SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sivil Havaalanı İçin Çalışmalarımızı Sürdüreceğiz"

0
Güncellendi - 2017-01-02 19:18:47
A- A+ PAYLAŞ

  • AKP'li Şahin, Kuzey Çevreyolu, sivil havaalanı, sağlık yatırımları, kayısı, Hayvancılık OSB konularında açıklama yaptı

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin geride kalan 2016 yılını değerlendirdi. Şahin ayrıca Malatya için yapımı devam eden yatırımlarla ilgili de bilgiler verdi.

AKP Malatya İl Başkanlığında İl Başkanı Hakan Kahtalı ve yönetimle birlikte basın toplantısı düzenleyen Milletvekili Şahin, göreve seçildiği günden bugüne kadar mümkün olduğunca haftanın 4 günü Malatya’da olmaya çalıştığını söyledi. Hakka ve halka karşı olan sorumluluğun bilinciyle siyaset yapamaya çalıştıklarını ifade eden Şahin, “Görevi üstlendiğimiz andan itibaren milletin derdiyle hemhal olmaya çalıştık. Milletvekili olarak hem mecliste bulunarak katkı sağlamak hem de Malatya’da ilimizi ihmal etmeden sahada var olmaya çalışıyoruz” dedi.

2016 yılını kanlı bir yıl olarak geçirdiklerini bununda nedeninin sınırda bulunan Suriye’de iç savaşın yansıması olduğunu belirten Şahin, “Hükümetin bu konuda almış olduğu tedbirler var. Fırat Kalkanıyla beraber başta PKK ve DEAŞ olmak üzer ülkemizi kan gölüne çevirmek istediler. ABD ve AB, NATO üyesi olan bir ülkede iç savaşın çıkması için ellerinden geleni yaptılar. Sadece terörle değil, terörün arkasındaki güçlerle de mücadele ediyoruz. ABD DEAŞ’a karşı verdiği pasif mücadele ve PYD’ye verdiği silah yardımıyla beraber bizi terör örgütleri ile yüz yüze getirdi. Cumhurbaşkanının ifadesi olan ‘Dünya Beşten Büyüktür’ sözü çok önemlidir. HDP’ye yapılan operasyonla 11 milletvekili tutuklandı, HDP’li vekiller iki hafta meclis çalışmalarına katılmadı, bu meclisi çok daha rahat hale getirdi. 15 Temmuzda din kisvesi altında milletin zekatını, himmetini alan bir örgüt yaptıkları faaliyetlerle devletin içinde bir paralel yapılanma içine girdi. Milletimiz vatanı için canla başla bunlarla mücadele etti, şuan ise hukukun karşısında hesap vereceklerdir” ifadelerini kullandı.

AKP olarak Malatya’ya kazandırdıkları yatırımları da değerlendiren Şahin, “2016 yılından itibaren 1 milyar lirayı Malatya’mıza kazandırdık. Eğitim ile ilgili yatırımlar yapıldı. 15 Okul, 302 derslik, 2 pansiyon 650 öğrenci kapasiteli, 3 spor salonu, 6 lojman ve çok amaçlı salonlar olmak üzere toplamda proje maliyetlerinin 108 milyon lira olduğu bir yatırım yapıldı. İkinci bir Üniversitenin Malatya’ya kazandırılması için YÖK Başkanımızdan aldığımız destekle, bir Şehir Üniversitesinin kurulması için 2017 yılı içinde temellerini atmış olacağız. Bazı okulların şehrin dışına çıkarılması için çalışmalarımız var. Stattan itibaren Halk Kültür Merkezine kadar olan bölümün Okullardan arındırılması için çalışmalar devam ediyor. Yerelde yapmış olduğumuz çalışmalar var, partimizden 5 milletvekilliğinden bir bakanlığın verilmesi bizim için önemliydi, bu elimizi daha da güçlendirdi. Özellikle sağlık alanında Lüks bir oteli andıran devlet hastanemizin Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile yapılan görüşmeden sonra bir Eğitim Araştırma Hastanesine dönüşmesine karar kılındı. Önümüzdeki süreçte Üniversitemizle ile birlikte hastanemiz daha donanımlı bir halde faaliyetine devam edecektir. Eski hastane TOKİ’ye devredilmişti, oradaki ihtiyaçtan dolayı 200 yataklı bir alanı hizmete kazandıracağız. Eski Malatya dediğimiz yerde, Akçadağ’da, Hekimhan’da ve Pütürge’de sağlıkla ilgili çalışmalar yaptık. Onkoloji hastanenin yapımı için gerekli çalışmaları tamamladık. Askeri sağlık alanlarını da hizmete sunmak için çalışmalarımız devam ediyor. Fizik Tedavi, Çocuk, Kadın ve doğum hastanelerini ile ilgili çalışmaları tamamlayacağız” diye konuştu.

Yapımına bir türlü başlanılamayan ve adeta kangrene dönüşen Kuzey Çevreyolu projesine de değinen Şahin,“Bunun da sebebi kamu ihale yapı denen illet bir yapı var, bu yapı müteahhitlerin itiraz etmesiyle en az bir yıl gecikme oldu. Kuzey çevre yolu Doğu’da Pütürge’den başlıyor, kuzeyden Battalgazi’den ta Akçadağ Ankara yol ayrımına kadar buluşan hilal şeklindeki yol 54 kilometreyi kapsıyor. 200 milyon bir bedelle ihaleye verildi, bu süreçte 3 yıl içinde bitecektir. 14 kavşak ve viyadükün olduğu bu yol Şehir içi trafiğini de rahatlatacaktır. Hekimhan ve Kuluncak arasındaki 27 kilometrelik yapılacak olan yolumuz geçen sene yapılmaya başlandı. 2’inci Havaalanının yapılması için Başbakanımızdan istemiştik, Boran Atış sahası bunun için uygun bir alandı. Önümüzdeki süreçte şehrimize sivil bir havaalanının yapılması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Yine Pütürge ve Doğanyol yollarını bitirmiş olacağız. Hızlı tren ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Bu süre esnasında Sivas’a kadar gelmiş olan Hızlı trenin Malatya, Elazığ ve Diyarbakır’a ulaşması için proje çalışmaları bitirilirse, kısa sürece çalışmalara başlanacak. Malatya’mıza onlarca gölet ve baraj kazandırdık, bunlardan bazıları İnekpınarı ile Beylerderesi’dir.

Kuzey kısmında kalan köyler için susuz kalmamaları için göletler yaptık. 2017 yılı içerisinde de eksik kalan kısımlar tamamlanacaktır. Malatya Kayısı için Bakanlarımızla görüşmeler yaptık, organize bir sektör olmamasından kaynaklanan, bir takım ellerin insafına bırakılmış bir şire pazarımız var. Kayısı birliği daha önce kurulamadı, bundan sonraki süreçte bir kayısı Kooperatifinin kurulması için alan bazlı Kayısıya desteğin verilmesi ile ilgili çalışmalar sürüyor. Lisanslı depoculuk denen bir yöntem var, dünya standartlarında Konya, Denizli ve birçok yerde bu sistem uygulanıyor. Devletin de vermiş olduğu destekle, kayısı ile ilgili bir takım sıkıntılar giderilmiş olacak. Kayısının verim alınmayan alanların tarım arazilerinden arındırılması gerekir. Çünkü Kayısı yüksek yerde yetişiyor, dere ve ova alanlarda yetiştirilmiyor. Bunun içinde Tarım Bakanlığına bağlı Müdürlüklere görevler düşüyor” dedi.

Yazıhan bölgesine yapılması planlanan Hayvancılık OSB’nin de Malatya’ya ciddi bir değer sağlayacağını ifade eden Şahin, Malatya’nın bir sanayi kenti olduğunu söyledi. Hayvancılık OSB’nin de kamulaştırma bedelinin 2017 yılı içerisinde tamamlanmış olacağını kaydeden Şahin, “Bu konuda Sanayi ve Ticaret odası bunun alt yapısını hazırlayacaklardır. Cazibe merkezi olan illerimizde hem yatırımcıya hem nakilde uzun vadeli destek kredileri veriliyor. Anahtar teslim fabrikalar verilecek, bununla hem ekonomiyi kalkındırmak ve istihdama katkı sunmak hem de yatırımcıya böyle bir imkanı sunmaktır” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

17 yorum yapılmış

  • mustafa (7 yıl önce)
    Adamlar 106 metre alta denizin dibinde 2 katlı 2 şer şerit yol yapıyor.Malatya çevre yolu altında ulaşım için kullansalar çok mu pahalı olur.Hayır pahalı olmaz çünkü kamu malı istimlak'ı yapılmış kara yollarına ait.Ama düşünecek beyinler lazım.Kayseri sivas adıyamanlı devşirmelerle olmaz onlar maaş için burada beyler akıllı olun.Tranbüs getirdiniz neye yaradı
    0
    0
    Yanıtla
  • AZAT (7 yıl önce)
    800 yataklı devlet hastanesi, 200 yataklı fizik tedavi hastanesi, onkoloji hastanesi, Karaciğer nakli merkezi, Turgut Özal Tıp merkezi...Adıyaman da sadece 400 yataklı eğitim ve araştırma hastanesi. Adıyaman ın 5 malatya nın 6 vekili var. Arada nufüs uçutumu yok. Bunları AKP bize yapsın Adıyaman dan silme oy alır.Rabbena hep bana...
    0
    0
    Yanıtla
  • turan (7 yıl önce)
    Malatya ya bişey yapılmaz herşey Elazığa yapılıyor.zaten Elazığ her yönöyle malatyadan daha iyi olduğu için Büyükşehir yapacaklar.büyük bir ihtimalle malatyayıda ileride Elazığa bağlarlar.Malatynın nüfusu 800 bin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Butu (7 yıl önce)
    Sayın vekil, bırakın yeni hava alanını biliyorum buna siz de inanmıyorsunuz. Beşiniz bir araya gelip şu uçak saatlerine ve seferlerine bir bakın lütfen. Türk Hava Yolları Malatya'yı sadece ucuz park alanı olarak kullanıyor. Bir gün Ankara'ya gidip gelirsek iki gün kendimize gelemiyoruz. ya da Elazığ üzerinden dönmek zorunda kalıyoruz. Siz de aynı eziyeti yaşıyorsunuz, Allah aşkına sizleri hiç ciddiye alan yok mu? Sizin için çok üzülüyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (7 yıl önce)Butu isimli kullanıcı yorumuna
    Hay ağzına sağlık kardeşim
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun (7 yıl önce)
    Gerçekten kandırılıyoruz. Elazığın Maraşın Sivasın Hükükete veripde bizim veremediğimiz ne var çok merak ediyorum. Hükümetin bunlara veripte bize vermediği o kadar çok şey var ki. Şimdiye kadar bütün oylarımı hükümete verdim. CHP zihniyeti gibi Atatürk e veriyorum partiye veriyorum diyenler gibi bende Tayyip Erdoğan a verdim. Bunlar kendilerine güveniyorsa bağımsız girsinler. Gerçekten anladım ki Tayyip Erdoğana oy vermek yetmiyormuş. Bence Reise bunlar herşey yolunda diyor. Reis de bunlara inanıyor. Malatya gerçekten hakettiğini 14 yıldır alamıyor. Bu yalakalar engel oluyor. 