SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sekreterden 'Ekonomi İyi' Mesajı!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da son 4 ay içerisinde kurulan şirket sayısının 127 olduğu bildirildi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Genel Sekreteri Said Kabadayı, ocak-nisan döneminde odaya 127'si yeni şirket olmak üzere toplam 220 yeni kaydın yapıldığını söyledi. Kabadayı, bu dönemde 30'u şirket olmak üzere toplam 69 kaydın ise silindiğini belirtti.

Kaydı silinen şirketlerin büyük bir bölümünün ekonomik sebeplerden kapanmadığını, il dışına taşınma ya da sahiplerinin ölümü gibi nedenlerden kapanan şirketlerin de bulunduğunu belirten Kabadayı, son dönemdeki gelişmelerin ekonomik anlamda kaygı verici olduğunu ifade etti.

Malatya'da son 4 ayda açılan yeni şirket sayısının siyasi iradeye olan güveni yansıttığını söyleyen Kabadayı, "Önceki dönemde kapanan şirket sayısı kurulan şirket sayısından fazlaydı" ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız