SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Siyaset Dövüş, Kin, Etki Alanı Değildir"

0
Güncellendi - 2019-03-15 21:03:15
A- A+ PAYLAŞ

"KAVGANIN DEĞİL HİZMETİN ZAMANI.." CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "İyi Parti ile bir demokrasi ittifakı kurduk. Demokrasi için mücadele ediyoruz. Demokrasi, birlikte, huzur içerisinde yaşamak için” dedi. Kılıçdaroğlu, Malatya'daki toplantıdan sonra Hekimhan ve Akçadağ'da vatandaşlara hitabetti.

HEKİMHAN'DA..

Hekimhan ilçesinde vatandaşlara hitap eden Kılıçdaroğlu, “Bu bir yerel seçim. Bu yerel seçim içerisinde Hekimhan'a en çok kimin faydası, katkısı olur, Hekimhan'ın varsa işsizlik sorununu kim çözer, bu konuda kim mücadele edebilir, dışarıdan sermayeyi kim getirebilir, kim fabrika kurabilir buna bakmanız lazım” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, konuşmasında şunları kaydetti:

"İyi Parti ile bir demokrasi ittifakı kurduk. Demokrasi için mücadele ediyoruz. Demokrasi, birlikte, huzur içerisinde yaşamak için. Siyaset bir hizmet yarışıdır, kavga alanı değildir. Siyaset dövüş, kin, etki alanı değildir. Siyaset, kimin görüşü ne olursa olsun, her görüşe, inanca, yaşam tarzına saygı duymak demektir. Eğer bir ilçede, beldede, büyükşehirde bir çocuk yatağa aç giriyorsa hiç birimizin rahat etmemesi lazım. Ta ki o çocuğun karnı doyuncaya, o evde huzur oluncaya kadar. Bizim arzumuz, hedefimiz bu. Belediye başkanlarımız da bu çerçevede çalışıyorlar."

6 okun altına 'evet' mührünü huzur içerisinde basacaklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Başkanları seçeceksiniz, inşallah onlar koltuklarına oturacaklar. 1 Nisan'dan sonra Hekimhan'a, Malatya'ya tekrar geleceğiz. Beraber gideceğiz belediye başkanlarımızın birer kahvesini içeceğiz. Yeter mi? Hayır. Bir de diyeceğiz ki 'Bize söz verdiniz, şunu şunu yapacağız' O sözlerin de hep beraber takipçisi olacağız. Huzur dolu, bereket dolu bir Türkiye istiyorum. İşsizliğin, kavganın, ayrımcılığın olmadığı her insanın evinde mutlu, huzurlu olduğu, çocukların yatağa aç girmediği, huzur içerisinde yaşadığı, herkesin düşüncesini rahatlıkla ifade ettiği, düşüncenin yasaklanmadığı, insanların kin ve öfkeyle ayrıştırılmadığı bir Türkiye dileğiyle hepinize en içten selamlarımı, saygılarımı sunuyorum."

AKÇADAĞ'DA..

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Kağıt fabrikalarını, Sümerbank’ı, Tekel’i, Şeker fabrikalarını sattılar 70 milyar dolar da oradan aldılar. Memleket büyüyecek, memleket kalkınacak, dünyada lider olacağız dediler, hepsine eyvallah dedik. Ama şimdi şunu sormamız gerekiyor. 17 yılda ne oldu bu ülkede de hep beraber soğan kuyruğuna girdik" dedi.

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde vatandaşlara hitap eden Kılıçdaroğlu, Akçadağlılardan ilçenin meşhur pilavını istedi.

Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Size bir sözüm olsun. Ekrem İmamoğlu, Allah’ın izniyle İstanbul’u alacak. Ekrem İmamoğlu ile sizin belediyeyi kardeş belediyesi yapacağız. Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız burada, Soner Bey güzel hizmetler yapacak. Siyaset bir hizmet yarışıdır. Siyaset bir kavga alanı değildir. Siyaset kin gütme alanı değildir. Siyasette bir hizmet yarışı olur. Akçadağ neden kan kaybediyor? Neden insanlar huzurlu bir şekilde yaşamıyor? Neden işsizlik var oturup düşünmemiz lazım."

