SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Söndürme Çalışması 2 Saate Yakın Sürdü

0
Güncellendi - 2019-06-08 16:36:37
Söndürme Çalışması 2 Saate Yakın Sürdü
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da açık arazide meydana gelen ve yoğun dumana yolaçan yangın kentte heyecan yaratırken, itfaiye ekipleri tarafından yürütülen çalışma sonucu kontrol altına alındı ve söndürüldü.

Alınan bilgiye göre yangın, Yeşiltepe Yeşilkaynak Mahallesi Zühre sokakta meydana geldi. Mahalle içerisinde geniş otluk alanda henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Malatya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, 3 araç ve 7 personel ile yangının çıktığı bölgeye intikal etti.

İtfaiye ekipleri, yaklaşık bir saat 45 dakika süren çalışmanın ardından ot yangınını kontrol altına aldı. Yangın, herhangi bir yerleşim alanına sirayet etmeden tamamen söndürüldü.

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi yetkilileri, ot yangınlarına karşı, “Bu yıl mevsim normallerinin üzerinde yağış olması ve yağışların uzun süreli devam etmesi sebebi ile ilimiz genelinde bahçelerde, evlerin kenarlarında, araçlarımızı park ettiğimiz alanların etraflarında çok fazla ot olduğu gözlemlenmektedir. Vatandaşlarımızın küçük bir kıvılcım ile meydana gelebilecek ot yangınlarına karşı evlerinin ve bahçelerinin etraflarında bulunan otların temizliğini yaptırmaları can ve mal güvenlikleri açısından önem arz etmektedir” açıklamasını yaptı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

FOTO: Yanan bölgenin Beydağı'ndan çekilen görüntüsü

Söndürme çalışmaları

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • teknik (5 yıl önce)
    Kiltepe sanayinin alt tarafı babuktu belediyeden yıllardır hizmet görmeyen bölgesidir sanki orası Malatya'ya bağlı değilmiş gibi şehir merkezine 10 dk fakat köy gibi kaldı büyükşehir e yakışmıyor askeri hastane keza aynı durumda ağaçlar kurumuş bina çürümeye bırakılmış yazık yetkililer boş zamanında bu zahmet baksınlar oralara
    0
    0
    Yanıtla
  • 44onur (5 yıl önce)
    İlaçlama zamanında yapılmadığı için sinek çok fazla. Değil boş arazilerdeki otları biçmeyi belediye parklardaki otları biçmiyor. Türkiye ‘nin birçok ilinde su, ulaşım ve doğal gazda indirim yapılıyorken, dünyanın maliyeti en az olan suyunu en pahalı içen iliyiz. Yazık. İnşallah düzelir diyelim...
    0
    0
    Yanıtla
  • vatandaş (5 yıl önce)
    emlak vergisi alırken iyi alın yiyin ne güzel
    0
    0
    Yanıtla
  • Karakavaklı Ercan (5 yıl önce)
    Bayramımız zehir oldu kardeşim. Otlar yakılmamış, ilaçlama yapılmamış, börtü böcek sinekten geçilmiyor. Bir de otların arasından başıboş köpekler çıkıyor. İlaçlama yapmıyorsunuz anladık da bari şu köpeklere bir çözüm bulun. Korkuyoruz çocukları dışarı bırakmaya. Bezdirdiniz vallahi. Yaşanabilirlik sıralaması yapılsa malatya heralde son sırada çıkar ?
    0
    0
    Yanıtla
  • mahmut açıkgöz (5 yıl önce)
    kernek mah.çağlayan sokakta sinek baskınına uğradı.16 senedir bir ilk yaşandı.....
    0
    0
    Yanıtla
  • Canercan (5 yıl önce)
    Belediye param yok diye agliyor sanki bu borclari biz yaptik fhri kayahanda evleri hep bocekler basmis durumda sus havuzuda cabasi sirvisonekleden gecilmiyor ilaclama yapildigini hic gormedim belediyenin kendi orbuslerinin cogunda klima yok bedava yolcu tasiyacagina 50 kurus 1 tl yapsin otobus alsin motasi ariyoruz aracimiz yok diyor bu nasil is anlamadim alllah yar ve yardimcimiz olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Fahir Kayahan için hiç üzülmedim. O havuzlara harcanan para tüm Malatya'nın hakkıydı. O havuzlar birazda sinek üretsin. Nasıl olsa ev fiyatlarınız arttı, müteahhitler de kazandı.
    0
    0
    Yanıtla
  • burak (5 yıl önce)
    Otlar Yeşilken belediye bu otları biçmezse kurur ve en ufak bir sigara izmaritinden cam parçasından bu otlar çok kolay bir şekilde tutuşur. Dikkat ediyorum her gün bir yerden duman çıkıyor çoğu olay itfaiye ye intikal etmiyor vatandaş söndürüyor. Kısacası belediyelerin seçim rehavetini üzerlerinden atamaması hizmetleri çok aksatması halen de bu aksaklığın devam etmesi neticesinde daha bu şekilde çok yangın göreceğiz anlaşılan. Allah itfaiye teşkilatına kolaylıklar versin
    0
    0
    Yanıtla
  • Engin Yurt (5 yıl önce)
    Belediye tarafından şehir icindeki boş arsalar içindeki otlar makina ile kesilirse. Bu yıl yapılmadı. Bu otlar kurumaya başladı ve çok tehlikeli. Bir kıvılcım ile ciddi sorunlar yaratır.
    0
    0
    Yanıtla