SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Skandal Yıkım' İçin Bir Açıklama Bile Yok!

0
Güncellendi - 2020-03-21 07:32:16
'Skandal Yıkım' İçin Bir Açıklama Bile Yok!
A- A+ PAYLAŞ

Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkımına karar verilen ve tam bir sorumsuzluk ve suç örneği teşkil edecek şekilde önceki gün ilk bloku 'çökertilen' eski Battalgazi Öğrenci Yurdu’ndaki skandal yıkım uygulaması kamuoyunda büyük tepki toplamasına karşın, yıkımı organize etmek ve denetlemekle sorumlu olan kamu kurumlarından ses – seda çıkmadı.

Eski Battalgazi Öğrenci Yurdu’nun yıkımına karar verilen bloklarından ilki, önceki gün, hiç bir güvenlik tedbiri alınmadan, çökertilerek yıkıldı.

Bir vatandaşın cep telefonuyla çektiği ve sosyal medyada yayınladığı, malatyahaber.com'da da yeralan görüntülere göre, yıkımın yapıldığı saatte, yurdun çevresinde gündelik hayat tüm hızıyla sürüyor, binanın konumlandığı Mehmet Buyruk Caddesi ile Necip Fazıl Caddesi’nin kesiştiği bölgede insanlar gelip geçiyor, araç trafiği hız kesmeden akıyordu.

Çünkü; yıkımı yapılacak olan eski öğrenci yurdu binasının yıkım işlemi için herhangi bir tedbir alınmamış, güvenlik çemberi oluşturulmamış, cadde ve sokaklardan geçen insanlara yönelik herhangi bir uyarı ya da duyuru yapılmamıştı.

İnsanların hayatına kast edecek şekilde, amatörce, bilimsel yıkım teknikleri uygulanmadan ve bu alandaki mühendislik bilgilerine başvurmadan, çökertilerek yapılan yıkımda insanlar adeta şans eseri zarar görmedi.

“Malatya’da tesadüfen yaşıyoruz” dedirten yıkım manzarası, ceza soruşturmasına konu olacak bir skandala dönüşürken, yıkımın insanlara, hayvanlara, çevreye ve mala zarar vermemesi için yıkımı denetlemekle görevli olan kurumlar; başta Malatya Valiliği ile  Büyükşehir Belediyesi, Battalgazi Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, skandal karşısında sessizliğe bürünmeyi tercih ederek, yöneten değil izleyen olduklarını gösteren bir tavır sergilediler.

Haber diğer bloklar için tedbir alınmasını sağladı

Bu arada yurdun sahibi konumundaki Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri, genel müdürlükçe bir şirkete ihale edilen 4 bloklu binadaki ilk blokun yıkılma yöntemi ve sorumsuzluğa ilişkin eleştirilerle ilgili yorum yapmazken, diğer blokların yıkımı konusunda gerekli tedbirlerin alındığını belirttiler.

Diğer blokların yıkımı öncesinde güvenlik tedbirlerinin alındığını kaydeden yetkililer, polisin güvenlik çemberi oluşturduğunu ve çevreye gerekli uyarıların yapıldığını ifade ettiler.

40 yıl önce iş merkezi olarak yapılmıştı

40 yıl önce İl Özel İdare Müdürlüğü tarafından iş merkezi olarak yaptırılan, daha sonra Hükümet Konağı’ndaki bazı resmi kurumların taşınması planlanan, 1980’li yıllarda Bulgaristan göçmenleri için geçici barınma yeri olarak kullanılan, yıllar önce de Kredi ve Yurtlar Kurumu’na devredilerek, Battalgazi Erkek Öğrenci Yurdu olarak 1200 öğrencinin barındırıldığı 7 binanın depreme karşı dayanıksız olduğu gerekçesiyle, 2019- 2020 eğitim ve öğretim yılı başlamadan boşaltılmış, yıkımına karar verilmişti.

İlgili haber ve görüntüler:

[embed]http://malatyahaber.com/haber/faciaya-ramak-kala-onlem-almadan-binayi-cokturduler/[/embed]

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

23 yorum yapılmış

  • Yerelli (4 yıl önce)
    Çöşnük’te ikamet ediyorum. Ben de buradan geçtim. Emniyet diye bir tedbir yoktu. Üstelik kırıcı iş makinası da yıkmakta bayağı zorlanıyordu. İnsan bakınca bu binanın neresi çürük diye sormadan edemiyordu. Olan oldu artık bina yıkılıyor beyler. Yerine ne yapılacak biliyor musunuz? Ben bilmiyorum. Ve yeşil alan olmasını da şiddetle istiyorum. Bu çevrede oturan vatandaşlar! Sizin çocuklarınızın bisiklet sürecek oyun oynayacak yeri var mı? Yok. Depremde toplanma yeriniz var mı? O da yok. Peki, yeşil alan parkınız var mı? Neredeeee o da yok. Sağlıklı yaşam için için zaruri olarak ihtiyaç duyulan bu alana talebiniz var mı? O da yok. Muhtarım sizin bir cabanız var mı? O da yok. Vallahi ne diyeceğimi bilmiyorum. Orya bir rant virüsü girsin. Bu kadar ilgisiz ve duyarsız olanlara şöyle yeşil yeşil bir güzel baksın....
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cemşit (4 yıl önce)
    Bazı yorumlara bakıp üzülüyorum. Bir haberde dile getirilen olumsuzluğun savunmasını bir ademoğlu nasıl yapar, neden yapar? Yani bu haberciler haber de mi yapmasın? Rezillikleri, hırsızlıkları, yolsuzlukları, kayırmacılıkları, rüşvetleri, terörü, kanunsuzlukları görmemezlikten mi gelsinler ya da laylay lom havasında verip normalmiş gibi mi yazsınlar? Size soruyorum duyarsız troller. Sizler gerçekten olumsuzluklardan rahatsız olmuyor musunuz? Ya da çarkınız döndüğü için, hak etmediğiniz yerlere geldiğiniz veya hak etmediğiniz paraları kazandığınız için geçici bir süre ile mi bu tür haberlere tepki koyuyorsunuz? Eleştiri şeklindeki haberlere hep aynı üslupla tepk gösteriliyor. Dikkat eden anlar. Biri de yazmış, oradan geçmiş tedbir varmış filan. Senin gibi vatandaşın çektiği vidyoyu görmüyor musun? Yaya geçiyor, araçlar geçiyor, illa bir facia mı olmalı, insanlar mı ölmeli ki ondan sonra vah vah keşke şöyle olaydı böyle olaydı diyesiniz. Ya da takdir-i iilahi mi diyeceksiniz? Ya siz gerçekten Malatyalı mısınız ya da insan mızınız? Yalaka haberlerden hala bıkmadınız mı? Her partiden siyasetçilerin allı pullu açıklamalarına bu şekilde tepki gösterilmiyor. Peki kendimizi nasıl düzelteceğiz? Vatandaş olarak sorunları edevlet vyea telefonla arayıp rahatsızlığınızı bildirmek yerine trollük yapıyorsunuz. Torunlarınız sizleri hiç de iyi anmayabilir. Saygılar
    0
    0
    Yanıtla
  • Carbon (4 yıl önce)
    Beklentim yüksek olup ve beni en çok şaşırtan 2 başkan gördüm Biri İmamoğlu diğeri Gürkan
    0
    0
    Yanıtla
  • Eşref (4 yıl önce)
    Malatya’da çıta çok düştü. 2017-2018-2019 yılları arasında 3 Başkan ve yönetimi gördü. Çakır’ı helvacı diye eleştirdik adam hizmet yapıyordu, kaçırdık bıraktı gitti. Haci begi villayı müteahhit diye eleştirdik, az da olsa çalışıyordu görev verilmedi gitti. Gürkan’ı çok istedik bizi kurtarsın diye, gelinen noktaya baktığımızda dediğimiz tek şey şu; Neydi bu başımıza gelen!!! Bu yıkımı Çakır veya Polat yapsaydı Malatya’da yer yerinden oynardı. Hain ilan edilirlerdi. Sayın Gürkan’ın denetlemediği yıkıma kimse tepki vermiyor. Allah malatyahaberden razı olsun. Tek ses onlardan çıkıyor. Yine söylüyorum; Neydi bu başımıza gelen!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Deniz (4 yıl önce)
    Yalan haber yıkılan yer ile yol arasında bir sürü mesafe var ve onlemlerde alınmıştı kamu kurumlarının cewap vermemesinin sebebide it ürür kervan yürür
    0
    0
    Yanıtla
  • KIL BAYRO (4 yıl önce)Deniz isimli kullanıcı yorumuna
    Yok ya, yıkım yapılırken adan oradan geçiyor.Serit bile çekinmemiş yıkımı byapanlara yakın dangalagin birisin anlaşılan
    0
    0
    Yanıtla
  • Gözün körmü deniz denilen edepsiz.Görüntüler ortada arabalar geçiyor insanlar orada.İt lafını ben sana aynen iyade ediyorum.Şimdi merak etmeye başladım bu işi yapan sırtı kuvetli bu rezalete rağmen yetkililerin ses çıkartmaya korktukları kimdir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Salakmısın sen adam video çekerken zaten goruntuler ortada arabalar adamlar gecıyo sen kımın savunmasını yapıyon yada beledıyede nerde gorevlısın şakşakcı
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (4 yıl önce)Deniz isimli kullanıcı yorumuna
    Deniz devletimin memurusun,hiç saklama işini biliyorsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Saim (4 yıl önce)
