SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şehrin Göbeğinde Silahlı Saldırı: 2 Ölü, 6 Yaralı

Şehrin Göbeğinde Silahlı Saldırı: 2 Ölü, 6 Yaralı
A- A+ PAYLAŞ

Son günlerde silahlı olayların ve saldırıların yoğunlaştığı, çetelerin hesaplaştığı Malatya'da, son olay Akpınar Meydanındaki bir işyerinde meydana geldi. Olayda 2 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi yaralandı. Olaya karışanlardan 6 şüpheli gözaltına alındı.

Saat 16.15 sıralarında meydana gelen olayda, vitamin kafe olan işyerinde 2 kişi öldürülürken ve biri kadın 6 kişi yaralandı. İlk etapta ölü sayısı 3 olarak belirlenirken, hastaneye ‘ölü’ olarak sevk edilen bir yaralının, yapılan müdahaleyle hayata döndürüldüğü, ancak durumunun kritik olduğu bildirildi.

Edinilen ilk bilgilere göre, olay Akpınar Kuyumcular Çarşısı girişindeki bir vitamin kafede meydana geldi. Söz konusu kafenin işletilmesi ve alacak- verecek işlerini görüşmek üzere kafede bir araya gelen şahıslar arasında silahlı çatışma çıktı. Dayı- yeğen oldukları öğrenilen 53 yaşındai Remzi Erşahin  ve 33 yaşındaki Halil Ulutaş adlı şahıslar olay yerinde yaşamlarını yitirdi. Kalbi durmuş olarak hastaneye getirilen İsmail Artuç ise burada yapılan müdahaleyle hayata döndürüldü. 

Olayda ayrıca S.B. adlı kadın baldırından, M.T. diz kapağından, M.A. karın boşluğundan, M.A. sağ ayak kısmından silahla, S.K. adlı şahıs ise darp sonucu yaralandılar. Yaralılardan hastanede hayata döndürülen İsmail Artuç ile karnından yaralı M.A.'nın durumlarının ağır olduğu öğrenildi.

Kafede başlayıp, eski Belediye binası civarına kadar devam eden ve büyük panik yaratan olaydan sonra E.E., E.C.E., M.E. ve F.D.'nin yanı sıra darp sonucu yaralı olan S.K. adlı şahıs polis tarafından gözaltına alındılar. 

Olay yerinde ve çevrede 5 tabanca ile 1 tüfek ele geçirildi.

Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran ile İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren de olay yerinde inceleme yaptı.

Olayın başladığı işyerindeki iki cesedin, Cumhuriyet Savcısının incelemelerinin ardından otopsi yapılmak üzere saat 18.45 sıralarında Adli Tıp Kurumu Malatya Grup Başkanlığı morguna gönderildiği bildirildi.

malatyahaber.com

FOTO: malatyahaber.com- AA- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

121 yorum yapılmış

  • Hakan (1 yıl önce)
    Ülkemize suruyeliler girdi .silah doldu memleket silah bulundurana 30yil afsız yatar verilecek kesinnnnn
    %0
    %100
    Yanıtla
  • a comment (1 yıl önce)
    Bir sürü çakal var. Ama bunlar neden bu kadar türüyorlar ona bakmak lazım. İnsanlar parasız, eğitimsiz. Para kazanma yolu olarakda haraç almayı falan tercih ediyorlar, bu olayın temeli henüz net değil ama daha öncede birsürü kafe çatışması olmuştu. Bunu önlemenin yolu halkı zenginleştirmek. halkı fakirleştirirsen çok farklı kafada insanlar var ve bu yollara başvuruyorlar. sıfırlanmaz belki ama minimize olur. Bunları görünce insan çocukları için endişeleniyor. halk zenginleşmesse ordu sokakda gezse yine bir köşede bunlar olur.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Tabi birde korkunç bir yönetilme biçimimiz var, hükümetimiz sağolsun Avusturya da 4 kişilik ailesini öldüren daha sonra Türkiyeye iade edilen bir suçluyu kovid muhabbetine salmıştı. Ne kadar çakal var saldılar, onlarda kaldıkları yerden devam ediyor.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • İsmail (1 yıl önce)
    Seçkin insanların huzur kenti Malatya diyen idareciler neredesiniz.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (1 yıl önce)
    Bundan yaklaşık 10 - 15 yıl önce belki yanılabilirim artı eksi olarak, Adana da yaşayan bir Malatyalı aynen Malatyamız için şu ifadeleri kullanmıştı, giderek aynen küçük Adana oluyor, her yerden, her kesimden göç alıyor, yakında böyle giderse Malatya da Adana gibi adı hep olumsuz vukuat haberleri ölenlere rahmet şeylerle anılacak, yaşanılır bir şehir olmaktan çıkar demişti, maalesef keşke yanılsaydı da bunları yaşamasaydık. Kimse Emniyet Güçlerimize laf etmesin, Onlar 7 24 çalışıyorlar, bazen suçu önlüyolar, bazen de bir olay olmuşsa suçluyu yakalayıp adli mercilere teslim ediyorlar, ama maalesef teslim edilenler aynı gün içinde dışarıda hayatlarını devam ettiriyorlar, ölenlere Allah tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum, tekrar Malatyamızın eski huzurlu, güvenli günlerine dönmesini diliyorum.
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Hüsnü (1 yıl önce)
    Özellikle şehirlerimizde ama özde memleketimizin her yerinde siyasi ve ekonomik sorunlar,işsizlik,yüksek enflasyon,şehirlerdeki aşırı sığınmacılar,üretim maliyetlerinin artmasından dolayı köyden kente göçün artması gibi sorunlar her geçen gün artatarak devam ederken zamanında alınmayan tedbirler yüzünden artık içinden zor çıkılır bir hale dönüştü.Bunun bu olayla ne ilgisi var diyende elbette olacaktır..
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Murad (1 yıl önce)
    Çocukluğumda ki malatyayi özledim kendi memleketimde yabancı oldum.malatya elden gitmiş
    %98
    %2
    Yanıtla
  • Kernekli (1 yıl önce)
    Bundan 15 sene önce kurtlar vadisi saatinde Malatya’da sokaklar bomboş olurdu. Ertesi gün işe daireye gelenlerin yürüyüşü değişirdi. Etmeyin izlemeyin dediğimizde tarihimizi anladıyı diye tepki görürdük. Bundan 5 sene önce 01 Adana diye bi dizi çıkardılar. Bugün o dizilerin ceremesini çekiyoruz. Herkesin saç traşı, konuşması, yürüyüşü değişmiş, pırıl pırıl gençlerimiz serseriliğe özeniyor. Sonu ya hapis ya mezar, madem ki devletin kurumları görevini yapmıyor bu dizileri yasaklamıyor, baba olarak sen görevini yap, izletme, özendirme, bugün belki sana kızacak küsecek ama yarın sonunun kötü olmasının önüne geçeceksin belki.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Yani gerçekten böyle beyinleri anlamak güç. Adam olayı kurtlar vadisine bağlamış. Yani bu olaylara karışanlari yetiştiren ana babanın suçu yok, eğitim sisteminin suçu yok, kurtlar vadisi izledi diye bunları yapıyorlar öyle mi ? Biz de izledik kardeşim. Niye bizim kimsemiz gidip birilerini kurşunlamiyor, birilerini öldürmüyor? Bu kadar zeka düşüklüğü yorumlar yapmayın ya. Bu olaylar tamamen ailenin ve eğitim sisteminin yetiştirdiği insanlar yüzünden oluyor.