'Kavganın değil hizmetin zamanı' diyen Kılıçdaroğlu, "Yunanistan’dan 113 milyon dolarlık pamuk ithal ettik. Türkiye’de toprak mı yok? 13 milyon dolarlık tütün ithal ettik memlekette tütün mü yok? Elinizi vicdanınıza koyup sandığa gidin ve şunu düşünün 17 yıldır tek başına ülkeyi yönetiyorlar istedikleri kanunu çıkardılar, istediklerini kaymakam, istediklerini genel müdür tayin ettiler sizin  fabrikalarınızı sattılar 70 milyon dolarda oradan aldılar. Memleket büyüyecek, kalkınacak dünyada lider olacağız dediler eyvallah hepsine tamam ama şu soruyu kendilerine sorsunlar 17 yılın sonunda ne oldu da bu ülkede hep beraber soğan kuyruğuna girdik? Şimdi canlı hayvan dışardan geliyor et dışardan geliyor, nohut dışardan geliyor, fasulye dışardan geliyor. Her şey dışardan geliyor. Diyorlar ki üretici pahalıya satıyor şimdi patates getirecekler 200 bin ton, sıfır gümrük vergisi. Sıfır gümrük vergisi ile mazotu getir ver çiftçiye bak bakalım ne oluyor. Geçmişte AK Partiye oy vermiş kardeşlerimi sevgi ile selamlıyorum. Hiç kimseye kinim yok , kızgınlığım yok çünkü ben Yunus Emre’nin kültüründen geliyorum. Biz kimseye kin beslemeyiz. Eğer bu ülkede bir çocuk yatağa aç giriyorsa o benim derdim olur. Biz kavgadan yana değiliz iyilikten ve beraberlikten yanayız. İstiyoruz ki çiftçi kazansın, sanayici kazansın işsizlik olmasın fabrikalar açılsın. Bunları 17 yıldır yapamadılar. Şimdi bir nefes alsınlar oluyor mu olmuyor mu" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Size hizmet etmiyorlar çiftçiye para vermiyorlar 3.5 milyon Suriyeliye 35 milyar dolar para harcadılar. Siz hastaneye gidersiniz para ödersiniz Suriyeli ödemez. Siz dükkan açarsınız vergi verisiniz Suriyeli vermez. Artık buna da sizin dur demeniz lazım. Siz bu yanlışa dur diyeceksiniz."

CHP lideri miting sonrası vatandaşların çay içme teklifini kırmadı. Çiftçiler Kılıçdaroğlu'na sorunlarını anlattı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

Kılıçdaroğlu Hekimhan'da

Kılıçdaroğlu Akçadağ'da

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • ahmet (5 yıl önce)
    Hekimhana bir çivi çakılmadı chp li belediye tarafından içilecek suyu bile yok çok yazık oluyor hekimhana chp bırakıp gitmeli bence bir hizmet getriemedim die seçime girmeleri yanlış bence....
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (5 yıl önce)
    Chp işin ciddiyetinin farkına gelmiş ki; Hekimhan'da miting yapıyor, neden mi, çünkü Hekimhan kaç senedir nasıl yönetiliyor bunu Hekimhanlılar çok ama çok iyi biliyorlar. Kızılayın acil durumlarda olay mahaline yetiştiği gibi Kılıçdaroğlu da Malatya ya gelerek büyükşehirde yapmadığı mitingi Hekimhan'da yapıyor. Evet iş çok ciddi, Hekimhan Chp açısından elden gidiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • mesut (5 yıl önce)
    18000 bin seçmen var chp nin kalesi diye bilinen ilçeye genel başkan geliyor ve 2000 kisi gidiyor mitinge ve 500 kişiye yakını hekimhan dışından oyu olmayan vatandaş.hekimhanda chp yi hiç bu kadar endişeli görmemiştim.cumhur ittifakına hayırlı olsun. iktidarın ne yapasi gerekiyor 5 yıl içinde ilk adım issizligi dışarı göçü engellemek. eşit bir şekilde hizmet vermek.tum yollar yapılmalı. ıstasyon tren hattına acil üst geçit başlamalı etrafı çim ve ağaçlarla düzenlenmeli. mezarlık düzenlenmeli her mahalleye parklar banklar yapılmalı.copler binalar bos araziler temizlenmeli. belediyeye kazanç getirecek faaliyetler düzenlenmeli.carsidaki dukkanlar duzenlenmeli .maden kayisi ceviz icin devlet destekli tum destekler kullandırılmalı. projeler hazırlanmalı.hekimhan spor desteklenmeli. malatyaya belediye otobüslerle sefer yapmalı fiyatı uygun olmali.kaymakamlik ile muhtarlar ile devamlı toplantı yapılmalı. başkan halkın içinde olup dinlemeli görmeli ayrım yapmadan her vatandaşa her mahalleye köye eşit hizmet vermeli. büyük şehirden tüm imkanları kullanmalı 5 yılda 20 yıllık eksikler yapılmalı.maski kacak şu kullananları bi kesmeli millet bahçe bostan sulayamaz kaçak içme suyu ile.köy otobüsleri değişmeli pislik içinde insanlar yolculuk yapamaz .egitim icin gerekli kurs dershane acilmali.kadinlar için hizmet aktivite yapılmalı.vesselam
    0
    0
    Yanıtla
  • hekimhanlı (5 yıl önce)mesut isimli kullanıcı yorumuna
    bu saydıklarını cumhur ittifakı adayı mı yapacakmış buna inanıyor musun cidden peki bugune kadar ak partili malatya büyükşehir belediyesi hekimhana ne gibi hizmet olmuş ya da hiç hizmeti olmuş mu?
    0
    0
    Yanıtla
  • vedat (5 yıl önce)
    akp nin de chp ninde bir yığın belediyesi var ama hiçbiri ovacıktaki kominist başkan gibi halka hizmet etmedi. kominist başkanın icraaatlarına baktığımızda istenirse neler olabildiğini gördük. demekki istenirse yapılabiliyormuş. seçtiğimiz insanlar "partilerinin ismine sığınıp sadece halkı sömürmek için geliyorlarmış. Ovacıktaki başkan bunu hepimize gösterdiği için tşk. etmeliyiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (5 yıl önce)
    Hekimhanı - Güzelyurtu 17 ,18 yıldır görürüm.Hiçbir değişiklik yok.Ne bir yol ne kaldırım.Sadece Toki bir hastanesi var.Ancak gelin görünki yine chp yi seçerler.Eger cumhur alırsa süpris olur
    0
    0
    Yanıtla
  • hanlı esnaf (5 yıl önce)
    sayın Kılıcdaroglu gelmiş. hoş gelmiş.lakın hekimhan artık Cumhurun..Son Cırpınıslar fayda etmeyecek evet gelın Hekimhan'a bakın..neler yok neler yok ..hıcbırsey yok.bir cocuk parkı yoktur..Malatyada herhangı bır sıtede olan cocuk parkı hekımhanda yoktur..Çöp var..bası boş kopekler var..iş yok..hızmet yok..bır tane wc yok..esnaf halından sıkayetcı gelın bır sorun.alıverıs yapacak kımse kalmamiş.200 ogretmenın 30 sadece hekımhanda ıkamet edıyor.neden dersenız sosyal bır alan yok...Hekımhanlı artık herseyın farkında.Allahın ıznıyle Hekımhan emın ellere teslım edılecek ve herkes gorecek bır ılce nasıl kalkınırmıs değişirmiş..unutmadan soyleyım bır tane dersana yoktur..DErsana ıcın bıle herkes malatya merkeze gelıyor..:Hersey içler acısı.. hersey cok guzel olacak..emın olun.Hekımhanın gelecegını dusunen herkes elını vıcdanına koyup oyunu kullansın..TEsekuler herkese tum malatyalı ve hekımhanlı kardesşlerıme selamlar
    0
    0
    Yanıtla
  • hanlı esnaf Memleketin halinden hiç haberin yok anlaşılan. Sanırım sen Türkiye de yaşamıyorsun. Türkiye nin şu an genel sorunu iş yok, aş yok, pahalılık almış başını gitmiş. Kim tutar sizi.
    0
    0
    Yanıtla