2007 yılında dönemin milletvekili adayı Mücahit Fındıklı Akçadağ a mermer ihtisas organize sanayi kuracağız dedi. Yıl 2017. Çevre yolu olmayan şehirlerden biriyiz. Bu gerçekten yakışmıyor. Tambüs diye birşey getirdiler. Yazık günah ona verilen paraya. Bekleseydin çevre yolunu bitirseydin. Ondan sonra şehir içi trafiğin rahatladıkdan sonra raylı sistem yapsaydın. Çok mu zordu. Malatya her zaman herşeyin en iyisine layık. Terör olayı olmayan doğu da ki tek şehir diyebiliriz. Çok güzel kandırılıyoruz. Yerel de gerçekten hak eden kişiye oy versek. Bunlar bir sirkelense herşey yoluna girecek. Ve malatya kamu da hak ettiği yatırımları geri alacak. Malatya insanı o kadar saf ve temiz ki bunu bir türlü göremiyor. Oy verenlerin çoğu Tayyip Erdoğana oy verdim diyor. Hükümet bizimle ilgili ilk alayını Sıtmapınarı ve Milli Egemenlik alt geçitleriyle yaptı. O kadar komik ki o iki alt geçit. Bilmiyorum dostlar daha ne kadar hakkımız yenecek. Fırat Kalkınma Ajansı diye birşey ve Tabiat bilmem ne koruma bölge müdürlüğünden başka birşey kazandırmadılar bu şehre ve bunlarla övündüler. Bir havaalanımız var ki dillere destan. Köy garajı gibi köy havalimanı. Erzincan Erzurum Kars bu şehirlerde öyle havaalanları var ki küçük sabiha gökçen gibi hepsi. Malatya bunu mu hak ediyor. Boran atış alanı yerini uygun görmüşler yine hangi rantın peşindeler acaba. Mevcutun yeri zaten Malatya nın en düz yeri. Mevcutun yerine yap yapacaksan. Boran a yeni yollar yeni liman ışıklandırma refüj çevre düzenlemesi bunları sen tam anlamıyla verebilir misin. Versen kaç yılda verebilirsin. 10 yıl mı 15 yıl mı. Yazık günah dalga geçmeyin artık. Masaya yumruğunuzu vurun artık. Bir şehir arkanızda dua etse daha iyi değil mi. Beyler deresi viyadüğü yaptınız böbrek taşı düşürmeye gidiyorlar oraya. Siz geçerken ne düşünüyorsunuz acaba. Çok merak ediyorum. Hastane 5 yıldızlı otel demişler. Dışından gerçekten öyle. Ama içi oraya ulaşım on bin konutlardan gelen birisi yolda indiği zaman sadece havada en az 200 m yürüyor merdivenlerle beraber. Ve pas boyasıyla yapılmış demir üst geçitler. Ayıp gerçekten ayıp. Böyle olmamalıydı tek bildiğim bu. Malatya bunu hak etmedi. Daha stad var. Değinmedim. İkinci üniveriste var değinmedim. Askeri alanlar var değinmedim. Fahri Kayıhan da millet yapılan kanal da kayıklarla gezecekti değinmedim. Horata vadisine değinmedim. Cadde doğa avm ye değinmedim. Allah herşeyi görüyor. Bize görmeyi nasip et Allah ım. Reisten Allah razı olsun. Allah onun yolunu açık etsin. Dualarım onunla. Ama ben beş vekilden de memnun değilim. Kendi adıma. Altısından da memnun değilim. Başınızı şişirdim özür dilerim. Tek gerçek yüreğimizde ki Malatya sevgisi
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam için (7 yıl önce)
    MALATYA YA HAVALİMANI YAPTIRAMAZSINIZZZZ. Boşuna milleti birşeyler yapıyoruz çalışıyoruz diye oyalamayınız lütfen. Sayın bakanımızın da 8-10 ay önce girişimleri oldu ama ne yazık ki Malatya yı kimse hesaba almıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • süleyman (7 yıl önce)
    Atı alan üsküdarı geçti sayın vekil Sivil havalimanı yapacak kadar kabiliyetiniz olsaydı malatya ve elazığ arasına uluslararası havalimanı yapardınız Bu şehir iktidar partisine en yüksek oy çıkarmış illerden gümrük bakanı Malatyalı ama maalesef şehir bataklığın içinde su yok,yollar delik deşik,trafik çile,hizmet sıfır,hastaneler yetersiz,havalimanı yetersiz,minibüsler halk otobüslerinden ucuz,kaldırımlar ve yollar parkmetreye kiralık vs vs vs vs daha sayamadığımız onlarca sorun....
    0