    %38
    %62
    Yanıtla
  • Çımıhtılı (1 yıl önce)Seyf isimli kullanıcı yorumuna
    Malesef kerneklinin haklılık payı var. Son çıkan ve internet üzerinde olan diziler ve çukur vs gibi dizilere gençler özeniyor. Saç tras şekilleri aynı o dizilerdeki gibi konuşma şivesi bile Adana sivesine benzetiyorlar bazı gençler. Malesef etkisi büyük. Büyüklerle konuşmaları bile değişti abi demek yerine "dayıı" der oldular
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Şehir merkezinde gündüz olan bu olay aslında kent merkezi ve kabloyunun icin de bulunduğu durumun göstergesi. Herkese ama en başta şehri yönetenlere çok iş düşüyor ama maalesef kimsenin umurunda değil
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Asker polis (1 yıl önce)
    DEVLET uyuşturucudan yakaladığı kişilerden Baronlara ulaşılacak... Bu ülke uyuşturucu önlenmezse yarın öbür gün evlatlarımız bulaştırılacak...
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Hakan (1 yıl önce)
    Emniyet Müdürü ilk geldiği zamanlar güzel bir temizlik yapmıştı. Tüm Malatya Emniyet Müdürü nü konuşuyordu. Ne oldu da artık bişeye elini atmıyor. Suçu emniyete atmıyorum ama bir de gerçek var ortada. Nerdeyse artık bıçak silah aksesuar olmaya başladı. Kanalboyu Cezmi kartay gün geçmiyor ki olay çıkmasın. Umarım önlem alırlar
    %91
    %9
    Yanıtla
  • ali (1 yıl önce)
    ülkede adaleti ,liyakatı, ekonomiyi zayıflatmanın sonucu bu
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Murat (1 yıl önce)
    Bence bunlar iyi günlerimiz..ekonomi batmaya devam ettikçe yağmalamalar başlayacak..
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Bülent44 (1 yıl önce)
    Aslında geriden gelen gençlik daha kötü geliyor herkes bunu görüyor gençle uyuşturucu kafeler kıyı köşeler ellerinde tesbihler bellerinde bıçak silah mafyalığa özenti anne baba olarak yetiştiremediğimiz çocuklar laf dinlemez inancını öğretemediğimiz çocuklarımızı kendi ellerimizle sonunu hazırlıyoruz bu olaylar arttıkça artar RABBİM rahmetiyle ıslah etsin inşallah!!!!
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Hüsnü Kılıç (1 yıl önce)
    Yorumların çoğunu okudum. Biraz Nasrettin Hoca misâli olacak ama herkes haklı. Yani herkesin yorumlarında bahsi geçen konular, durumlar az veya çok var. Başta, ailelerin çocuk yetiştirme tarzından tutun, eğitim süreci, toplumsal yozlaşma, mesleki körlük, cezalardaki sıfır caydırıcılık, yargının insanların adalet duygusunu tatmin edecek kararları vermemesine kadar, hatta daha da eklenebilecek birçok sorunumuz var. Bu sorunlara bir an önce hassasiyetle yaklaşılmazsa ekonomiden, düzensiz göçten, terörden çok daha yıkıcı bir sorunu kucağımızda buluruz.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Malatyasporlu (1 yıl önce)
    Güzel Malatyamız ne hale geldi, hayatını kaybedenlere Allah (C.C.) dan rahmet diliyorum. Silah taşıma ruhsatı olan biriyim inanın 4-5 yıldır belki elimi dahi tabancam sürmemiştirim bakımını dahi yapmadım ama işte haberleri görüyoruz neredeyse her gün asayiş olayları ölümlü olaylar, yaralanmalar, gasp, darp vb... ve bir çok olayda yakalanan ruhsatsız ateşli silahlar... Denetimler kesinlikle arttırılmalı, bakınız daha dün araç ile gelirken polisler tarafından kimlik kontrolüm yapıldı görevli polis memuru herhangi bir kimlik istemeden TC numaramı sözlü alarak kontrolü yaptı daha hayırlı yolculuklar diledi. Ben isterim ki bu tür sorgulanmaların kişiden kimlik belgesi ibraz edilerek yapılmasıdır, herhangi bir suç kaydı bulunan kişi böyle bir çevirmeye gelse belkide başka birisinin TC numarasını verecektir, elbette ki bu tür uygulamalarda kimlik belgesini isteyen emniyet çalışanlarıda vardır onlara sözüm asla olamaz. Bir diğer gözlemlediğim konu ise buna çoğu kez denk geldim polis aracı bir noktada bekliyor araç camları kapalı polis memuru içeride güneş gözlüğü takmış araç içersinde elinde telefona bakıyor yine söylüyorum görevini layıkıyla yapan polis memuru arkadaşları tenzih ederim yani bu böyle olmamalı illaki dış göreve çıkan polis aracı bir şoför ve yanındaki polis memuru ile en az 2 kişidir biri dinlenirken diğeri en azından bulunduğu ortamı araç içerisinden gözlemleyebilir. Görevini layıkıyla yapan bütün emniyet çalışanlarına başarılar diliyorum Rabbim yar ve yardımcıları olsun.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Tc ni sorgulayınca fotoğrafın çıkıyor zaten merak etme, koca Emniyet teşkilatının senin kadar kafası çalışıyordur. Emin ol.
    %23
    %77
    Yanıtla
  • Malatyasporlu (1 yıl önce)Eray isimli kullanıcı yorumuna
    Aydınlatıcı bilginiz için çok tşk. ederim, madem bu konularda çok bilgilisiniz! mesajımın altındaki araç içerisinde camları kapatan güneş gözlüklerini takıp telefonu ile ilgilenen (Yukarıdaki mesajım da tekrar tekrar belirttim görevini layıkıyla yapan emniyet mensuplarını tenzih ederim) emniyet teşkilatı mensubu hakkındaki kısımada cevap verirseniz sevinirim, bana demişsiniz ya kafanız çalışıyor belliki sizin kafanızda benimki kadar çalışıyor.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Güvenlik mekanizması ihbara dayalı çalışır. Yani 1 er metre arayla şehrin her yerine Polis diksen yinede her yere ulaşamazsın ki bunun için Malatya ya 1 milyon polis gerekir. İhbar mekanizmasının bir nedeni de şudur ki: suç işleme eğilimli bir kişi polis görünce, polis onu görmeden yolunu değiştirir. Yani çıplak gözle tespiti zordur. Ancak "vatandaşlık bilincine sahip" vatandaşlar, "AMAAAAN CANIM BANANE, NE BAŞIMA İŞ ALACAĞIM, BANA DOKUNMAYAN YILAN BİN YAŞASIN" demez, belinde kabarıklık olan birini gördüğünde, bu gibi mecralarda dert yanmak yerine 112 yi ararsa kent güvenliği denilen mekanizma daha hedef odaklı çalışır. Kaldı ki hiçbir ihbar veya makul şüphe yokken bir şehrin merkezi bölgesinde yoldan geçen herkesi durdurup arayamazsın. Birine göre masum tipteki bir vatandaş, "GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ" ile bakan bir polise göre şüpheli olabilir. Tipi bozuk olsa dahi, şehrin göbeğinde sırf sakallı, kot pantolon tişört giymiş, sağ sola bakarak elinde tespih avam tabiriyle gevende gevende yürüyen ( ki son zamanlarda çoğunlukla böyle) her genci, durdurup araman, vatandaşta güvenlik endişesi yaratır. Mesela siz kendinizi, dışarıdan bakıldığında temiz vatandaş olarak göründüğünüzü sanarken, bir polise göre durdurulur, üstü aranması gereken biri olarak değerlendirile bilirsiniz. Sonrada "BU NE KARDEŞİM ADIMBAŞI UYGULAMA" diyerek dert yanarsınız.Yani GÖRECE denilen kavramın tam bir karşılığı yoktur. Kişiden kişiye, polisten polise göre değişir. Biraz uzun oldu kusura bakmayın, umarım anlarsınız.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)Eray isimli kullanıcı yorumuna
    Aynen gardaş Malatya'da bir bayanı taciz edeni ihbar etmek için 155 i aradım telefona bakan polis memuru ertesi gün kendisine sesimi yükseltmişim diye benden şikayetçi oldu.Artik umrumda değil hiçbir olay veya konu
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Huzur (1 yıl önce)
    Hiç kimse polisimize askerimize laf edemez. Onlarda bizim evlatlarımız. Ortalığı b...k götürüyor. Denetim serbestlik var,yani kardeş sen suç işledin eline sağlık, aha da sana bir yıl izin, git takıl kafana göre. Polis kimsenin donkişotu değil, kaç olay gördünüz elinizle, dilinizle, kalbinizle müdahale ettiniz. Edemezsiniz yürek ister.Polis günlerce emek verip topluyor sonra denetim serbestlik.Peki polisin yetkisini elinden alan sorumlulara suç işleyip cezasını vermeyenlere de yüreğiniz yetiyormu. Polis sizin kapınızın önünün süpürgecisimi.Daha bizler bile doktora, polise, görev başındaki memura diklenmeyi bir marifet sanıp kurallara uymazsak ,polisede şu şöyle bu böyle deyip klavye başından sallamamak lazım.Allah devletime milletime, insanın en güzel olduğu Malatyama zeval vermesin..
    %47
    %53
    Yanıtla
  • İlhan (1 yıl önce)
    Şiddet içeren dizilere devam!!!
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Abdullah Ömeroğlu (1 yıl önce)
    Bazı arkadaşlar Emniyet tedbirlerini elestirmişler. Önleyici tedbirleri almakla mükellef olan sadece Emniyet Teşkilatı mıdır? Önleyici tedbirleri en öncelikli alması gerekenler anne babalar, öğretmenler, imamlar, hısım akrabalar, komşular, cemaatler, sivil toplum kuruluşları değil midir? Sosyal kontrol mekanizmaları işlemiyor. Biz bu sisyal kontrol mekanizmalarını işletmeyip olayı polisiye tedbirlere bırakarak zaten bu sonuca hizmet ediyoruz. En büyük polis insanın vicdanıdır. Ahlaklı, vicdanlı, merhametli bireyler yetiştiremeyen bir toplumun vebalini getirip Emniyet Teşkilatına bağlamak hakkaniyetli bir tutum değildir. Şapkasını önüne koyup düşünmesi gereken sadece emniyet teşkilatı mıdır? Bütün peygamberler de hep Rabbena zalemna diye başlamışardır dualarına. Biz nefsimize zulmettik demislerdir. Suçu kendi nefsinde aramayan hiç bir yaklaşım çözüm üretemez. Herkes önce kendi nefsini kınamalıdır. Kendini sorgulamalıdır. Emniyetin sorumluluğu yok mu. Elbette ki var. Ama iş oraya gelene kadar gün akşam olur.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Bynedim (1 yıl önce)
    Herşeye madde olarak bakan insan topluluğunun kaçınılmaz akibeti böyle yıkımlı olayların artmasıdır.. Para ile insanlar insanları kıyas ederse akibet böyle olması kaçılmazdır Biri şu insanlara paranın işe yaramayacağı günlerin yakın olduğunu hatırlatsın… Az kaldı zaten sonumuza boşuna kavga etmeyin.. Flimin sonunda 120-220 cm bir toprak sahibi olacağız oda Allah nasip ederse tabiki
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Özkan Çelik (1 yıl önce)
    Millet zaten cahil, bir de silaha erşim kolaylaşınca böyle durumlar yaşanıyor. Malum ülke de yol geçen hanına döndü, elini kolunu sallayarak gelenler eli boş gelmiyor.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • ve hapisten çıkan kişiler saygı görüyor artık.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Atilla (1 yıl önce)
    MALATYA güzel insanlarıyla cana yakınlığıyla meşhur bir ilimizdir. Ancak gün geçmiyor ki silahlı bir olay yaşanmasın. Dışardan gelen göçler malatyamızın dokusunu bozdu
    %74
    %26
    Yanıtla
  • İçerdikler hiç olay çıkarmıyor hep dışarıdan gelenler. kanalboyu, zirve yayınevi hep dışardan geldi
    %54
    %46
    Yanıtla
  • Arapgirli (1 yıl önce)Atilla isimli kullanıcı yorumuna
    Can yakıcılığıyla olmasın o dikkat et.Niye Malatyanın adamı dışarı çıkmıyor mu hep içeride mi kalıyor ki suçu dışarının adamına yüklemişsin.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Mahmut (1 yıl önce)
    Mafyalar cirit atıyor suç ogrtuleri istedikleri gbi koşturuyor 10 15 yasinda ki çocuk bile eline silah alabiliyor silaha çok kolay ulasabiliyor ceza evlerindeki suçlulari pandemi bahanesiyle dışarı cıkartiyor.Saysan sabah olur. Ülkemde ne adalet kaldi ne egitim kaldi ne ekonomi kaldi hicbirsey birakmadilar.Cezalarin caydirıciligi polis ne yapsin gozaltina aldigi adam mahkemede 5 dk da serbest kaliyor. Polisin yakalamasi önlem almasi hicvirsey ifade etmiyor çünkü dalga gecer gbi mahkeme denetimli serbestlik adli kontrol ile serbestlik veriyor.Şuan cezaevlerinde cikam 100 binlerce suçlu aramizda dolaşıyor hicbirimizin can guvenligi yok Allaha emanet yaşiyoruz. Adalet diye birşey birakmadilar ülkede. Yav herşeyi geç daha bugün Tv de izledik 202 tane şuç dosyasi olan biri tekrar serbest kaliyor ya allah aşkina muz cumhuriyetinde mi yasiyoruz 202 tane suc dosyasi olan biri daha ne yapmali ki tutuklansin biri aciklasin beyin almiyor bu durumu. İste ülkenin özeti.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • mlx (1 yıl önce)
    Destan şehri malatya,oldu sana teksas şehri....
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Sayın Valim yeni başladınız göreve hayırlı olsun,sizden ricamız gerekli talimatları verin, kontrol olur,Akpınar, Cezmi Kartay CD buraların pisliklerin temizlenmesi gerekirse taşınması yıkılması yeşil alana dönüştürülmesi.Yoksa burası yıllardır Şehrimizin kanayan yarası.Vekiller ve belediye maalesef oraları olmadıkları için bu işi siz çözersiniz henüz yeni başladınız gidene kadar bu sorunu çözersiniz.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Cenk (1 yıl önce)
    Esas olarak sorulması gereken Türkiye genelinde Malatya özelinde suç ve suçlu sayısı özellikle son yıllarda nasıl bu kadar anormal artış gösterdi? Melek olarak doğan bir insan evladı nasıl bir ortamda şeytana dönüşüyor altında yatan sebepler nedir sosyolojik bir araştırma konusu yapılmalıdır. Suçlu sayısının bu kadar arttığı bir ülkede her tarafı cezaevi yapsanız kapasiteniz yetmez. O yüzden sistemde de bunu bildiği için infaz kanunları düzenlemeleriyle odur şudur budur diye suç işleyenlerin bir çoğu cezaevi kapısı görmeden serbest kalıyor. Oysa cezaevleri ABD deki gibi olmalı ki biri oraya düştüğünde hayatının kayacağını bilmeli böylesine caydırıcı olmalı. Savaştan önce Suriye de öyle bir polis yapısından bahsedilirdi ki suç işleyen kimse ortadan kaybedilirmiş. Bizde de öyle olsun demiyorum ancak öyle bir polis ve infaz kurumları olmalı ki suça meyilli kişiler 10 kere 100 kere düşünmeli
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Giray (1 yıl önce)
    Maşallah yorumlara bakınca herkes Polis Polis demeye başlamış suclu emniyet öylemi..! Anne babalar değil..? Aile değil emniyet..? Gece çocuk eve gelir babadan önce baba ses çıkarmaz anne oğlum kızım demez. Polis yokmu polis derler. Ne yapsın polis kendini bilmez aile kavramını bilmeyen aileler yüzünden kendi çocuklarınımı, yetkileri düşürülmüş kendilerinimi..? Toplumu mu korusun.? Bunları istemiyorsak çocuklarımızla ciddi anlamda ilgilenmeliyiz sorumluğumuzu başkaların üzerine atmamalıyız. Anne babalar sözlerim size . Güzelim şehri sorumsuzluğunuz yüzünden ne hale getirdiniz.?
    %65
    %35
    Yanıtla
  • a comment (1 yıl önce)Giray isimli kullanıcı yorumuna
    Geçen 15 yaşında bir taneside eve niye geç geldin diyen babasını öldürdü. Suçlu bu aileleri çok kısıtlı imkanlarla yaşamaya mahkum edenler.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yasin Bikriye (1 yıl önce)
    MESLEK KÖRLÜĞÜ (özellikle de kibir derecesinde kendine aşırı güven duyan) kişilerin zamanla mesleklerindeki uygulamalara ve iş yapış şekillerine alıştıkları için sorunları, riskleri ve fırsatları görmelerinin zorlaşması olarak tanımlanır. Bu konuda akademik çalışmalar da yapılmıştır. Albert Einstein 'Aynı şeyler yapılarak farklı sonuçlar alınmaz' demiştir. Bugün Malatya Haber İnternet Sitesinin en önemli haberi https://malatyahaber.com/haber/malatyada-5-ayda-1570-kisiye-uyusturucudan-islem-yapildi haberi idi. Yani Malatyamızda yılın ilk 5 ayında yani Ocak,Şubat, Mart, Nisan ve Mayıs aylarında UYUŞTURCUDAN 1570 Kişiye işlem yapılmış olması. Aritmetik bir ortalama ile günlük 15-16 kişiye işlem yapılıyor olmasıydı. Her şeyden önce Malatyamızda ortalama 20'ye yakın kişiye uyuşturcu nedeniyle işlem yapılması maalesef POLİS TEŞKİLATIMIZIN BAŞARISIZLIĞIDIR. POLİSİN ÖNCELİKLİ GÖREVİ ÖNLEYİCİ HİZMETLERDİR. Yoksa koskoca Polis Teşkilatı replikteki gibi 'olay olur biter, Türk Polisi Yakalar' olarak algılanmaya başlar ki böyle bir durumda Müdüründen Memuruna, Amirinden Stajyerine kadar herkesin şapkasını önüne koyup düşünmesi gerekir ve MESLEKİ İTİBAR NEDİR sorusuna cevap bulmaya çalışmaları gerekir. MESLEKİ KÖRLÜĞÜ ENGELLEMENİN en pratik yolu Yönetici ve Memurların bulundukları yerlerde kök salmalarının önüne geçmektir. Rotasyon başta olmak üzere dinamik bir polis teşkilatı ve örgütlenmesi bu körlüğü en aza indirebilir. Bir diğer husus ise bildiğim kadarıyla Emniyet Teşkilatında kendi memleketinde çalışmak mümkün olmadığı için çevre illerde çalışma imkanı bulunmasından kaynaklanmaktadır ki yakın ve komşu iller çoğunlukla akraba, arkadaşlık, HEMŞEHRİLİK ilişkilerinin yürütülebileceği, ihmal ve süistimal ile birlikte MESLEKİ KÖRLÜĞÜnün de gelişmesi mümkün olabilir. ŞEHRİN GÖBEĞİNDE 5 ADET TABANCA VE TÜFEĞİN KULLANILDIĞI adi ve adli olay düşündürtmez mi yahu çatışma yaşanan bölgeye ulaşan tüm yollarda 500 Metre çapında adım başı polis varken güvenlik kolunun gözünün içine baka baka kullanılmak üzere olay yerine NASIL gönderilmiştir. ? GÜVENLİK ZAAFİYETİ TEVİL EDİLEMEZ. Malatyalı Aziz Hemşehrilerime geçmiş olsun. Beterinden Allah muhafaza buyursun. SUÇA BULAŞANLARIN EN KISA SÜREDE YAKALANACAĞINDAN ŞÜPHEM YOKTUR. POLİS TEŞKİLATINDA yapılacak ROTASYONLAR ile bir dinamizm kazandırılması ilk adım olmalıdır. MESLEK KÖRLÜĞÜNÜ YENMENİN İLK YOLU MESLEK KÖRLÜĞÜ OLDUĞUNU KABUL ETMEKTEN GEÇER.
    %54
    %46
    Yanıtla
  • Amma bos konusmussun be birader.polis ile uzaktan yakindan alakasi yok kardes kanunlarda cezalarin artirilmasi ve uygulanabilirliginin olmasi lazim. Hirsizlik yapana ilk seferinde 5 yil direk yatar hic af yok ikinci seferde yaparsa 10 yil yatar af erteleme vs olmasin bakayim kimin yuregi yetiyor. Sen git kirmizi isiktan gecmenin cezasini suanki degere gore 5 bin tl yap bakalim ayni zamanda arac kullanirken tel ile konusmayi ve kullanmayi 5 bin tl yap bakalim korkudan kimse kullaniyormu. Polis polis yirtinmissinda bak bakalim polisin yetkisi var mi yok mu ondan sonra gel burada konus. Polis mudahale ettigi zaman aciga aliniyor iceri atiliyor meslekden atiliyor . Bu su demek oluyor kanun uygulanmiyor. Polise mukavemeti direk afsiz sekilde 3 yil yatar yap bak bakalim polisi gorunce nasil mum oluyor millet. Yine birisini olumle tehdit eden birine 5-10 arasinda yatar ver bak nasil dize geliyor. Ama adam diyor gider vururum indirim su bu derken 7-8 sene yatar cikarim diyor boyle olunca da polis olsada olmasada hic farketmiyor kardes. Diyelim o adami bir saat once polis durdurdu ustundeki silahi buldu el koydu adamin yatari yok tutuklanmasi yok ifade alinip serbest birakildi diyelim o adam bu rahatlik ile gider yeniden silah alir gider ertesi gun oldurur. Eee ne oldu simdi suclu yine polis mi kardesim. Emniyet her adamin pesine polis mi taksin. Haaa suda var bir omur boyu yatmayi goze alan adam zaten vurur buna engel olamazsin ama cezalar caydirici olacak. Uyusturucu mu satiyor yapistir 25 yili bak bakalim bunu duyan digerleri yanindan dahi gecemez. Once herkese egitim vereceksin ilkokulda suclardan uzak durmalarini erdemli bir insan olmalarini eger suca karisirlarsa alacaklari cezalari ogretmen lazim. Bu cocukda korku yaratmaz ayni zamanda guven duyar yani biri beni tehdit edemez der ama sunuda bilir bende kimseye zarar veremem verirsem benide atarlar iceri der. Herkesin hakkina saygi duymak lazim herseyin basi adalettir.
    %48
    %52
    Yanıtla
  • Nasıl bir aklın ürünüsün sen ya? Polis olmasa Malatyada millet birbirini yer. Bunu Malatyalı biri olarak söylüyorum, vallahi yorumları okuyorum herkes polise giydirmiş amma en zerzavatı senin cümlelerin, en boştan ve maksatlı olanı senin sözcüklerin. Hadi diğer yorum yapanlar polisten canı bir hayli yanan çakkal takımı da sen kimsin onu merak ediyorum. Senin kimin kuyruğusun? Acaba çakkal takımının o bilinen avukatlarında mısın? Yoksa eski fettoşculardan mı?
    %46
    %54
    Yanıtla
  • Dervişoğlu (1 yıl önce)
    Çok üzücü olaylar şehir torbacı uyuşturucu satıcıları tahsilatcılarla dolu özellikle merkezde işçi kahvelerin olduğu bölge hep kumar kulübü dolu eski belediye meydanı Cezmi kartal buraların bir an önce yetkililer tarafından temizlenmesi lazım
    %97
    %3
    Yanıtla
  • O yıllardır öyle ama ne valiler ne emniyet hiç birşey yapmıyor akpinar pisliğin merkezi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Muratt (1 yıl önce)
    Polisler ( yunuslar hariç ) nerede bi efendi temiz yüzlü var GBT kontrolü soruyor. Adam efendice cevap verdiği halde ne iş yapıyorsun nerelisin vs. ama nerede bi eşgal tip var polisle artist artist konuşuyor ve polis o adama daha alttan alarak konuşuyor. Malatya’da Akpınar, Cezmi kartay civarı birçok iş hanı ve iş yeri, kahveciler sokağı, Kanalboyu ve Beşkonaklar civarı. Buradaki çay ocağı veya çay bahçesi görünümlü yerlerde ne döndüğünü herkes çok iyi biliyor. Ama bi tek emniyet bilmiyor maalesef.! Herkes zaten gergin ve stresli ekonomik koşullardan dolayı. Emniyet önlemini yeterli boyutlarda almazsa daha çok olay çıkacak gibi görünüyor.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Orhan (1 yıl önce)
    Cezaevlerinde yer kalmadığı için pandemi bahanesiyle 100 binden fazla hükümlüyü serbest bırakırsan bu sonuç normal.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Çok doğru
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Aha da yorum bu ,eyvallah...Denetim serbestlik kalkmalı..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hüsnu (1 yıl önce)
    Bundan tamamen siyasetçiler sorumludur.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Metin (1 yıl önce)
    Herkesi memnun edelim siyasetinin bir acı sonucu... Gözünü yum siyasetinin bir sonucu... İşini yapana da yapmayana da saygım var siyasetinin bir sonucu... Memleketin civatası laçkalaşmış... Çözüm...Siyasetin Müdahale Edemediği Adalet, Siyasete Endekslenmeyen Liyakat... Görevini dürüstçe yapanı el üstünde taşımak, takdir etmek, kollamak ve korumak, arkasında dağ gibi durmak...
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Mustafa evc (1 yıl önce)Metin isimli kullanıcı yorumuna
    Çok haklısınız..
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Tüm bunları en başta Milletvekili Öznur Çalık'a, sonra diğer siyasilere söylemek, anlatmak lazım. Yine Çalık en başta Emniyet, Adliye, sonra da liyakatsız atamalardan, liyakatsız şahısları iş başına getirme işlerinden uzak durmalı. Nerede sorunlu biri var arkasında onun adı konuşuluyon genellikle. Örnek kardeşi. Hangisi, hangileri diye sormayın onuda siz bulun.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • sadece onu diyorsanız yanlış söylüyorsunuz.çalık hanıma haksızlık ediyorsunuz.bu dediklerinizi yapmayan varmı.
    %23
    %77
    Yanıtla
  • Muhalefete de zerre kadar güvenim yok.. Çıkar ortak olunca, ne muhalefet ne iktidar... hepsi aynı zihniyete dönüşür... Bunların hepsi aga, halk maraba... Yani, ağalarımız bizimle eğleniyer...
    %17
    %83
    Yanıtla
  • Hüsnü (1 yıl önce)Metin isimli kullanıcı yorumuna
    Mualesef geldiğimiz nokta bu oldu.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • MEMLEKET SEVDALISI. (1 yıl önce)
    Bu tür olayların önüne geçilebilmesi için öncelikle 6136 sayılı ateşli silahlar ve bıçaklar kanunu tekrar gözden geçirilip ruhsatsız silah alan, satan, taşıyan şahıslara verilecek cezaların ağırlaştırılması ve kesinlikle bu cezalardan erteleme veya hükmün açıklanmasını geri bırakma olmamalı. 2521 sayılı kanunla av tüfeği taşınması, alınmasının tekraren gözden geçirilip yine bu tür silahların kolay şekilde elde edilip taşınmasının önüne geçilmeli, polisiye tedbirler artırdıkça suçu günahı olmayan vatandaşların huzursuzluğu ve rahatsızlığı da artacaktır. Polisimiz gayet dengeli bir şekilde suçsuz günahsız masum Vatandaşlarımızın da hakkını gözeterek uygulamalarını bu doğrultuda yapmaktadırlar. Hepsinden Allah razı olsun, Ellerine kollarına sağlık, nerede bir olay olsa Hızır gibi anında yetişiyor, yağmur gibi damlıyorlar.. Ama onların da yetkisini aşan bazı şeylerin olduğu yapılan tüm yorumlardan aşikar, Aslında bizim siyasilerden ricamız belirtmiş olduğum kanunların gözden geçirilmesi, son zamanlarda pandemi yüzünden de bazı suçluların adli kontrol şartıyla dışarılarda dolaşması, Oysa bu suçluların mağdur ettiği insanların yaralarına bir parmak bassanız binlerce ah işiteceksiniz, bunları da gözden kaçırmamak gerekiyor, amacım devletimizin çıkarmış olduğu kanunları eleştirmek değil, kanayan yaraya ilaç olması bakımından bu yorumlarımı yapıyorum. Memleketimizin güzelleşmesi huzur şehri olması yine bizim elimizde, sadece polisiye tedbirlerle olacak iş değil. Vatandaşın desteğinin olmadığı bir ilde, baskıyla polisiye tedbirlerle huzurun sağlanmasının mümkün olmadığını hepimiz biliyoruz, lütfen ama lütfen bu konular tekrar değerlendirilir. Özellikle mükerrer suçlardan dolayı cezaevinde bulunanların, aynı suçu defalarca işleyenlerin dışarıda gezmesi ne kadar mantıklı.... Bakın suç işleyenlerin sicillerine mutlaka onlarca kaydı çıkacaktır... Sayın emniyet müdürümüz ve sıralı tüm Polis Teşkilatının Can siperane çalıştığını Sokaklardaki çalışmalarından bizatihi görüyoruz ve şahit oluyoruz.. Sağolsunlar varolsunlar, Allah onların tırnağına taş dedirtmesin.. Bu memleket onlara minnettar...
