SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Halleşmeye, Dertleşmeye, Acı Paylaşmaya Geldik"

0
Güncellendi - 2016-12-14 23:18:36
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, geçen ay üniversitedeki son FETÖ/PDY operasyonuna tepki gösterenlerin de aralarında bulunduğu bir grup STK'nın temsilcisi, Ortak Değerler Platformu adı altında, Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal’a İstanbul’daki polisi hedef alan ve 37 polis ile 7 vatandaşın şehit olduğu bombalı saldırıdan dolayı taziye ziyaretinde bulundular.

Ziyaret öncesinde STK temsilcileri, şehitler için dua ettiler.

Ziyaret için teşekkür eden Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, “Maalesef devletimizin ve milletimizin birliğine ve bütünlüğüne yönelik bir menfur saldırı ile karşı karşıya kaldık. Ama milletimizin de destekleri ile onlarla mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecek.  Bundan kimsenin şüphesi olmasın. İçinde bulunduğumuz konum ve durum itibariyle devletimiz ve milletimiz el ele bu belalardan ve musibetlerden hep beraber üstesinde gelmeyi bileceğiz İnşallah.” dedi.

STK’lar adına  ve Ortak Değerler Platformu adına konuşan Mustafa Özkan ise, “Bu elim vakadan dolayı sizleri ziyaret ediyoruz ve taziyelerimizi bildiriyoruz. Şunu bilmenizi istiyoruz; biz gerçekten sivil toplum olarak, vatandaş olarak devletimizin, emniyet teşkilatımızın, silahlı kuvvetlerimizin bu mücadelesinde sonuna kadar yanındayız. Bu alçakça yapılan saldırı, onlar sanıyorlar ki bizi bölecekler, parçalayacaklar, sindirecekler, korkutacaklar, asla ve kata bu tam aksi bir tesir yapacak bütünlüğümüzü sağlayacak. Biz buraya size halleşmeye ve dertleşmeye geldik. Acılarınızı paylaşmaya geldik. Sizin acınız bizim acımızdır, milletimizin acısıdır."dedi.

Malatya'da 9 Kasım günü, İnönü Üniversitesi’nde görevli aralarında rektör yardımcısı, dekan vekili ve bazı meslek yüksekokulu müdürlerinin de bulunduğu 27 kişinin FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınmasına tepki gösteren 70 STK'nın temsilcisi, İnönü Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Ahmet Kızılay’ı ziyaret ederek, savcılığın talimatıyla polisçe yapılan bu operasyona tepki göstermişlerdi. 70 STK tarafından yapılan açıklamanın son bölümünde, "..Biz Malatya’da faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları olarak bu mücadele sürecinde, FETÖ’ye karşı oluşan meşru zemini kendi kişisel ya da gurupsal çıkarları için kullanmak isteyenlerin olduğunun farkında olduğumuzu ve bu uygulamalara karşı sessiz kalmayacağımızın tüm kamuoyunca bilinmesini istiyoruz.

Son olarak FETÖ’ye karşı yürütülen mücadelenin adalet, hukukun üstünlüğü ve insan hakları ilkelerine uygun olarak ve halkımızın güvenini sarsmayacak şekilde yürütülmesi hususunda hassasiyet gösterilmesini tüm yargı, kolluk ve idari yöneticilerimize hatırlatmayı bir borç biliyoruz.” denilmişti.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

emniyetstk

emniyetstk1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Harun Reisoğlu (7 yıl önce)
    Bunların hepsi iyice araştırılmalı, içlerinden FETÖ ile finansal ya da duygusal bağı olanlar varsa kapatılmalı, iyi bilin ki FETÖ en fazla STK ları kullanmıştır, kimbilir belki de hala kullanıyordur!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • TUNCAY (7 yıl önce)
    70 stk artık gelişin öğrenin ve anlayın neyin ne olduğunu anlamadan görevden almalara toplu olarak karşı çıkmadan önce bi araştırın polise savcıya hakime kısacası kolluk kuvvetlerine ve adalete inanın güvenin kendi aranızda durum değerlendirmesi yapın bir kişide çıkar açıklama yapar yaş ile kuruyu birbirinden ayırmak adına temennilerinizi iletin ne o öyle gövde gösterisi yapar gibi hurraaa üniversiteye gidip orda veryansın ediyorsunuz bugün terör guruplarının azmasındaki nedenlerden en büyüğü deccal fetönün işi değilmi çok daha güzel ve başarılı çalışmalarda adınızı duymak ümidi ile
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (7 yıl önce)
    Bizlerde Malatyalılar olarak devletimize ve özellikle Polisimize güveniyoruz. peki bu 70 sivil toplum temsilcileri niye güvenmediler ki kalkıp açıklama yaptılar hem de Üniversitede rektör ile birlikte. Bırakın arkadaş ben inandırıcı bulmuyorum. Biz nasıl polisimize ve yargıya güveniyorsak sizlerde güveneceksiniz. Yoksa bilmediğimiz başka bir şey mi var?
    0
    0
    Yanıtla