SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sera OSB Fizibilite İhalesi İptal!

0
Güncellendi - 2020-01-08 07:03:40
Sera OSB Fizibilite İhalesi İptal!
A- A+ PAYLAŞ

Yazıhan ilçesinde yapılması planlanan “Malatya İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi Fizibilite Raporu ve Eklerinin Hazırlanması İşi”ne ilişkin olarak 9 Aralık 2019 tarihinde yapılan hizmet alım ihalesinin iptal edildiği öğrenildi.

Yazıhan Belediyesi tarafından yapılan ve yaklaşık maliyeti 94 bin TL olarak hesaplanan söz konusu işe ait ihale için 4 firma teklif sundu.

Yaklaşık maliyeti 94 bin TL olarak hesaplanan işin ihalesi için en düşük teklifi 69 bin TL ile Zeynel Abidin Yoldaş verdi.

İhaleyi kazandığı açıklanan yüklenici ile 26 Aralık 2019 tarihinde sözleşme imzalandığının açıklanmasından kısa süre sonra ise, sözleşmenin 30.12.2019 tarihi itibariyle feshedildiği açıklandı.

Sözleşmenin, mücbir (zorunlu) sebeplerden dolayı feshedildiği belirtilirken, zorunlu sebeplerin içeriği hakkında bilgi verilmedi.

Bu arada, Sera Organize Sanayi'nin alt yapı çalışmalarına ilişkin Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, söz konusu fikrin önceki Vali Ali Kaban döneminde ortaya çıktığını, Sanayi Bakanlığı'na böyle bir talepte bulunulduğunu belirterek "Şu anda bu konuda yazışmalar devam ediyor. İklimlendirme, ısıtma, diğer alt yapı çalışmalarına ilişkin çalışmalar var.  Malatya, karasal iklimin hüküm sürdüğü bir yer. Isıtma-soğutma açısından ne kadar maliyetli olur, ne kadar sağlıklı bir yatırım olur bilemiyorum.  Rantabl bir proje olduğuna kanaat getirilirse yer tespiti, kamulaştırma, hazine arazisi olması durumunda ot bedeli gibi durumlar hesaplanacak.  Planlamalar yapılacak. Benim göreve başlamamdan önce gündeme gelen bir konu ve biz de gerekli yazışmaları yapıyoruz.  Fizibilite çalışmaları devam ediyor" dedi.

890 DEKAR ALANDA KURULMASI PLANLANIYORDU..

Yazıhan'da kurulması düşünülen Tarıma Dayalı İhtisas (Sera) Organize Sanayi Bölgesi kurulması için yer belirlenmesi amacıyla, geçtiğimiz yıl Haziran ayında Yazıhan Kaymakamlığı salonunda toplantı düzenlenmişti. Toplantıya Kaymakam Güher Sinem Büyüknalçacı, Belediye Başkanı Nevzat Öztürk ile Tarım ve Orman İl Müdürü Tahir Macit'in yanı sıra ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri katılmışlardı. Toplantıda, Sera OSB'nin, ilçenin Gövük Mahallesi Kuruçay Dere Yatağı üzerinde, hazineye ait 890 dekar alanda yapılması görüşü ağırlık kazanırken, yer seçiminin kesinleşmesi ve tüzel kişiliğin oluşturulması öncesi komisyon oluşturulmuştu.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: 2019 Haziran ayında, Sera OSB'nin yer tespitine ilişkin olarak ilçede yapılan toplantı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Ahmet (4 yıl önce)
    Başkan nereli Gövük, nereye kurulacak Gövük. Adrese teslim yatırımlara devam
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (4 yıl önce)
    Özellikle seracılık konusunda fizibilite hazırlayabilecek, bu konuda uzman firmalar var mı Malatya da?
    0
    0
    Yanıtla