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Yıkama ballama yapmıssın. Nerde polsiler calısıyor. Anca gücü yettğine ceza yazıyor. Yazsın tofaşla gezen serserilere. Tofascıları sıkıstıran varmı, o kadar müzikle geziyolzr ses eden varmı!!! Aman basım belaya gitmesin eve gideyim derdinde polisler.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Kerem (1 yıl önce)
    Bu memleketin akli selim insanları, bu memleketin Sivil Toplum Kuruluşları, cemaatleri, cemiyetleri, sözüm ona kanaat önderleri Yeni Camii Bahçesindeki absürt çeşmeleri, abdest alırken sırtımız kıbleye dönük olur muyu dert edindiklerinin kırkta biri gençliğimiz nereye gidiyoru, evlatlarımıza ne oluyoru dert edinselerdi her gün yüregimizi burkan, moralimizi alt üst eden, yaşam sevincimizi kursağımıza tıkayan bu elim ve menfur hadiseleri duymazdık. Bu olaylar sıradan adi vakalar değildir. Sorun 3-5 kişinin catışması kavgasi olarak okunursa sorunu ıskalarız. Çok ciddi bir sorunla karşı karşıyayız. Bizi insan yapan, bizi millet yapan her türlü maddi ve manevi değerlerimiz alt üst edilmiş durumda. Ekonomik açmazlarımızı manevi açmazlarımız kadar dert edinmediğimiz sürece bu haberleri almaya devam edeceğiz. Bu çatışmalarda öldürenler de ölenler de bu toplumun bağrında yetiştiler. Eğer çıkan hasatta problem varsa ürünün tohumuna, yetiştiği toprağa, iklime, şartlara bakmamız gerekiyor. Hic bir sosyal hadisenin tek bir nedeni yoktur. Bundan dolayı şire pazarındaki hamalından milletvekiline, belediye başkanına; okuma yazma bilmeyen teyzemizden üniversitedeki akademisyenimize, işçimizden patronumuza herbirimizin bu hadiselerde benim payım.nedir diye sorması gerekiyor. Toplum olarak büyuk bir sosyal ve kültürel felakete doğru tepetaklak gidiyoruz. Hepimiz sorumluyuz.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)Kerem isimli kullanıcı yorumuna
    Kalemine sağlık çok güzel yazdın maalesef cematlar sivil toplum örgütleri hocalar vs hep saçma sapan şeyler ile uğraşıyor toplum da ahlak çöktü
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Abdo (1 yıl önce)
    Sadece malatya da değil tüm ülke böyle ne adalet kaldı ne asayiş maalesef resmen vatandaş başına ne geleceğini bilmeden yürüyüp gidiyor çetecilik çapulculuk hat safhada peki koskoca devlet hukuk ve düzen iyileştirilmez mi ?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mahir (1 yıl önce)
    Emniyet göreve polis göreve diyenleri okuyorum da ne diyeceğimi bilemiyorum,Malatya Malatya olalı böyle bir emniyet müdürü gördümü Allah aşkına,Adamı hiç görmedim tanımam da Ama biraz vicdanlı olun polis kontrol noktası mı dersiniz, torbacı diye tabir edilen uyuşturucu satıcılarına yapılan operasyonlar mı dersiniz ...Daha ne yapsın emniyet müdürü?Her adamın başına bir polis mı diksin... Nankör olmayalım Yorum yaparken biraz vicdanlı olalım bizim hiç mi kabahatimiz yok temiz toplum temiz Malatya diyoruz ne kadar yardımcı olduk emniyetimize?
    %49
    %51
    Yanıtla
  • Hay ağzına sağlık kardeş polisimize müdürümüze can kurban
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Valla öyle diyorsun ama denetimlerde hastanede suçlu olanlara polise dikilenlere polis hiç bir tepki vermiyor . Saygıyla cevap verenleri de ezmeye çalışan polisler var . Şu ülke bir kisinin başarısını tüm teşkilata yüklüyor bir kişinin başarısızlığını da bir kişiye yüklüyor . Kusura bakmayın ama 5 parmağın 5 ide bir değil .
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Ergün (1 yıl önce)
    Güzel Malatya mı son 15 yıldır tanıyamıyorum. Her yıl bir kaç defa gitmeden edemediğim memleketime artık gitmiyorum. Çarşıya çıkayım az anılarım tazelensin diyorum kendimi yabancı gibi hissediyorum. Malatayamız elden gitmiş. Çok üzücü.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Orduzu (1 yıl önce)
    Ülkeye eğitim kurumları ne kadar şartsa böyleleri için ceza evleri de o kadar gerekiyor. Eğitimli kendini bilen insanların içinde bunların var olması hele hele elini koluna sallıya salıya gezmesi inanılır gibi değil. Hayvanlara çip takacağınıza bunlara takın.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • adnan (1 yıl önce)
    sosyal medyadan veya internetten tayyip erdoğanı eleştiren bir metin yazsalardı polis daha paylaş tuşuna basmadan şafak operasyonuyla ters kelepçe yapıp şüphelileri götürürdü, mahkeme de geri bırakılmaksızın hapis cezası verir işi tertemiz hallederlerdi.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Bülent Yaşar (1 yıl önce)
    Siyasiler seçim zamanı bile cezmikartaya gelmiyor. Malatya elden gitmiş ruhuna el Fatiha. Malatya'da ki hap uyuşturucu met ne arasan cezmikartayda mevcut. Herkeste biliyor. Müdahale eden yok.
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Alp (1 yıl önce)
    Daha geçen bura da vatandaş olarak denetimlerin artırılması konusunda yetkililere seslenmiştim..... Bunu yeniden talep ediyorum: Sayın Yetkililer lütfen denetimleri arttırın....
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali usta (1 yıl önce)
    çeteler mafya bozuntusu gurup halinde cirt atıyor
    %98
    %2
    Yanıtla
  • Kadir (1 yıl önce)
    Malatya polisi suçlu olanlara baskı yapmayı denesin. Defalarca şahit oldum herhangi bir serseriyi sürdürüyorlar isimleriyle hitap ediyorlar polise çemkirince polis alttan alıyor . Saygılı cevap verenlere de üst perdeden konuşmasını biliyorlar . Malatya'da her 5 kişinin 1 inde silah mevcut ama kimsenin umrunda değil .
    %98
    %2
    Yanıtla
  • Malatyalı he Malatyalı (1 yıl önce)
    Malatyalıyım ama Adana da büyüdüm.Sırf oradaki problemler olaylardan uzak durayım diye üniversiteyi başka ilde okudum.Yine benzer sebeplerden dolayı ve memleketime hizmet edeyim diye 22 yıl önce Malatyaya geldim.10 yıldır da Malatya merkezde görev yapıyorum.Kaçtığım Adanayı mumla aramaya başladım özellikle son 5 yıldır.Sokaklar zibidi dolu.O tiplerin içinde büyüdüğüm için nasıl kafada olduklarını ve de neler yapabileceklerini çok iyi bilirim. Maksimum 5 sene sonra açık açık tecavüz ,gasp olayları da başlayacak demedi demeyin.Acilen genel olarak devletin önlem alması gerekli.24 yaşında 202 suç kaydı olan kişi nasıl dışarıda olur.Olursa işte böyle oluyor.İşin ekonomi,eğitim,yabancılar kısmına girmiyorum bile daha..
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Üstad adanayi Malatya ile kıyaslamak abes olur adananın malum hali ortada bu nüfusa böyle olaylarin olması normal değil
    %10
    %90
    Yanıtla
  • Galip (1 yıl önce)
    O bölgede her yer hap satıcısı dolu. Oradaki bir iş hanı hapcilar ve satıcıları ile dolu
    %98
    %2
    Yanıtla
  • Mehmet can (1 yıl önce)Galip isimli kullanıcı yorumuna
    Kardeşim bunu emniyet e bildirsene biliyorsan
    %35
    %65
    Yanıtla
  • vatandaş (1 yıl önce)
    Malatya suç çetelerinin şehri oldu polis bunları yakalamaktan bıktı adliye bunları bırakmaktan bıkmadı. Bu sistemin bir an önce değişmesi lazım suç çeteleri 3 5 aylığına içeri giriyor o süre zarfında da sürekli Malatya nın bazı radyo programlarından sürekli tebrik anonsları geçiliyor yok şu baba yok şu ağa diye adamları iyice meşhur ederek dışarı çıkarıyorlar ve iyice azılı oluyorlar kesinlikle cezalar caydırıcı olmalı bu tür radyo programları iptal edilmeli ve daha bir çok şey...
