SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"O'nun İsmini Yaşatanlardan Allah Razı Olsun"

0
Güncellendi - 2021-09-10 13:38:49
A- A+ PAYLAŞ

ŞEHİT YARBAY SONGÜL YAKUT ADINA ANAOKULU AÇILDI.. Türk Silahlı Kuvvetleri'nde bölük ve ilçe jandarma komutanlığı yapan ilk kadın subay olan ve Şırnak'taki 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığında Harekât Merkez Amiri olarak görev yaparken 31 Mayıs 2017'deki içinde bulduğu helikopterin düşmesi sonucu 11 komutan ve askerle birlikte şehit düşen Yarbay Songül Yakut’un ismi memleketi Malatya’da ölümsüzleştirildi.

Son Başbakan Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım'ın himayesinde Türk Kızılay'ı İstanbul Şubesince hayata geçirilen "81 İl 81 Anaokulu Projesi" kapsamında hayırsever Malatyalı işadamı Ahmet Çalık tarafından Yavuz Selim Mahallesi'nde yaptırılan Kızılay Şehit Yarbay Songül Yakut Anaokulu düzenlenen törenle hizmete girdi.

Yapımı Malatyalı işadamı Ahmet Çalık tarafından gerçekleştirilen Şehit Yarbay Songül Yakut Anaokulu’nun açılış törenine, şehit Yarbay Yakut'un ailesi, Malatya Valisi Aydın Baruş, , AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, son Başbakan Binali Yıldırım'ın eşi ve projenin hamisi Semiha Yıldırım, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve davetliler katıldılar.

Vali Aydın Baruş yaptığı konuşmada Malatya’da anaokuluna gitme oranını daha yukarı taşımak için gayret içerisinde olduklarını belirterek, hem anaokullarının sayısının hem de kalitesinin artırılması adına bu yıl 15 yeni anaokulu inşaatına en kısa sürede başlayacaklarını söyledi. Son olarak söz alan Semiha Yıldırım ise Şehit Songül Yakut’u yâd ederek başladığı konuşmasında temennilerinin önümüzdeki eğitim-öğretim yılında 81 ile 81 anaokulu açmak olduğunu dile getirdi. Malatya’da hayata geçirdikleri anaokulunun yapımına destek veren işadamı Ahmet Çalık’a teşekkür etti.

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık da yaptığı konuşmada, “81 il 81 Anaokulu projesi kapsamında 44’ncü Anaokulunu Malatya’da açıyoruz. 44’ü 81’e tamamlayacak eğitim gönüllüsü hayırsever işadamlarımız var. Bu konuda Malatya’mızın hayırsever iş adamı Ahmet Çalık her zaman eğitim için seferber olmuştur. Bu okulumuzda eğitim görecek olan evlatlarımız özel evlatlarımız. Bizler eğitim gönüllüleri olarak sizlerin açmış olduğunuz yolda emin adımlarla ilerleyeceğiz. Anaokulumuzun yapımında emeği geçen Büyükşehir Belediye Başkanımıza, bir öğretmen bir eğitim gönüllüsü olan Selahattin Başkanımıza okulumuzun çevre düzenlemesi ve çocuk parklarımız konusunda verdiği desteklerden dolayı canı gönülden teşekkür ediyorum. Bütün Malatya’mıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise en önemli yatırımların insana yapılan yatırım olduğunu ifade ederek, “Eğer bir millet kendi geleceğinden emin olmak istiyorsa, geleceğin teminatı olan çocuklarımıza ve gençlerimize yatırım yapılması gerekmektedir. Çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirirsek yarınımızdan ve ülkemizin geleceğinden emin olabiliriz. Bu anlamda 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılına başlarken öncelikle Malatya’mıza ve Ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Geçtiğimiz Eğitim Öğretim Yılını buruk bir şekilde geçirdik. Bir daha böyle sıkıntılar yaşamamak için Ülkemizin ve Devletimizin başlatmış olduğu aşı kampanyasına azami dikkat gösterelim. Temizlik, Mesafe ve Maske kurallarına da uyalım. İnşallah bu kurallar ile gelecekteki sosyal hayatımız ve eğitim hayatımızın daha sağlıklı bir şekilde olacağına inanıyorum” dedi.

Semiha Yıldırım, “Bu ülkenin kadınları her zaman ve her yerde vatanları için çalışmış, başarmış ve göğsümüzü kabartmışlardır. Bugünde bir kahraman kadınımızın, Şehir Yarbay Songül Yakut’un adını taşıyan anaokulumuzun açılış töreninde bir araya geldi. Türk Kızılay’ı İstanbul Şubesinin koordinasyonunda yürütülen 81 İl, 81 Anaokulu Projemiz de 43. İlimiz de anaokulumuz tamamlanarak eğitime, öğretime başlamıştır. Bugün 44. anaokulumuzu açacağız. Halı hazırda 12 ilimizde de yapım çalışmaları devam ediyor. Temennim önümüzdeki eğitim öğretim yılında 81 il hedefine ulaşabilmemizdir. Kahraman şehidimiz Songül Yakut’u rahmetle anıyor, ailesine, saygı değer annesine saygılarımı sunuyorum, aileye baş sağlığı diliyorum.” İfadelerini kaydetti.

Şehidin annesi Sebahat Yakut, “Ne mutlu bana çocuklarla bir olursa. Çocukları çok severdi, ne mutlu. Allah razı olsun, O’nun ismini yaşatanlardan Allah bin kere razı olsun. Başka bir diyeceğim yok. Kızımın adını yaşatanların hepsine çok teşekkür ederim. İnşallah burada okuyan kızlarda benim kızım gibi akıllı olsun, hiç annesini üzmesinler. Yavrum beni hiç üzmedi. Benim kızım gibi olsunlar okuyanlar.” dedi.

Semiha Yıldırım'da törende Şehit annesi Sebahat Yakut’un yanına gelerek, baş sağlığı ve sabır diledi.

Şehit annesi Sebahat Yakut, tören alanında Vali Aydın Baruş ve yanına gelerek sarılan Malatya Büyükşehir Belediye Bakanı Selahattin Gürkan ile bir süre sohbet etti.

Vali Aydın Baruş, şehidin annesi Sebahat Yakut’un sağlık durumun sorarken, Malatya Büyükşehir Belediye Bakanı Selahattin Gürkan’da “Biz de seni seviyoruz. Bizde senin evladınız, ne zaman bir isteğin olursa gece gündüz ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.

Törende minik öğrenciler tarafından yapılan resimler tablo halinde Semiha Yıldırım ve şehidin annesi Sebahat Yakut’a hediye edildi.

Yapılan açılışın ardından Semiha Yıldırım, Şehidin annesi Sebahat Yakut ve davetliler anaokulundaki çocukları ziyaret ederek onlara çeşitli hediyeler verdiler.

Tören anaokulun bahçesinde çam dikimi ile sona erdi.

malatyahaber.com- Bülten

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • koray (2 yıl önce)
    Utanın biraz. Oraya o güya okul binasını açmaya gelenlerin yolda yaptığı masraf bile o okulun yapım masrafından fazladır. Malatya halkına Şehit Yarbayımız Songül Yakut için bir eser yapılsın ve bunu Malatya halkı yaptırsın deseydiniz bu konteyner okuldan çok daha büyük ve güzelini yaptırırdı. Ahmet Çalık ın hayırseverliği de ancak bu kadar olur zaten.İşleri şov. Bunların hepsi kendine ve eşrafına hayırsever.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kaplan 44 (2 yıl önce)
    Malatya neden türkiyede ilk ve tek olan hatta onu geçtim bir şehidine yıllardır sahip çıkmaz. Allah aşkına açılışı yapılan okul bu mu? Bu olsa olsa baraka olur. Birde bunun için bütün devlet adamları toplanmışlar. Vallaha yazık billaha yazık
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bynedim (2 yıl önce)
    Konteynerden bozma bir okula desenize
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    4 Yıl geçtikten sonra nihayet bir Anaokuluna adını verebildiler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer (2 yıl önce)
    Şehitimize tekrar ALLAH rahmet eylesin,milletimizin başı sağolsun Geç kalınsada nihayet akıllara gelsede biz unutmayacağız kahraman Türk evlatlarını...
    %100
    %0
    Yanıtla