olacaktır. Gelinen noktada artık şapka düşmüş kel görünmüştür."dedi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Mehmet Çalışkan (3 yıl önce)
    Bence sayın vekilim Öznur Çalık yine baltayı taşa vurmuş. 6.000 tl. maaş alan bir şehit yakınına ait belgeyi gösteriyor. O belge doğrudur. Daha fazla maaş bağlanan şehit yakınları da vardır. Analarının ak sütü gibi helâl olsun. Aslında daha fazlasını hak ediyorlar. Ama burda söz konusu olan fazla maaş alanlar değil. Tam aksine sayın Kılıçdaroğlu ' nun gösterdiği belgenin doğru olup olmadığı ki zaten şehit yakını çıktı ve o belgenin doğru olduğunu teyit etti. Sayın Öznur hanım başka bir belge gösteriyor. Oysa istese yirmidort saat içinde bu konu ile ilgili tüm bilgi ve belgeleri toplayabilir. Demekki söylediklerine kendiside inanmiyorki konuyu farklı yöne çekti.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tuncay (3 yıl önce)
    Ahh be veli bey içinde bulunduğunuz parti halen bu ülkeye kurşun sıkan teröristlerin emrinde olan hdp ile kol kola Mecliste vekillik yapan arkadaşlarınız Teröristleri hastanede ziyaret ederler gebermiş olan teröristlerin ya cenazesine katılır ya taziyede bulunurlar Siyasetiniz yalan iftira üzerine kurulu Olumlu muhalefet sıfır icrrat ise yapılan her şeye itiraz Chp diye bir partimi var ortada Bir genel başkanı var izlerken utanıyoruz Son icraatı ile zirve yaptı vergiyi nereden kimlerden almak gerekiyor yolu da gösterdi İcraat ne veli bey sahi ülke için öneriniz varmıydı Olamaz zaten çünkü yapılan hizmetleri chp hayal bile edemez
    0
    0
    Yanıtla
  • Őğrenci (3 yıl önce)Tuncay isimli kullanıcı yorumuna
    Google denilen bir arama motoru var lutfen oraya Chp doneminde kurulan fabrikalar ve akp doneminde satilan kapatilan fabrikalar yazin ve oturup bastan sona okuyun hizmet dedigin betonsa evet cok iyi beton harcadilar eskiden bir emekli maasi ile bir adam 5 kisiye bakiyordu bugun bir ev kirasi 1000 tl 800gr mama 150 tl Allah askina hersey yol mu yada hastane mi gerci onca mali Babalar gibi sattik dediler birakinda yapsinlar ,teror konusuna gelince sinira pkk larin bile dalga gectigi mah kim kurdu hendekleri kazdilar seslerini cikarmadilar ne kadar vatan evladi sehit oldu hep A Haber izlemeyin belli ki tuzu kurulardansin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kardeş şu tuzu kuru lafı çok konuşulur oldu Siz kimin ne olduğunu bilemezsiniz Bunu herkes biliyor ama dile getirmiyor Sınıra kurulan mahkeme diyorsunuz ya Ulusal ve toplumsal barış dediklerinde en önde chp atladı eğer kabul edilmese en önce chp sokaklara çıkardı Siz benim dediklerimi anlamadınız heralde Chp hali hazırda terör secici siyasetini devam ettiriyor bunu görün artık saklanacak ve saklayacak bir şeyleri kalmadı Tuz meselesine gelince ALLAH ın verdiği rızık ile geçiniyoruz Ama unutmayın herşey para mal mülk değil Chp açlık siyaseti yaparak bu milletin hafızasını silemez başta ülkemiz sonrada tüm dünyada yaşananları görün 2023 yaklaştıkça Avrupa ve abd saldırıların dozunu arttırdı chp de içerden destek oluyor Siz de bi Google amcayı ziyaret edin bakalım bu anlaşma 2023 de bittiğinde Türkiyenin kazanımları neler bahsi geçen devletlerin neler Uyanın artık chp yıllardır uyuttu şimdi yine zorluyor ama nafile reis bu işi başaracak yaşa Türkiye var ol güzel ülkem
