SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Takımın Temel Taşları Gitti, Bizi Etkiledi"

0
Güncellendi - 2020-04-15 22:22:25
A- A+ PAYLAŞ

BtcTurk Yeni Malatyaspor’un sol bek oyuncusu Sakıb Aytaç, “Şuan bir hava kaybetmiş durumdayız. Bunu düzeltmek için çok çalışıyoruz. Şuanlık olmuyor, bunu düzeltmeliyiz. Çok çalışıp mevcut durumu düzeltmeliyiz, çünkü ligin bitimine de az kaldı. Eğer böyle gidersek Allah korusun kötü bir sonuç bizi bekleyebilir” dedi.

Süper Lig ekiplerinden BtcTurk Yeni Malatyaspor'un sol bek oyuncusu Sakıb Aytaç, tüm dünyayı saran koronavirüs pandemisinin spor dünyası üzerindeki etkisi ve sarı kırmızılı takımın durumuyla ilgili beIN Sports’a değerlendirmelerde bulundu.

Süreçle ilgili olarak iyi olmaya çalıştıklarını ifade eden Aytaç, “Zorlu bir süreç. Bu süreci evimizde vakit geçirerek atlatıyoruz. Tabi ilk günler biraz daha stresliydik. Nasıl ilerleyeceğini pek bilmiyorduk. Ama şuan bütün tedbirlerimizi uygulayarak, iyi bir şekilde evimizde devam ediyoruz” dedi.

Sakıb, futboldan uzak kaldıkları için sıkılmaya başladıklarını kaydederek, “Futbolcular her hafta kampta ve deplasmanları oluyor. Devre arası, sezon başı kamplarımız ve her gün idmanlarımız oluyor. Toplantılarla birlikte günümüzü çok yoğun geçiriyorduk. Ama son bir aydır evimizdeyiz” diye konuştu.

Evde gerçekleştirdikleri bireysel antrenmanların, tesislerde yapılan takım çalışmalarının yerini tutmadığını dile getiren Sakıb Aytaç, şunları söyledi: “Evde idmanlarımızı yapmaya çalışıyoruz. Evde ne kadar antrenman yaparsak yapalım, takım çalışmasına benzemiyor. Evde vakit geçiriyoruz, alışmaya çalışıyoruz.” 

Sakıb, koronavirüs nedeniyle liglerin süresiz askıya alınmasına ilişkin, “Lig yeniden başlarsa tabi ki bir kamp geçireceğimizi düşünüyorum. Biz evde ne kadar antrenman yaparsak yapalım kesinlikle bir saha çalışması gibi olmuyor. İhtiyaçlarımızı karşılayamıyoruz. Ben, ligler başlamadan bir kamp programı olacağını düşünüyorum. Bir aylık bir kamp bizim için iyi olabilir diye düşünüyorum. Bir aylık güzel bir çalışmadan sonra bu ligi bitirmeye çalışacağız” değerlendirmesinde bulundu. 

Sakıb Aytaç, liglerin ertelenmesi öncesi takımın yaşadığı süreçle ilgili şunları söyledi: “Son 11 maçtır kazanamıyoruz. Takımın bazı temel taşları Guilherme ve Adis gitti. Bu bizi etkiledi diyebilirim. Hocamızın gidişi etkiledi diyebilirim ama nitekim biz sahaya 11 kişi çıkıyoruz. Onların yerine oynayan arkadaşlarımızda gerçekten iyi futbolcular. Bu 11 haftalık kötü sonucu giden iki arkadaşımıza bağlamamalıyız. Elimizden gelen her şeyi yapmalıyız. Şuan bir hava kaybetmiş durumdayız. Bunu düzeltmek için çok çalışıyoruz. Şuanlık olmuyor, bunu düzeltmeliyiz. Çok çalışıp mevcut durumu düzeltmeliyiz, çünkü ligin bitimine de az kaldı. Eğer böyle gidersek Allah korusun kötü bir sonuç bizi bekleyebilir. Takımda kimse bunu istemiyor. Bunun için çok çalışıp, devam etmeliyiz.” 

Futbolu çok özlediklerinin altını çizen Sakıb, " Öncelikle fazla yemek yememeye çalışıyorum. Yemek yemeyi sevdiğim için biraz kaçırmış olabilirim. Antrenmanlarımızı da yapıyoruz ama kilolarımıza dikkat etmeliyiz. Allah korusun sahaya döndüğümüzde sakatlıklar yaşayabiliriz. Evde, sabahtan akşama kadar baya vaktimiz var. Kendime güzel bir program yaptım. Antrenmanlarımı yaparken, film ve yemek yapmayı deniyorum. Bazen antrenman yapmaktan kaçamak veriyorum. Buna da dikkat etmeye çalışıyorum. Döndüğümüzde vücudumuzun ne kadar yeterli olacağı da önemli. Allah korusun, sakatlıklar olabilir. Amacım, sahaya sağlıklı bir şekilde dönebilmek” şeklinde konuştu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