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Sayın Emniyet Müdürü Artık Malatyanın huzuru bozulmasın!!!! Bu Sizin Elinizde
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Emniyet böyle çalışmasına rağmen olacaktır illaki adam kafaya koymuş engelleyemezsin polis napsın
    %22
    %78
    Yanıtla
  • Kayısı adam (1 yıl önce)
    Ben artık akpınar denen ucube yerden bile geçmiyorum. Her pasajın içinden , her köşe başından , her delikten bozuk adam çıkıyor eğer oradan kuyumcu esnafı taşınsın orası belediye çöplüğüne döner. Ayrıca polisler artık işini yapsa çok iyi olur , akpınarın ve yeni camii nin altında ki çay ocaklarında pasaj içlerinde mesai doldurmaya bakıyorlar aman ayranım dökülmesin zihniyetindeler. EMNİYET MÜDÜRÜ POLİSİ SOKAKLARA DÖKSÜN , POLİSİN YERİ ŞUBELER DEĞİL SOKAKLAR !!!
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Aynen herkesin başına 1 polis dikilsin derhal kesin çözülür. Polis napsın kardeşim zaten sahada adamlar el insaf
    %24
    %76
    Yanıtla
  • O öyle değil. Malatya'da sorunlu yerler belli. Bostanbaşında sürekli polis devriyesi var. Gece bekçi var. 1 olay dahi yok. Kaydırmak lazım. Ayrıca polise fazla yetki verilmeli.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vahap (1 yıl önce)
    Malatya, yakışmıyor. Memleketin heryeri vahşi batı gibigun geçmiyor ki olay olmasın. İnsanlar kendileri ve çocukları için hayat şansı bulamaz halde. Ekonominin bozukluğu daha ne sonuçlar çıkaracak kim bilir?
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Ruhi (1 yıl önce)
    Sn Valim,sn emniyet müdürüm bu olaylarda sizlerin büyük sorumluluğu var.Malatya'yi bilen tanıyan 5 kişiyi çevirseniz bu şehirde kimler huzursuzluk yaratıyor kirli işlerle uğraşıyor sorsalar sanırım birkaç ismi rahatlıkla söylerler. Emniyet bu tür insanları haydi haydi bilmeleri gerekir.Sehrin her tarafı mobese teknik takip her türlü imkan var niçin önüne geçilemiyor. Asayiş ve huzur kontrolleri daha sık yalilamazmi?
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Kardeşim tamam da emniyet ve polis ne yapsın? Her mahalleye polis koyamaz ki. Emniyetin yapacağı şey GBT’yi veya üst aramasını temiz yüzlü inşalara değil eşgal tiplere yapmaları. Nerede bi spor giyimli, temiz yüzlü varsa emniyet hemen GBT yapıyor. Bişey çıkmıyor, ama tipleri 100 metreden anlaşılan tipleri emniyet mensupları görmezden geliyor maalesef. Akpınar, Cezmi Kartay, Kanalboyu civarındaki birçok iş yeri ve iş hanında birçok iş dönüyor. Biz vatandaş olarak bunu biliyor veya anlıyoruz. Polisler illaki anlar. Özellikle Yunus polislerinin sayısının arttırılması gerekiyor
    %65
    %35
    Yanıtla
  • MUSTAFA t. (1 yıl önce)
    Malatya 'lılar...öz malatyalılar miting yapmalı...,'huzur mitingi ' bütün kanaat önderleri, ileri gelen vakar esnaflar, ilgili ve yetkililer organize etmeli....yabancı lar ve huzuru Bozan kişiler şehirden gönderilmeli.!Yoksa..!yakın gelecekte lasvegas keşmekeşliği güzel malatyamiza çöküyor....!
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Mişmiş park (1 yıl önce)
    Çocuklar ve gençler Uyuşturucu yu bir Sefer denedilermi Hemen Bağımlı oluyorlar. Ondan sonra O evlatlarımızın ayağı kayıyor. Bu madde bağımlı olan insanlar Haraç cinayet Vurdu kırdı Mafya işlere bulaşıyor. Bu pislik engellenmezse Tamamıyla Toplum büyük çöküşe geçecek...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Kısa vadeli çözüm: her yere kamera takılması, uyuşturucuyla mücadele ve caydırıcı cezalar. Uzun vadeli çözüm: istihdam, fakirliğin bitmesi ve eğitim. Cezaevlerindeki mahkumlara bakın: geneli halkın en cahil ve yoksul kesimi maalesef. Pire için yorgan yakan, serserilikle toplumda var olmaya, kendini kabullendirmeye çalışan insanlar.
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Yurtdaş (1 yıl önce)
    Dün gce ksla cd silahlı kavga yaralama olayı oldu polis onun soruşturmasni tammlamdn bgn Akpnar meydanı 5 tbnca bir pompalı şehir merkznde bn ewin anahtarıni ustmde taşmyorim belinden silahla dolaşan dolsana VDE şehir merkzdne okdr siwil polis war hicmi birine denkgez yda şüpheli dawranmz n diyemm ewde carsya ydasehrin bska bir noktasna gidyorz ama geri dönüşümz Allah a kalms basmza erde n geleck korkar oldum .
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Emniyet Müdürlüğünün daha sıkı tedbirler ve denetimler yapması lazım Malatya Teksas a döndü Yeter artık
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet can (1 yıl önce)
    Bir memleket düşünün kendi yerlisi Kendi memleketinde öksüz yetim işsiz ötekilenmiş olsun dışarı dan gelenler el üstünde tutulsun torpille belediyelere en iyi yerlere yerleştirilmiş üstüne heryer suriyeli afgan doldurulmuş bence gayet normal
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Çocukluğumuzun sabahtan akşama kadar sokaklarında oynadığımız battalgazi ne hale geldi:( Çocuğumu bırak ben bile artık çıkmıyorum mecbur kalmadıkça. Trafiği, gürültüsü, çevre kirliliği, aşırı alınan göçü vs cabası (Ölenlere Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.)
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Abdullah (1 yıl önce)
    Vefat edenler ve yaralıların isimleri var mı acaba bir de gözaltına alınınanların soyisimleri nedir
    %57
    %43
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Emniyet sadece Trafik şubede ibaret değil..her yerde radar ve Trafik ekipleri ile denetim yapılıyor ancak aynı denetimi asayiş alanında maalesef göremiyoruz..
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Tarık (1 yıl önce)
    Malatya bozuldu. Allah ıslah etsin
    %98
    %2
    Yanıtla
  • Veysel (1 yıl önce)
    Metamfetamin Esrar eroin Hap bonzai Her türlü pislik dönüyor. Malatya elden gidiyor.
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Kanun (1 yıl önce)
    Yine her konunun uzmanı bilen vatandaşlar yorumlarda uçuyor.. kimi polise sınırsız yetki kimi her dakika denetim istiyor...bundan en başta kendisi muzdarip olacak bunu düşünmüyor ama.. arkadaşlar böyle olaylar sadece ekonomik ilerleme ve eğitimle ve caydırıcı cezalarla azalır.. herkesin başına bir polis de dikseniz böyle olaylar bitmez..
    %66
    %34
    Yanıtla
  • salih (1 yıl önce)
    Malatya son 10 yılda çok bozuldu. Dışarıdan gelen ucuz işçilik yerli halkın ekmeğini elinden aldı. Buda böyle olayların çoğalmasına neden oldu. Yaşanılabilir bir şehir olmaktan yavaş yavaş çıkıyor
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Mehmet nazif (1 yıl önce)salih isimli kullanıcı yorumuna
    Bu siyasilerin eseri son 20 yılda vekil olanların Malatyalı lari değil de o dışarı dan gelenleri elde tutanların
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Malatya bulunmaz eşin (1 yıl önce)
    Şire pazarının adı çıkmış köylü gelmek istemiyordu şimdi çarşıyada çıklacağı kalmamış her yer gangıster dolmuş önlemi alınmalı adın çıkacağına canın çıksın demişler pazar aile içi gibi ama çarşı ipi kayıp…
    %98
    %2
    Yanıtla
  • Uç Beyi Ahmet (1 yıl önce)
    Malatya teksasa döndü ne kadar ipsiz sapsız uyuşturucu bağımlısı satıcısı varsa hepsi dışarı Malatya sokaklarinda
    %96
    %4
    Yanıtla
  • HAKAN BABA (1 yıl önce)
    Ah malatyam ah cennet şehir oldu ,teksas huzurun başkenti idik.Şimdi ise çakalların ve iti kopukların yuvası oldu..Adanayı geçtik. Bundaki en faktör ise dışarıda gelen göç ne yazikki..
