SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Barajda Su Azalınca Alternatif Yol 'Şimdilik' Ortaya Çıktı

0
Güncellendi - 2020-11-03 02:36:59
Barajda Su Azalınca Alternatif Yol 'Şimdilik' Ortaya Çıktı
A- A+ PAYLAŞ

'Engebeli olan, sağlamlığı kuşkulu' Yeni Beylerderesi Köprüsü (Turgut Özal Viyadüğü) üzerinden ulaşım sağlamak zorunda olanlar, bu nedenlerle güvenli ulaşım konusunda köprü hizmete girdikten bu yana endişe yaşıyor. Bu köprüye alternatif eski yol güzergahının da, tamamen bir fantezi olarak da nitelendirilen Beylerderesi (Yeşil Vadi) Barajı'nın yapılmasıyla sular altında kalması, Malatya'da yapılan bazı projelerle ilgili olanların yönetici ve mesleki niteliklerinin sorgulanmasına yolaçarken, bu sıkıntılardan biri bu günlerde 'doğal nedenlerle' barajın su seviyesinin düşmesiyle şimdilik ortadan kalkmış gibi.

'Mühendisliğin Yüz Karası' olarak da değerlendirilen, köprü standartlarına uygun olmayan, engebeli yapısı nedeniyle kullananlara 'geçişte korku yaşatan', buna köklü bir çözüm bulununcaya kadar sık sık bakıma alınması gereken, geçmişte üstünde meydana gelen trafik kazaları nedeniyle trafiğe kapanan Beylerderesi Köprüsü'nde, geçişe alternatif tek yol olan eski inişli- çıkışlı güzergahtaki eski köprü ve yolun bir bölümü de, Beylerderesi Barajı'nda seviyenin yüksek olduğu dönemlerde su altında kalıyordu. Kazalar nedeniyle kapanan yolda saatlerce ulaşım sağlanmazken, bu durum Malatya il içi ulaşımın yanı sıra, doğu- batı illeri arasındaki ulaşımı da engelliyordu.

Ancak, yağışsız mevsim nedeniyle Beylerderesi Barajı'nda su seviyesi düşünce, köprü yapımıyla devre dışı bırakılmış olan, ancak köprü kapatıldığında trafiğe açılan eski yol güzergahı da son günlerde ortaya çıktı. Bu günlerde Beylerderesi Köprüsü'nde bir sorun yaşanması halinde, bu güzergahın kontrollu olarak yeniden kullanılabileceği değerlendiriliyor.

Beylerderesi Barajı yapılmadan önce, köprü bakıma alındığında ya da herhangi sorun olduğunda ulaşım eski güzergahtan sağlanırken, barajla birlikte bu alternatif de yok oldu, Malatya'yı yönetenler, yönetiminde etkili olan siyasiler ve Karayolları ilgilileri bugüne kadar alternatif bir çözümü gündeme getiremezken, geçtiğimiz günlerde bu güzergaha oldukça uzak olan Tohma Köprüsü geçişini gündeme getirdiler. Ancak bu da, Beylerderesi geçişinin alternatifi olarak vatandaşlardan kabul görmedi.

Beylerderesi'ne, karayolunun dışında tren ile raylı kent içi ulaşım için de kullanılabilecek demiryolunu da içeren, yeni ve standartlara uygun bir köprünün yapılması gerektiği tek çözüm olarak görülüyor.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

FOTO: Beylerderesi'nde baraj su seviyesinin düşmesiyle ortaya çıkan eski güzergah (Yeşilyurt Belediyesi)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Eroll (3 yıl önce)
    Böyle barajmı olur milletle dalgamı geçiiyorsunuz kim bilir kimler nemalamndı bu ucubeden baraj olmassydı suyun doğal akışı daha faydalıydı.Yspmışken adam gibi birşey yapılsaydı malatyamızın insanları güzelce faydalansaydı.Emek ve kaynak israfına yazık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Emre (3 yıl önce)
    Su boşalırsa yol ortaya zatwn çıkar haber mi bu şimdi artıı kullanılamıyor zaten
    0
    0
    Yanıtla
  • öneri (3 yıl önce)
    BARAJ (!!!!) hakkında yorumSUZ https://www.youtube.com/watch?v=WeSFiSyOecc
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Plansız programsız ehil plmayan kişilerce yapılan bu projeler tamamen bir yap boz tahtasına döndü. Devletin trilyonlarca lirası bu şekilde heba edilip, müteahhitlere peşkeş çekiliyor. Bir ülkede liyakat yoksa sonuç ta budur. Kendi ellerimizle ülkeyi yaşanmaz hale getiriyoruz. Gereksiz ve yanlış projeleri para verip yaptırıyoruz, sonrada yanlış olduğunu anlayıp para verip yıktırıyoruz. Yeter artık, dur demek lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam İçin (3 yıl önce)
    Güzelim memleketimizin yıllardır bir çevre yolu olmadı ki daha ne diyeyim. Malatya haber de şimdiye kadar çıkan KUZEY ÇEVREYOLU haberleri hep suda kalıyor. BİTMEDİ bite. Arşive alıyorum şimdiye kadar çıkan haberleri. Yıllardır kuzey çevre yolu devam ediyor devam ediyor hız verildi gibi haberler NETİCE hüsran. Para olursa herşey olur ama nedense MALATYA mıza bir çevreyolu yapacaklar hep engel hep mazaret.
    0
    0
    Yanıtla
  • Özal Köyü Havalimanı yolu köprüsü hızla yapılıyor 20km sı bitmek üzere çok şükür
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (3 yıl önce)
    Ne için yapıldı bu baraj.sulama desen yok,elektrik üretimi desen oda yok.boşuna para harcanmış öyle gölet yapma amaçlı .
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Memleketin eğitimcileri nerde hata yaptıklarını tespit edip önlem almalı işte o zaman kaliteli üretim sorunsuz yaşam elde ederiz .
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Ahmet bey Malatya'da bir kaç kişi nerede ne olacağına karar veriyor ve uygulanıyor yani ortak akıl yok bilim adamlarinin fikrini almak yok neticede yapılan o güzelim hizmetler bir müddet sonra dökülüyor bu maalesef bizim kaderimiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Akıldane (3 yıl önce)
    Ya o baraj ne için yapıldı,ben merak ediyorum.sulama deseniz yok.elektrik deseniz oda yok.su seviyesi düştüğü zaman sanırım setin aşağısına suda gitmiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (3 yıl önce)
    Keşke göletin suyu tam eski yolun köprüsü yanında başlasa ve eski yol açıkta kalsa idi şu andaki köprü tam bir mühendislik hatası yazık boşa giden paralara diyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (3 yıl önce)
    bu baraj amaca hizmet ediyor mu merak ettim çok az bi su rezervi var
    0
    0
    Yanıtla