Sümerpark'ta oluşturulan "El Emeği Göz Nuru Çarşısı" törenle açıldı. Çarşının Malatya Belediyesi'nin sosyal projelerinden biri olduğunu belirten başkan Ahmet Çakır, hedeflerinin bayanların evde ürettikleri el emeği ürünleri pazarlayabilmelerini sağlamak olduğunu söyledi.
Çarşı açılışı ile ilgili belediye bülteni şöyle:
"Malatya Belediyesi, Sümerpark Abdullah Gül Parkında bayanlara yönelik hizmet verecek olan El Emeği Göz Nuru Çarşısını hizmete açtı.
8 Mart Dünya Kadınlar Gününe denk getirilen açılış için saat 13.00de bir tören düzenlenirken, törene Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İl Özel İdare Genel Sekreteri Sami Er, İl Genel Meclis Başkanı Naci Şavata, Belediye Başkan Yardımcıları, Şirket Genel Müdürleri, Daire Müdürleri, Mikro Kredi Şube Müdürü Meral Bilgen ile vatandaşlar katıldı.
Törende ilk olarak bir konuşma yapan Mikro Kredi Şube Müdürü Meral Bilgen, Mikro kredi ile ilgili bilgiler verip, Türkiyede 65 şube ve 32 bin üyelerinin olduğunu belirterek, Malatyada ise 460 üyelerinin bulunduğunu söyledi.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er ise yaptığı konuşmada, mikro kredi ile bayanların çok ciddi bir çalışma içerisine girdiğini belirterek, böyle bir yerin tahsis edilmesinden dolayı Belediye Başkanı Ahmet Çakıra teşekkür etti. Er, Burada gerçekten çok güzel bir ortam gördüm. Belediye Başkanımız güzel bir yer tahsis etmiş. Böyle güzel bir projeye imza attıkları için ben kendilerini tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum. Hanımlarımız el emeği göz nuru ürünlerini burada sergileyecekler, pazarlayacaklar. Ben katkıyı sunan herkese teşekkür ediyorum dedi.
İl Genel Meclis Başkanı Naci Şavata da kadın girişimcilere verdiği destekten dolayı Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile tüm emeği geçenlere teşekkür ederek, El Emeği Göz Nuru Çarşısının hayırlı olması temennisinde bulundu.
Son olarak konuşan Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, El Emeği Göz Nuru Çarşısının Malatya Belediyesinin bir sosyal projesi olduğunu belirterek, hedeflerinin hanımların evde ürettikleri ürünleri pazarlamaları olduğunu söyledi.
Çarşının ihtiyaca göre zaman zaman hanımlara yönelik bir semt pazarına da dönüştürülebileceğini kaydeden Başkan Çakır, Üretmek önemli ama üretilen mamülü pazarlamak daha da önemli. Biz hanımlarımıza bu konuda yardımcı olmak amacıyla burayı tahsis ettik. Açılışını da dünya kadınlar gününe denk getirdik. Bu vesile ile bütün kadınlarımızın Kadınlar Gününü kutluyorum şeklinde konuştu.
Başkan Çakır, bayanlara yönelik birçok projelerinin olduğunu belirterek, bundan sonra da bu tür projelerin devam edeceğini söyledi."