SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Söğütlü Cami de Yıkıldı

Söğütlü Cami de Yıkıldı
A- A+ PAYLAŞ

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya’da hasarlı yapıların yıkım işlemleri devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yıkım işlemlerine başlanan kentin sembol yapılarından Söğütlü Camii'nin kubbesi de saniyeler içerisinde yıkıldı.

Malatya’da, geçtiğimiz günlerde yıkım işlemlerine başlanılan kentin sembol yapılarından Söğütlü Camii'nde yıkım çalışmaları sürüyor.

Yıkılmaması için yoğun bir çalışma yürütülen ana taşıyıcı alanlarında burkulmaların tespit edilmesinin ardından yıkım işlemlerine başlanılan Söğütlü Camii'nin kubbesi de saniyeler içerisinde yıkıldı.

Yıkım işlemlerini yakından takip eden bölge esnafı ise caminin yıkılmasında üzüntü duyduklarını belirterek, daha güzelinin yapılacağına inandıklarını söyledi.

iha- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • mns (3 ay önce)
    tüm binlara kontrol edilmeli
    0
    0
    Yanıtla
  • Yorumsuz (3 ay önce)
    Depremlerden ders aldıysanız ona göre oy verin yazık olmasın şehrinize parsel parsel satilmasin
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Mlx (3 ay önce)
    Merkezde cami kalmadı.söğütlü ile yeni cami birbirine çok yakın hatta kığılı bile yakın.orta noktaya çok büyük böyle 3-5 bin kişilik bir cami yapılsa güzel olur diyecem ama zorr.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Oğuz (3 ay önce)
    daha tam olarak yıkamadılar çok yavaş iş yapıyorlar hatta yapmıyorlar
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Seyyah (3 ay önce)
    Çok güzel bir hikaye olmuş. Yalnız bana içerik yazarın yaşının üzerinde gibi geldi.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Ramazan (3 ay önce)
    Orijinal kerpiç formuna sadık yaparlar inşallah
    %13
    %87
    Yanıtla
  • Murat Geçkil (3 ay önce)
    Malatya şehir merkezi gördüğüm en berbat keşmekeş çarpık şehir merkezlerinden idi.Umarım bu bir fırsata çevrilir ve yeniden güzel modern şekilde dizayn edilir
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Mustafa (3 ay önce)
    Eğer yıkılacaksa yıkılması lazım bir depremde cemaatin başına yıkılacaksa elbet yıkılsın. Cami her daim yapılır ama gidenler gelmiyor. Onun için devletimize güvenin çamurda olur selde olur yangında olur. Bunlar doğal afet bunlar olacak. Yeni cami yıkılır yerine daha iyisi daha sağlamı yapılır. Sögütlü yıkılır yerine daha iyisi yapılır. Kığlı çınarlı yıkılır yerine daha sağlamı yapılır. Tabi insan hüzünleniyor ama elde bir şey gelmiyor. Allah devletimize zaval vermesin. Zamanla her şey yerine konur ama ölen kişiler geri gelmiyor. Rabbim ölenlerimize rahmet yaralı kardeşlerimize hayırlı şifalar diliyorum. Ben inanıyorum ki Malatya eskisinden daha iyi olacak gelecek nesiller için bizlerden geçti yaşadığımızı yaşadık iyi veya zor günlerimiz oldu her birey elini taşın altına koyup ilimizi ve camilerimizi devletin desteğiyle ayağa kaldırılacağına inanıyorum. Eski Malatya gitti ve yerine yaşanacak moderin bir Malatya gelecek inşallah. Bizler hep eski malatyayı özleyeceğiz içimizde bir ukde olarak kalacak ha demeylede olmuyor. Malatya'nın ve diğer illerin ayağa kalkması 15. Yılı bulur. Hayırlısı saygılarımla
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Eski malatyali (3 ay önce)
    Camiye ne gerek var artık,kelime-i tevhid den bile rahatsız olunuyor ve yumruklaniyor ve vuran kâfirler tarafından nasıl korumaya alınıyor.eee bu ziyniyetde olan lar neler yapmazki İslam'a
    %18
    %82
    Yanıtla
  • İlhan (3 ay önce)
    70'li yıllarda camii'nin yan tarafında Texas-Tommix satışı yapılırdı.(2.el) Söğütlü camii'nin ilginç tarafı altından ince kanal geçen tuvaletleri idi.Tuvalet tasları paslanmış zeytinyağı tenekeler idi.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hakan (3 ay önce)
    Sağlam camileri yıkıyorlar tekke camii sağlam yıkım kararı verdiler söğütlü cami sağlamdı yıkım kararı verdiler bu resmen milletinin parasını hiç etmek vakıfları zarara uğratmaktir. Depremde hasar görmemesine rağmen tarihî alacakapi mescidini de yıktılar 500 yıllık camiyi yok ettiler er yada geç hesap verecekler inşallah hesabı ahirete kalmayacak.
    %20
    %80
    Yanıtla
  • incelemesini siz yaptiniz heralde? nerden vardiniz bu kaniya onuda aciklasaydiniz keske.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Herkes yüksek mühendis. Nereden biliyorsun hemşehrim sağlam olduğunu. Kolay mı kamu malını kafana göre yıkmak. Oturduğunuz yerden atıp tutmayın. Ağır hasarliydi ve yikilidi. Neyin hesabı ahirete kalmıyor. Kul yapimi taşınmaz ağır hasar aldı ve yıkıldı diye mi? Bırakın bu işleri. Bilime inancınız olsun artık
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Herkes sizin gibi düşünmeden yaşamıyor biraz araştırıyor. Madem ağır hasarliydi niye bu zamana kadar alt kattaki esnaf açıktı tekke camine 10 sefer hasarsız raporu verdiler birden ağır hasarlı oldu. İnsanlar enkaz altındayken Battalgazide tarihî eseri (alacakapi mescidi) yıktılar 2020-21 de Malatya Haber de bunla alakalı haber var adamlar yıkmaya çalışıyorlardı depremi fırsat bildiler.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Nur (3 ay önce)
    Daha güzeli yapılırda acaba ne zaman Allah bilir. Bugün matimden yıldız büfeye yürümek zorundaydım töbe bir daha çıkarsam kafama kadar çamura battım heryer çamur
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Cengiz (3 ay önce)
    "caminin yıkılmasında üzüntü duyduklarını belirterek"... Defalarca yazdık ama nafile :/ Malatya' nın diliyle "Allah yardım ede." Metin yazarını Türkçe kursuna göndermek lazım.
    %64
    %36
    Yanıtla