    0
    Yanıtla
  • abdullah (7 yıl önce)
    Arkadaki fotoğraf olmasa bu halktan oy alabilir misiniz acaba?
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    Sayın vekil vatandaş Malatya nın sorunlarını sizden daha iyi biliyor ve takip ediyor. Yeter artık kandırmayın bu milleti. Siz sivil hava alanı falan da yapamazsınız. Hizmet yapmayı öğrenmek istiyorsanız Elazığa gidin bir zahmet. Ya da düşün artık bu milletin yakasından.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (7 yıl önce)
    Sayın vekil 350 mılyon avro ya bölge şehir hastanesi yapılıyor komşuya haberınız var degılmı:) hesabı siz yapın lütfen
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (7 yıl önce)
    1– Malatya ya sivil bir havalimanı asla yapamazsınız buna gücünüz, çapınız yetmez cunku o tren kaçtı uluslarası lıman Elazığ a yapıldı... 2- 600 bın sehır merkezi olan sehırde 600 yataklı yada 800 yataklı hastane yaptınız bırde 5 yıldızlı dıye hava atıyosunuz. Malatya'nın hem batısına hamde Doğusuna yada kuzeyıne ve guneyıne ayrı ayrı 2000 yataklı hastane yapsanız bıle az gelır! Ayrıca 2 devlet hastanesi+ 1 eğitim araştırma hastanesi+ 1- üniversite hastanesi+ ruh ve sinir hastalıkları hastanesi+ yenı devlet hastanesi ( eski asker hastanesi) + vs vs.. sımdi ise bölge saglık merkezi 1040 yataklı Elazığ a yapılıyor bu tren kaçtı vekıl Efendı! Bir şehrin saglık başkenti olduğu sehırdeki yatak sayısı ile ölçülür gecmıs bana devlet hastanesi vs nakarat anlatma hastane sayısı bakımından yatak sayısı bakımından Elazığ Malatya ya 5 basar! Sehır hastanesi bukusehırlerde olcaktı Nıye açıklama yapamıyorsunuz :) 3- hızlı tren Malatya yapılmayacak en fazla 160 km hızla gıden yapılacak yol müsait degılmıs:) kayserıye 4 uncu unıversıte yapıldı sız hala 2 yı planlıyorsunuz sıze ıyı planlamalar vekıl Efendı! Umarım yapabılırsınız:) o saydıklarınızda yatırım degıl hızmettır! Yatırım vagon fabrıkasını açmaktır! Sanırım anlatabıldım! Yaptıklarınız yapacaklarınızı göstermekte sen raylı sıstemı yerıne trambus yaparsan, Beylerderesi vıyadugunu dalgalı denız asfaltı yaparsan, küçücük devlet hastanesı yapıp 5 yıldızlı otel dıyıp malatya ya layık görürsen, her şehire 35 bın kısılik yapılan stad malatyamıza 25 bın yaparsan ne sıze oy veriririm bır daha nede guvenırım!
    0
    0
    Yanıtla
  • Teşekkür ederim. Çok iyi açıklamışsınız....Tabi anlayana
    0
    0
    Yanıtla
  • Deniz (7 yıl önce)
    Su vamı su
    0
    0
    Yanıtla
  • Ak Gençlik Cengiz (7 yıl önce)
    Seçildiği günden beri halkın arasında olup, derdimiz olduğunda minnetsiz ilk başvurduğumuz, telefonlarımıza istisnasız vakitli vakitsiz hemen cevap veren ve ricamıza geri dönüşler yapan adam gibi adam değerli büyüğümüz, üstlendiği sorumluluğun bilinciyle Her yıl sonu basın yoluyla seçmenine hesap veren, çalışmalarında ve açıklamalarında şova kaçmayan, sn vekilimiz Mustafa Şahin hakkımız sana helal hoş olsun...
    0
    0
    Yanıtla
  • Alrdm44 (7 yıl önce)
    Sağlık ta sınıfta kalmış bir Malatya devlet hastanesi ihtiyaça cvp vermiyor. Küçücük Sivas ta bile iki devlet hastanesi bir araştırma hastanesi var. Hasta yatak sayısında Malatya ile kıyas kabul etmez.
    0
    0
    Yanıtla
  • Dumrul (7 yıl önce)
    Çevre yolu ve yeni Havaalanı acil sayın vekil.
    0
    0
    Yanıtla