SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'yı Birbirine Kattı, Silahlar Patladı; Karakoldan Serbest!

Malatya'yı Birbirine Kattı, Silahlar Patladı; Karakoldan Serbest!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, 19 Temmuz Cuma'yı 20 Temmuz Cumartesi'ne bağlayan gece yarısından sonra, denetim yapan trafik ekibinin dur ihtarına uymayarak kaçmaya başlayan, peşine takılan polis ekiplerinin lastiklerine ate açıp durdurma girişimine rağmen, lastikleri patlak halde bir süre daha kaçan, daha sonra bir sokakta kıstırılarak yakalanan, bir camına da isabet eden kurşunun birkaç santim daha sapması halinde belki de hayatını kaybedecek olan, kovalamaca sırasında çevredeki ev ve işyerlerindeki çok sayıda vatandaşın da hayatını tehlikeye sokan alkollü sürücünün, uygulanan para cezasının ardından, gözaltına alınarak götürüldüğü polis merkezinde savcılık talimatıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.

Olay, 20 Temmuz  gece 01.30 sıralarında Tevfik Temelli Caddesinde başlamıştı. Cadde üzerinde uygulama yapan trafik ekibi, içinde sadece sürücüsü olan 06 BFZ 878 plakalı otomobil için dur ihtarında bulunmuştu. Ancak 06 BFZ 878 plakalı otomobil durmayarak Çevre Yolu'na doğru kaçmıştı. Sanayi Kavşağı’nda dönüş yapan otomobil arkasındaki trafik ve polis ekiplerinin ihtarlarına karşın durmayarak Tecde Yoluna girmişti. Daha sonra çevresindeki binalarda binlerce kişinin yaşadığı İsmetpaşa, Fahri Kayahan, Mıhlıdut, Seyhan Semercioğlu, Güngör, Yüzakı caddelerinde ve bağlı sokaklarda kaçmaya devam eden otomobil, lastiğine ekiplerin ateş açarak patlatması sonucunda Tecde Göçer Sokakta durdurulabilmişti. Polis ekipleri, ön camına da bir kurşun isabet eden aracın sürücüsü olan Murat E. adlı şüpheliyi etkisiz hale getirip gözaltına almıştı. Sürücü Murat E., kaçarken kendisine engel olmak isteyen ekip araçlarına ekip araçlarına da zarar vermişti.

Daha önce alkollü araç kullanmaktan yakalandığı, denetimli serbestlikle salıverildiği öğrenilen ve son olayda da alkollü olduğu saptanan otomobil sürücüsü Murat E.'ye, Malatya'yı birbirine kattığı geceki trafik ihlalleri nedeniyle çeşitli trafik suçlarından 77 bin 635 TL idari para cezası uygulandı.

Asayişle ilgili ihlalleri nedeniyle de polis merkezinde işlem yapılan Murat E.'nin, Savcılık talimatıyla, Adliyeye götürülmeden, polis merkezinden serbest bırakıldığı öğrenildi.

Polis ekipleri tarafından, Göçer Sokakta kıstırılan ve ön camında direksiyona yakın bir yerde de kurşun deliği saptanan, böylece kovalamaca sırasında hayatını kaybetmekten kılpayı kurtulduğu anlaşılan, yüzlerce- binlerce kişinin de genel güvenliğini tehlikeye sokan sürücüyle ilgili adli işlemin, tutuksuz olarak sürdürüleceği haber alındı.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