    Ben yaptım oldu! zihniyeti ile hareket ediyorlar. Vatandaş hiç umurlarında mi? Malatya’da ilginç şeyler oluyor. İnsanlarımız bu kadar umursamaz değildi. Yapılanlar yapanların yanına kâr kalıyor. Malatyalı kadirşinastır ama gerektiğinde de hesap sorar. İnşallah bu liyakatsizlerden kurtulabiliriz. Tek yaptıkları fotoğraf paylaşıp insanlara şirin görünmek. Ama biz artık sıkıldık...
    0
    0
    Yanıtla
  • deprem (4 yıl önce)
    Bu ilin valisi yokmu?
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Reis (4 yıl önce)
    Editör de belediyeden yolunu Almaya düşmüş
    0
    0
    Yanıtla
  • Niye yolunu alanlar mı var?! Mesela kendini gazeteci zanneden bazı menfaatçılar gibi mi?! Malatya Haber her zaman çizgisini korumuş, duruşundan ve ilkelerinden taviz vermemiştir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya’da İstanbul’da kimler yolunu iyi buluyor herkes iyi biliyor. Belediyelerimiz neler neler veriyor. Onlar parayı veren kimse onun davulunu çalar. Malatyahaberin kalitesi habercilik anlayışı ve objektif haberciliğini her zaman takdir etmişimdir. Mesela birileri kalemşörlerin eline yazıyı veriyor bunu yayınlayın diyor, ardından o yazılanları harfiyen söylüyor ve uyguluyor. O yazanlar yayınladıkları yazıdan bi haberlerdir kesin bazen içerisinde öyle kelimeler kullanıyorlarki o sözcüklerin kelime anlamını dahi bilmezler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Amatör Şair (4 yıl önce)Bekir isimli kullanıcı yorumuna
    Bu yoruma güzel amatör bir şiir gider: ... EDİTÖR: Bazı adresleri tarif eden, ancak bizim burada yayınlamayı uygun görmediğimiz şiirinizi ilgili sitelere de gönderseniz; kimin ne yaptığının, nasıl geçindiğinin, kimlerce, niye ve nasıl beslendiğinin aslında çoğu kişi tarafından bilindiğini göstermesi açısından iyi olur sanki. Bu tipler kadar bunları besleyenleri ve niçin beslediklerini de unutmamak gerekir ayrıca.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ben şahsen yukarıda Bekir beyin kimleri kastettiğini çok iyi biliyorum. Sevgili ediyor inanın tüm Malatya onlarıda iyi biliyor sizin habercilik anlayışınızıda. Mesela ben kendi adıma söyleyeyim onlar yani kendini gazeteci zanneden birilerinin beslediği kişilerin sayfasına yorum atıyorum sadece işlerine gelenleri yayınlıyorlar. Sizin gibi değiller, siz sizi eleştiren yorumları da yayınlıyorsunuz ondan dolayı da belki de en çok okunan sitesiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • pasa (4 yıl önce)
    Allah korumuş, umarım bu yıkılan yere yine yurt yapılmaz. üstü yeşil alan, alt avm’lerdeki gibi kapalı oto park yapılır. şehirde oto park ve yeşil alan sıkıntısı var zaten.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (4 yıl önce)
    Bence sıradan bir olay çünkü SKANDAL demek az kalır bizler ancak Allah esirgesin birinin başına bişey gelecek ki tedbir alalım sonrada gariban bir görevli bulup işide üzerine yıkarız sonra (sorumsuz yetkililer) bürokrasi gelir iki üzüntü modu iki resim biter gider insan hayatı bukadar ucuz işte nasıl tedbir alınmaz kafalarına göre şehrin göbeginde yaya ve arac trafığinin yogun oldugu böyle de böyle bir amatörce yıkıma izin verilir gerci şaşırmadım hangi işi düzgün ki yetkililerimizin
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (4 yıl önce)
    Belediye birazda kaldırımları kapatan mantar gibi çoğalan market zincirlerini denetle adamlar tüm kaldırımların üstünü sağını solunu kaplamış
    0
    0
    Yanıtla
  • Furkan (4 yıl önce)
    Yav belediye kimi takıyor ki malatyanın en büyük ve en çok okunan haber sitesini taksın selahattin gürkan beyfendii!! Türkiyede bir ilk !!! 1 saniyede binayı yıktık belediye olarak diye haber yaparlarsa şaşırmam. Türkiyede tek. Türkiye de ilk, cumhurbaşkanı benden gördü. Külliye benim yaptıgım külliyeden örnek aldı, çevre yolu benim projem, ben yapıyorum. Çevreyoluna alternatif tecde yolu var ama olsun ilk defa ben açıyorum. Dur yapılmış işin ismini değiştireym de ben yapmış gibi görüneyim. Türkiyede tekkk. Yazık yazık..
    0
    0
    Yanıtla
  • Mühendis (4 yıl önce)
    Bu beceriksizliği, çapsızlığı, amatör yıkımı kim üstlenebilir ki? Daha önce Sivas Caddesinde de aynı acemiliği görmüştük. O zaman Büyükşehir Belediyesi zannettiki kurallara uygun yıkım gerçekleştirdi ve açıklama yaptı. Belediyemiz ve başkanımız hala sınıfta kalmaya devam ediyor. Olan güzelim şehrin kayıp 5 yılına olacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Faruk (4 yıl önce)
    Daha bunu aylarca haber yaparsınız AÇIKLAMA YAPILSA RAHATLAYACAN MI?.. EDİTÖR
    0
    0
    Yanıtla
  • Akza (4 yıl önce)
    Gac gündür bu haber yawww daha dün ordaydım geçtim önlem alınmıştı
    0
    0
    Yanıtla