19 yorum yapılmış

  • 44_44 ferdi (4 yıl önce)
    Kama adlı arkadaşın yorumlarına aynen katılıyorum PTT 1 lig ve süper ligdeki başarılar tamamen şanstı hiçbir maçı rahat kazanmadık sergen hocada gidince şansta gitti ve bu hale geldik hoşgeldin ptt1 lig.
    0
    0
    Yanıtla
  • Anti ye veda (4 yıl önce)
    Büyüklerimiz bize kimseye gülmememizi ve kimseyi kınamamamızı yarın öbür gün başımıza gelebileceğini söylerler. Ben seni hiç bir zaman kınamadım vaizin oğlu. Evet yeri geldi dalga bile geçtim. Sana karşı "anti vaizoğlu" rumuzlu alarak eleştirdim. Ama hiç bir zaman hakaret etmedim ve hiç bir zaman tehdit etmedim. Kaldıki burdaki diğer hemşehrilerimize bile en ufak söz etmedim. Neyse ki artık yolun sonu artık bi yerlerde denk gelir miyiz bilmiyorum ama senin engellenmem belki bize de ibret oldu. Düşüncelerini karşındaki insanları kırmadan anlatman dileğiyle Hoşçakal vaizin oğlu.
    0
    0
    Yanıtla
  • turo44 (4 yıl önce)
    Helal be Admin Adamı bi iyi benzetmişsiniz BRAVO Aslında çooook daha önce yapmanız Lazımdı Selamlar
    0
    0
    Yanıtla
  • KAMA (4 yıl önce)
    Adil efendi yillardir yaninda olan şansinin yine yaninda olacagini sanip oyinculari satti...ptt 1.ligde iken biz rakipleri eze eze cikmadik super lige...ezile ezile ciktik..sivastan 4 gol yiyip ciktik...sahamizda pendige ezilerek ciktik..sahamizda eskisehire ezilerek ciktik...bir tane adam gibi takim yenip cikmadik..boluspora deplasmanda 5 gol atarken..nihayet iyi bir takim yendik sandim..fakat bolusporun bitisiymis meger :)..kisacasi adil basari diyip duruyorda..5 yildir neler cektigimizi kimse bilmiyor sanki....adam gibi bir galibiyet biliyorum...trabzon a 5 gol attihimiz mactir.....adil bir once birak ama ligde birak takimi cek gitttt
    0
    0
    Yanıtla
  • Vaizin Oğlu (4 yıl önce)
    Siz nesiniz peki kaldırım taşımı..?
    0
    0
    Yanıtla
  • Necdet polat (4 yıl önce)Vaizin Oğlu isimli kullanıcı yorumuna
    Sevindim.burdaymis cakma vaizinoğlu Malatya haber deki en gereksiz en mantıksız yorumcu
    0
    0
    Yanıtla
  • Vaizin Oğlu (4 yıl önce)Necdet polat isimli kullanıcı yorumuna
    ... Sende bu memleketteki en boş adamsın farkındamısın? Admin efendi sende dikkatli ol..! Böyle küçük düşürücü hakaretvari yorumları yayınlamakla aynı suça ortak olup yardım ve yataklık yapıyorsun! Bir daha şahsıma yönelik bu tür saçmalıkları yazan ve bunu yayınlayan biri olarak hep beraber sonuçlarına katlanacaksınız bilmiş olun.... EDİTÖR:Sizi rencide ettiğini söylediğiniz yoruma cevabınızda hakaret ediyorsunuz (ki o bölüm çıkarılmıştır) , sonra da ayar vermeye kalkışıyorsunuz! Sizin yazdığınız yorumların tamamını koysak ya da yayınladıklarımızı da edep sınırlarına sokmasak, hakaretten, klasik tavrınız olan aşağılamaktan, küçük görmekten, ahkam kesmekten, herkese ayar vermeye kalkışmaktan dolayı siz çok şeye katlanmak zorunda kalırdınız, sayın vaiz mahdumu. Bu yazdığınızla aynı zamanda sizi eleştiren birine gönderdiğiniz, ancak 'çirkef' üslup nedeniyle çöpe giden yorumunuzun kalitesizliğinin, seviyesizliğinin ve de içerik edepsizliğinin farkında bile değilsiniz. Elbette, size gönderilen, 'haddini aşan' belki aslında hakettiğiniz cevaplar var, ama onlar da yayına girmiyor. Kendinize yapılmasını istemediğini başkasına yapmayacaksınız, sınırınızı (ki çok çok zorlamaya başladınız), haddinizi, hududunuzu bileceksiniz. Sizin yayınlanmayan hakaret dolu yorumlarınızdan oluşan bir dosya yaptık, bir kenarda duruyor, siz neler yazdığınızı unutmuşsunuzdur diye! Ayrıca, bize yönelik de 'CART CURT' içeren yorumunuzu, bu cevabımızı okuyasınız diye yayınlıyoruz. Ve artık bizim ve okurlarımızın sabır ve tahammül sınırlarını çok zorlayan bir üslupla gönderdiğiniz yorumlarınızı almamak için, aslında çok daha önce yapmamız gerekeni yapıp, sizi engelleyeceğimizi belirtiyor ve lütfen artık buraya gelmeyin, seviyenize uygun bir mecraya gidin, diyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Wooowww! Helal admin :D