    0
    0
    Yanıtla
  • Çiftçi (3 yıl önce)
    Al birini vur ötekine demişler Hepinizi malatya insanı öğrendi düşün artık yakamızdan
    0
    0
    Yanıtla
  • orhan ince (3 yıl önce)
    doğrumu diyor doğru söylüyor limak inşata cengiz inşata kalyon vs. vs. vergi affı getirenlerin adıda anlaşmaya gittik olanların 11 bin sgk günü ile emekli olan ben 7.bin günle aynı emekli aylığı alan ben intibak düzenlemesini yapmayanlar hükümet ve bu pandemi süresinde zorda kalanları ekonomiyi konuşun birde akp
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Sn .vekil bu konuda bence hiç konuşmayın.CHP ve sizin terör örgütleri ile olan ilişkilerinizi burada sıralamaya kalksak sayfalar yetmez.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (3 yıl önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Haklısınız Ahmet bey, Bu CeHaPe var ya bildiğin gibi değil. Akil adam heyetleri kurdular. Habura seyyar mahkeme götürüp " Pişmanım demediği halde teröristleri serbest bıraktılar. Bu CeHaPe li vekiller var ya " Apo nun resmini - ki ben bebek katili demeyi tercih ederim - suç olmaktan çıkardıklarını söylediler. " Sayın " bebek katilinin adadaki odası küçük olduğu için büyüttüler, oda arkadaşı atadılar, eksik olan TV sini kurdular ve istediği tv kanallarını listeye eklediler. Haftada bir adaya heyet gönderdiler. Bu CeHaPe var ya Diyarbakır meydanında bebek katilinin nevruz bildirisini okudular. Türkiye ye katil diyen şiwan meczubuna konser verdirdiler. barzaninin peşmergelerini Mardinüzerinden kobaniye gönderdi bu CeHaPe liler. Bir debu peşmergelere lahmacun ısmarladılar. salih müslimi Ankarda da kırmızı halılarla karşıladı devlet konuk evinde ağırladılar. Hava alanına astıkları paçavraları da bizzat CeHaPe liler getirdi. Sadece bunlar mı. Utanmadan pyd katilleri ile Süleyman Şah türbesini taşıdılar. Tuğrul TÜRKEŞ bu CeHaPe lilere çok kızdı çünkü Bayırbucak Türkmenleri ile ilgilenmediler. Hendek operasyonları öncesi operasyon emri vermedim diyen bu CeHaPe nin günahları saymakla bitmez. Allah affetsin. Ordumuza şanlı tarihimizden seçme isimlerle kumpas kurulurken bu CeHaPe liler o davaların savcısıydı. Hiç silivri zindanındaki mahkemeleri takip etmediler. Mahkemeye gelenleri coplayıp göz yaşartıcı gaz ile hoşgeldin diyenlerin barikatlarını yıkmak için CeHaPe liler hiç gelmedi. Dolmabahçe mutabakatı yapıldığında CeHaPe liler 10 maddeyi okudu. Bende şahidim ! Son istanbul seçimlerinde bebek katilinin kırmızı bültenle aranan kardeşi osmanı bulup tv ye çıkardılar. Muhterem hoca efendi kodlu terörist sınıf başkanlarını dahi atarken bu CeHaPe liler ne istediyse verdiler. Allah ve millet affetsin inşallah. Bu CeHaPe lilerin günahı saymakla bitmez.
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz44 (3 yıl önce)
    Doğruya doğru adam haklı onlar şehitlerimize kelle dedi
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent Yavuz (3 yıl önce)
    Bazılarına yalan yer yapmış. Artık bu fakirden şehitten emekliden esnaftan elini çekmiş. Düşünün 3, 4 firmaya 128 defa vergi affı getiren hükümet nasıl bunları düşünsün. Maalesef bu aflara malatyalı milletvekilleri de parmak kaldırıyor.
    0
    0
    Yanıtla