30 yorum yapılmış

  • malatyalı (1 ay önce)
    kim bilir hangi kodamanın yada nüfuslunun akrabası ? Gariban biri yapsa anasından emdiği sütü burnundan getirirsiniz... Allah sizi ıslah etsin
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun (1 ay önce)
    Adaletin olmadığı bir ülke bitmiş demektir.
    0
    0
    Yanıtla
  • EKREM (1 ay önce)
    Kovalamacayı bizzat balkondan izlemiş biri olarak yazıyorum. Kaçan şahıs aracını resmen kayalık camisinin yanındaki tarlaya son sürat sürdü. Tabi polisler de peşinden. Polis araçlarında ne ön düzen kalmıştır ne alt takım. Bu vatandaşın cebinden çıkacak o masraflar. Allahtan kimseyi ezip geçmedi. hayatımız pamuk ipliğine bağlı ne yazık ki. Bir de tutuksuz serbest. Şu işe bak ya. Adaletin olmadığı yerde zulüm hüküm sürermiş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgut (1 ay önce)
    Bu şahsı serbest bırakan savcı veya yargı mensubu hic mi gormedi , duymadi o gece ki hengameyi ? Bu nasıl adalet anlayışı? İlla ki birisi ölmelimiydi?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Can (1 ay önce)
    Bu ülkede caydırıcı cezalar olmadığı sürece bunlar daha çok olur versinler 10 yıl ceza bakalım bir daha yapmaya cesareti olacakmı bu ve bunun gibi insan müsvettelerinin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet KAPLAN (1 ay önce)
    Bundan 3 4 sene önce böyle bi arkadaşı yakalamışlar dı 3 4 ay içerde yattı onun farkı ne idi acaba
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Dayı olayı
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Daag (1 ay önce)
    Yaşasın adalet
    %100
    %0
    Yanıtla
  • vatan (1 ay önce)
    Bir ülkenin bitirilmesi için gerekli olan şeyler yapıldı. Adalet, Eğitim, sağlık, ahlak, üretim hepsi bitirildi. yeterli bence. Başardınız.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Nuri (1 ay önce)
    Hak,hukuk,adalet kavramı Malatyada sistemden kaldırılmış.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Fatih (1 ay önce)
    Oturduğunuz makamın hakkını verin. Verdiğiniz yanlış kararlar yüzünden masum insanların canı yanmasın “ Ya devlet başa , ya kuzgun leşe “
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Kernekli (1 ay önce)
    El bombasıyla da gezsen sıka sıka da gezsen serbest demek ki? Hakimler savcılar etmeyin eylemeyin, bakın bu şehirde her gün bir cinayet oluyor! Tüm şehrin vebaline giriyorsunuz!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • dogan (1 ay önce)
    Vatandasın canı malı güvenliği bir önemi yok normaldir , bir kişi çarşı ortasında siyasileri eleştirip laf söylese başına 40 çorap örerlerdi ama
    %100
    %0
    Yanıtla
  • A Ali (1 ay önce)
    Öylesi bir maganda için o garip polislerimiz canla baṣla uğraṣıp yakalıyor kimseye zarar vermesin diye mahkeme serbet bırakıyor olan polise oluyor yanlıṣ yaptınız anlamı çıkıyor yarin bir gün o maganda birini öldürürse Allah korusun bir polisi ṣehit ederse bunun günahı onu serbest bırakan kurumun günahı o zaman kahraman polis olur o da polise ödül olur böylesi olaylar yargıya güveni bitiriyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cero (1 ay önce)
    Bizim hukuk sistemi çok elastik çalışıyor, öyleki ne yaparsan yap ceza vermemenin bir yolunu buluyorlar. Bir süre sonra mahkemelere, emniyet teşkilatına ve suç işleyenleri yakalamaya gerek kalmayacak artık. Kimse işedikleri suçtan dolayı dolayı hemen hemen hiç ceza almıyor ve ceza verildiği zaman da iyi hal, takım elbise ve kıravat takmaktan dolayı komik bir şekilde savcılarca 50-100 yıl hapsi istenenler hiç ceza almadan sokaklarda geziyor. Araba ile bir veya bir kaç kişiyi öldürenler bir ya da iki yıl belki hiç hapis yatmadan kurtuluyorlar. Kanunsuzlar cenneti olmuş bütün ülke. Bu suçluyu koruyan ve suçsuzu ezen hukuki sistem Türkiye için özel mi yapılmış acaba?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Zaten bu işin içinde bi pislik var da biz çözemiyoruz yoksa bu savcı ve hakimler de bu ülkenin insanları böylesi karar almada hepsi aynı davranamaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • hakkı (1 ay önce)
    on serbest bırakan birine zarar vermediyse problem yok ! Bu ülkede
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ahmet 123 (1 ay önce)
    77 bin lira vermiş işte daha ne istiyorlar (?) seni darp edenle karakola düşüyorsun o senden önce salınıyor. malesef adalet böyle bugünlerde
    %100
    %0
    Yanıtla
  • güzel hikaye (1 ay önce)
    1 hafta sonra devam eder :) ne güzel adalet polisten kaç takıl kafana göre dışarıda. Can güvenliğimiz yok artık
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatyalı (1 ay önce)
    akpli siyiasi tanıdığı vardır ya il başkanı aradı savcıyı yada başka akpli bizim adalet sistemini dünya kıskanıyor (inananlar olur dünya kıskanıyor dediğim ironi yapıyorum )
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Ali d (1 ay önce)
    Tutuklanması için siyasi erklerden birinin, yakınının , yargı mensuplarından birinin veya yakınlarından birisinin mi zarar görmesi gerekirdi?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Muzaffer Başeğmez (1 ay önce)
    Diğer sefer can alınca adli kontrol şartı dışında bir ceza düşünülür.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Haydar (1 ay önce)
    Bu magandalı dışarı bırakabiliyorlar Kimin tanıdığı acaba
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa (1 ay önce)
    Adalettt maalesef Türkiye'de boş. Polisimize açıyorum. Pislikle çar cakalla uğraş sonra serbest bıraksınlar. Eee adama sormazlar mi, bu polisler canını hiçe sayıp bu cakali niye kovaladı. Polislik boş meslek
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Paşa44 (1 ay önce)
    Cennet şehirden cinnet şehire... Cinnet şehirsin Malatya...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MECZUP (1 ay önce)
    İşte adalet işte polisin hayatına kast eden kişinin birilerinin talimatı ile serbest bırakılması hangi kanunda yazıyor şayet bunu gariban birisi yapsa yandı keten helva git ki mahkeme mahkeme sürünsün bu kişinin ne özelliği var ki serbest bırakıldı o kadar insanın ve emniyet güçlerinin canına kast etti bilerek veya bilmeyerek bunun cezası vardır muhakkak ki var ama nedense bu olayda yok.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ruşen uçar (1 ay önce)
    ne oldu şimdi. hayatımız maskinin fahiş su faturasından bile daha ucuz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet Yalvaç (1 ay önce)
    Var mı Böyle Adalet Polisimiz Yakalasın Savcı Bey Serbest Bıraksın Hemde Daha Önce Sabıkası Olan Birini Ne Güzel
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kağan (1 ay önce)
    Ne anladım ben bu işten salıveren savcıya sormak lazım kendisine yada çocuğuna ailesine bi zarar gelseydi aynı kararı verirmiydi acaba
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Günhan (1 ay önce)
    Malatya festivali Yerel firmalar dururken Dışarıdan İstanbul firmalarıyla anlaşmak nedir Armado güvenlik kimdir Malatya da güvenlik firması yokmu idi sayın başkan Malatya evlatları durur iken dışardan adam getirmek nedir İzahı yoktur
    %58
    %42
    Yanıtla