SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Sulama Projesi İçin Eğitim

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Özel İdaresi, hizmet içi eğitim faaliyetlerine devam ediyor. İdare tarafından “Netcad” eğitim programından sonra Basınçlı Sulama Sistemleri Proje Hazırlama eğitimi başlatıldı.

Malatya İl Özel İdaresi hizmet binasında bulunan İl Encümen Toplantı Salonu’nda düzenlenen Basınçlı Sulama Sistemleri Proje Hazırlama eğitimi 5 gün sürecek. Eğitim, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü’nde (TEDGEM) görevli Ziraat Yüksek Mühendisi Nevzat Erdoğan tarafından veriliyor.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, eğitim programının başlaması dolayısıyla yaptığı konuşmada, Özellikle su kaynaklarının günümüzde gittikçe tükeniyor olmasına dikkat çekti.

Türkiye’nin su zengini olmadığının altını çizen Sami Er, “Sahip olduğumuz su kaynaklarını en iyi şekilde değerlendirmek zorundayız. Malatya’mızda sularımızı en iyi şekilde değerlendirebilmek için bu eğitim büyük önem taşıyor. Vahşi sulama dediğimiz salma sulamanın tamamen terk edilmesi gerekiyor. Böylece su kayıpları azalacak ve kaynaklarımızdan en iyi şekilde yararlanmış olacağız. İnanıyorum ki, bu eğitime katılan arkadaşlarımız, basınçlı sulama ile ilgili bilgilerini güncelleyip artıracak ve güzel projeler hazırlayacaklar. Bakanlıktan gelen eğitmen hocamıza da katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

Eğitim programına, İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü, Etüt Proje Müdürlüğü ve Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nde görevli toplam 12 personel katılıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız