SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tahkim Kurulu Hadebe'nin Cezasını Onadı

0
Güncellendi - 2020-03-12 20:40:15
Tahkim Kurulu Hadebe'nin Cezasını Onadı
A- A+ PAYLAŞ

Tahkim Kurulu, BtcTurk Yeni Malatyaspor’un stoperi Teenage Lingani Hadebe’ye verilen 3 maçtan men cezasını onadı.

Sarı kırmızılı kulübün defans oyuncusu Teenage Lingani Hadebe, Yukatel Denizlispor ile deplasmanda oynanan karşılaşmada rakibine yaptığı hareket sonrası kırmızı kartla cezalandırılmış, ardından Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından 3 maçtan men cezasına çarptırılmıştı. 

BtcTurk Yeni Malatyaspor Kulübü, Hadebe’ye verilen 3 maçlık cezayla ilgili Tahkim Kuruluna başvurdu. TFF Tahkim Kurulu 17 sayılı toplantısında gündemindeki dosyaları inceleyerek kararını verdi. Tahkim Kurulu, BTC Türk Yeni Malatya Spor Kulübü'nün futbolcusu Teenage Lingani Hadebe'nin rakip takım futbolcusuna yönelik ciddi faulü nedeniyle FTD'nin 43. maddesi uyarınca 3 resmi müsabakadan men cezası ile cezalandırılmasında sübut, hukuki niteleme ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığına karar vererek, 3 maçtan men cezasını onadı.

Tahkim Kurulu’ndan yapılan açıklama şöyle:

“BTC Türk Yeni Malatya Spor Kulübü'nün futbolcusu Teenage Lingani Hadebe ile ilgili PFDK'nın 05.03.2020 tarihli E.2019-2020/710 K.2019-2020/844 sayılı kararına itirazı incelendi. Duruşma için tayin edilen 12.03.2020 Perşembe günü saat 17:00'de futbolcu Teenage Lingani Hadebe ve Kulüp vekili Av. Burak Çakır'ın hazır olduğu görüldü, sözlü beyanı alındı. Yapılan müzakere neticesinde; BTC Türk Yeni Malatya Spor Kulübü'nün futbolcusu Teenage Lingani Hadebe'nin rakip takım futbolcusuna yönelik ciddi faulü nedeniyle FTD'nin 43. maddesi uyarınca 3 resmi müsabakadan men cezası ile cezalandırılmasında sübut, hukuki niteleme ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, başvurunun reddi ile cezanın onanmasına, oybirliği ile karar verilmiştir.”

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Hasan (4 yıl önce)
    Doğu takımlarını figüran gibi çıkartıyorlar lige biraz dişli gördüler i alıyorlar aşağıya bu ülkeyi bölmüşler kimsenin haberi yok dört tane takıma yüklenmiştir ülke futbolunun sorumluluğunuda onlarda sağolsun hacı gibi gidip boyu gibi geliyorlar adaletinize seveyim sizin ben büyük takımları sevmiyorum ben malatyalıyım ölene kadar siz utanın.
    0
    0
    Yanıtla
  • ERK (4 yıl önce)
    Trabzonlu sorlth direk rakibin süratını dağıtıyo direk kırmızı 1 maç hadebe direk kırmızı görüyo 3 maç, BU OYUNCU KADROSU, BAŞKAN İLE ÖNCE RAKİBİ SONRA FEDERASYONU YENMEK ÇOK ZOR. CUMA GÜNÜ ALLLAH YARDIMCIMIZ OLSUN
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam için (4 yıl önce)
    BÜYÜK TAKIMLARIN futbolcularının 3 maçlık cezaları 2 ye iniyor bizimki 3 e sabitlediler. ALLAH a havale ediyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgut ÖZTÜRK (4 yıl önce)
    Başka bir sonuç mümkün değildi zaten çünkü söz konusu Malatyaspor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Başefendi (4 yıl önce)
    Onamazlarsa şaşardım. Tüm kurum ve kuruluşlar tek vücut olmuş Korona va Trabzonsporun şampiyonluğu için mücadele ediyor. Tebrik ediyorum hepsini.??
    0
    0
    Yanıtla
  • Yorumlarına eksiksiz katılıyorum,bu sene Trabzonspor şampiyon olacaktır
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 FFM (4 yıl önce)
    Akis beklenmezdi biraz daha yetkileri olsa adamin futbol hayatini bitirecekler bu MALATYA düşmanliği neden
    0
    0
    Yanıtla
  • 3 mac normal, adam karete yapiyor sanki
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (4 yıl önce)Ariva isimli kullanıcı yorumuna
    Sen galatasaray sivas macinda saracchi nin , hareketini gormemissin direk kirmizi kart ama takim galatasaray olunca sari kartta kaldi.
    0
    0
    Yanıtla