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Trfaruk (1 yıl önce)
    Ailemle birlikte Malatya sokaklarında güvenli bir şekilde yuruyemiyoruz.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Memoli (1 yıl önce)
    Şehrimiz de güvenlik problemi aşikardır. Denetimlerin daha sık yapılması gerekiyor. Dabakhane gibi mahallelerde bi çok handa kimin ne yaptığı belli değil kumar uyuşturucu masaj salonları almış başını gidiyor üzücü bir olay
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Sefer (1 yıl önce)
    adalet olmayan bi ülkede her vukuat olur daha devamı olur polis olsa nolur olmasa nolur 3 gün sonra disardalar
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Cezalar yetersiz ön kapıdan içeri giriyorlar arka kapıdan çıkıyorlar organize işler geçim kaynağı olmuş bazı mahallelere geceleri belirli saatlerden sonra girmeye korkuyoruz bunun en büyük nedeni şehirlerin sürekli dış ve iç göç almasıdır 80li hatta 90 li yılların en güvenli şehri Malatya'yi özlüyorum emniyetten yapacağı istihbarat çalışmaları ile olaylar olmadan önleyici tedbirler almasını bekliyoruz, özellikle topluma karşı işlenen gasp,hırsızlık,cinsel nitelikli vb suçlarda ceza indirimi olmamasını istiyoruz bugün önlem alınmazsa yarın geç olabilir çünkü huzurun olmadığı güvenin sarsıldığı ortamda yaşamamız çok zor olur bunu 12 Eylül oncesini yaşamış birisi olarak söylüyorum.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Sari (1 yıl önce)
    Artık yapılacak hiç bir yorum yok ama sayin editör lütfen bu yazımı paylaşın çatışma nin başladığı an güneş gözlükleri gözünde silahlarıni bariz sekilde gosteren iki sivil tam olayın olduğunu kapının önünden nereye doğru suçlulari yakalamak için gittiler çok merak ediyorum vallahi billahi polis korkuyor bu pislilerlerden 30 a yakın mermi sıkıldı adamlar elini kolunu sallayarak çıktı gitti ondan sonra haydi bağırın ki dağılın dagilinnnnnn işimizi yapalım ne işinden bahsediyorsun Malatya emniyeti şehir yanıyor yanıyor yürümeye korkuyoruz artık birileri Allah rızası için artık dur desin
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Riza Kemal (1 yıl önce)
    Vefat edenlerin isimler nedir acaba daha içerikli haber alırsak sevinirim
    %66
    %34
    Yanıtla
  • Abimin derdine bak Malatya haber 19 Haziran 2022 vefat edenlerden okursun
    %54
    %46
    Yanıtla
  • serkan doğan (1 yıl önce)
    geçmiş olsun yaralılara allah ölenlerin yakınlarına sabır versin
    %63
    %37
    Yanıtla
  • malatyalı (1 yıl önce)
    iki gün önce akşam 9 sıraları hürrüyet parkında ailece dolaşmaya çıkmıştık birkaç zibidi kendi aralarında ağız kavgasına tam 5 ekip otosu geldi.her halde alırlar dedim.belki yarım saat vali konağının önünde sadece 2 kişi biri üstü yarı çıplak birbirlerine en az 25 polis önünde 5 ekip arabası 2-3 motor ekip ,sivil polisler vs varken tehditler savurup kabadayılık yaptılar.valiye ses gitmiştir .şimdi çıkar dedim.oda olmadı.ekip alır dedim oda olmadı.milleti rahatsız ettiler.herkes arabasına binip gitti.polisin elinden yetki alınmış ,polise tam yetki verilmeli sade bir vatandaş gibi olaya bakıyor sadece,onlara da birşey diyemiyorum.yüzlerce insanın güzelim akşamını berbat ettiler.herşey tam vali konağının önünde oldu.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Deka (1 yıl önce)
    Malatya ya Allah yardım ede çek tahsilat haraç işleri yoğun
    %93
    %7
    Yanıtla
  • 44 Gurbet (1 yıl önce)
    Polis yakalıyor mahkemeye veriyor polis görevine dönmeden suçlu serbest kalıyor Türkiyede doktor ve polis olma ne olursan oll 24 saat can güvenliği olmadan bizim için görev yapıyor hakaret tokat yumruk la ödülendiriyoruz doktorda canımı ve çok sevdiklerim icin gece gündüz çalışıyor onlarında ödülü dayak
    %75
    %25
    Yanıtla
  • abuzer (1 yıl önce)
    eleştireni tutuklayıp hapçıyı serbest bırakırsan olacağı bu eleştiri adam yaralamadan ağır suç oldu
    %95
    %5
    Yanıtla
  • İsmail (1 yıl önce)
    Malatya il emniyet müdürlüğü artık bir kendine bakmalı mı ? Bu insanlar nasıl bu kadar kolay silah kullanabiliyor ????
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Malatya441 (1 yıl önce)İsmail isimli kullanıcı yorumuna
    Malatya emniyette il emniyet müdürüde gayet iyi çalışıyor napsın adamlar herkesin başına polis mi dikecekler
    %10
    %90
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Çarşı zibidi dolu haplanmis esrarlanmis tiplerle dolu,aile ve cocuklarla merkezde gezilecegi kalmadı şer akıyor sifatlarinda,ah Malatya ah ne adamlara kaldin
    %98
    %2
    Yanıtla
  • Yeşilyurtlu (1 yıl önce)
    Kendimizi geçtik ailelerimiz yolda yürürken aklımız kalıyor
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Eli yuzu duzgun insanları durdurup gbt yapılacağına tipinden belli olup potansiyel suclu gorunenler elini kolunu sallayıp butun muhtehcen seylerı rahatlıkla yapacak insan gorunumlulerı neden rahat bırakıyorlar. Sorunu cozmek cok basit mahalle aralarındaki parklarda temizliğe başlamalı .
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Çünkü emniyet güçleri de sorunla uğraşmak istemiyor, hedef sayısınca gbt sorgulaması yapıp, bakın %97 problemsiz diyorlar. Ha uğraşsa nolacak? adaletin arka kapısı açık şefkatli kolları bırakacak, emeğe yazık. Adalet, eğitim, denetim hepsi göstermelik oldu ülkemizde.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Turgut Ceyhan (1 yıl önce)
    Bu şehre ne oldu
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Fatih (1 yıl önce)
    Yetkililer kendine gelmeli bir an önce adam elini kolunu sallayarak çıkıp gitti. Polis bile yaklaşamadı yazık ülkenin haline
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Turgut Ceyhan (1 yıl önce)Fatih isimli kullanıcı yorumuna
    Hayretler içinde kaldım her gün bir olay il emniyet müdürü aslında çok iyi bunlarda nasıl Bir cesaret var
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Esas suç o küçük ufak tefek zannettikleri yaralama bicaklama uyuşturucu diye serbest bırakanlar yüzünden namuslu adamin korkarak gezdiği bir ülke olduk
    %98
    %2
    Yanıtla
  • Yaralama bıçaklama hırsızlık polisler götürüyor arka kapıdan serbest kalıyorlar polis neyapsın böyle kanun olursa güya AB uyum yasaları yüzünden di bu kanunlar AB diye birşey kalmadığına göre adamakıllı yasa kanun konuşmalı
    %89
    %11
    Yanıtla