    0
    0
    Yanıtla
  • Gadasını aldığımının admini ne de güzel yazmış Allahına gurban...
    0
    0
    Yanıtla
  • Admin ne güzel yazmışsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Anti vaizoğlu (4 yıl önce)Vaizin Oğlu isimli kullanıcı yorumuna
    İlahi adalet
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (4 yıl önce)
    ilk yarı bittiğinde antalya. kayseri. ankaragücü. kasımpaşa. düşer diyordum. ama şimdi üç takımdan biri malatya. ocak ayında tankları gönderdiler yerine jeep. aldılar. ölede olursa savaşı kayıp edersin. malatyaspor yönetimi ocak ayında diğer takımlar gibi kaliteli oyuncu almadılar ama kaliteli oyuncularıda yolladılar bu durumda malatya yönetimi kalkıpta şu kadar borcumuz var deme hakkı kalmamış oluyor. diğer takımlar gibi. kaliteli oyuncuda almadınız o zaman bu takımın borcu olmadığı gibi kasada da parası olması lazım
    0
    0
    Yanıtla
  • Kesinlikle ama katakulla yapıldığıni bilmeyen yok 70 trilyon borç var diyorlar gelirler ne oldu kim hiç etti
    0
    0
    Yanıtla
  • Necdet polat (4 yıl önce)
    Arkadaş 3 5 kişilik gruplarla neden topla çalışılmıyor bu takim kadro kalitesi ve futboluyla ligin en kötüsü futbolcu bile temel taşlar gitti diyor herkes görüyor ama Adil Gevrek göremedi jahovic i guilherme si yoksa bu takimda yok ADIL GEVREK ISTİFA AYRİVA VAIZINOĞLU VARDI ORTALİKTA YOK KORONA OLMAMİSTİR INSALLAH
    0
    0
    Yanıtla
  • Anti vaizoğlu (4 yıl önce)Necdet polat isimli kullanıcı yorumuna
    Banlamışlar garibi :)
    0
    0
    Yanıtla
  • uğur türkan (4 yıl önce)
    Aslında futbolcusundan,Yöneticisine kadar herkes bu işin farkında Toparlaması zor bir süreç iyiler gitti,gelenlerin tamamı fos çıktı tabiri caizse umudum şu ara eğer ligler böyle tescil edilirse sonuç lehimize olur.En azından oturur düşünürüz geleceğe bakarız.Adil başkansız daha şeffaf ileriyi görebilen bir yönetim oluşturulmalı. anı değilde ileriyi düşünen, '' Biz Anadolu Takımıyız Satmak zorundayız '' diyen bir zihniyet değilde değerini bulduğu zaman futbolcusunu satan bir yönetim modeli oluşturulmalı.! Aksinde önümüzdeki yıllarda bu yıldan farklı olmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (4 yıl önce)
    Normal şartlarda başarısız olan yönetim istifa eder ve yerini başka birine bırakır. Bizde takım düşsede, yok olsa da illa o kolyukta oturulacak. Adamlar kendi geleceklerini takımdan önce görüyorlar. Yeter artık süşün bu takımın yakasından. Malatyaspor gibi yok olup gitmesini mi bekliyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (4 yıl önce)
    Ben hala şunu anlamıyor ve çözemiyorum.Bir takım düşününki o takımın gollerini attıran bir oyuncu ve gollerini atanda sadece bir oyuncusu olan bir takım hemde lig bitmeden T.direktörü ile beraber elinden çıkartıyor.Sonra da hiçbir şey olmamış gibi bırak bu oyuncuların yerlerini doldurmayı transfer yapma ihtiyacı bile duymadan hemde bu şartlarda ilk sekize oynamaya devam edeceklerini söylüyorlar.Yahu sizce bu durum normal mi?Böyle bir şeyi dünya futbol tarihinde okuyan,duyan,gören varmı?Gerçekten çok ama çok enteresan bir durum.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 MALATYA (4 yıl önce)
    Daha klübün gelirini giderini paylaşmayan nereye para harcadığı belli olmayan bir klüp
    0
    0
    Yanıtla