Görevden alındığı belirtilen Salih Özdemir (kürsüde konuşan) başkanlığındaki CHP Malatya Merkez İlçe yönetimi, görevden alınmaya yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığını ve tam kadro görev başında olduklarını duyurdu.
CHP Malatya Merkez İlçe Başkanlığı imzasıyla yapılan yazılı açıklamada merkez ilçe yönetim kurulu başkanlığına Görevden alındığına dair henüz herhangi bir karar tebliği edilmediği vurgulanarak CHP Merkez İlçe Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri tam kadro görevinin başındadır denildi.
Açıklamada, CHP Malatya Merkez İlçe Başkanlığı yönetiminin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde parti ve Malatya için çalışmalarına devam ettiği belirtildi ve Partimizin Sayın Kemal Kılıçdaroğlunun genel başkanlığa seçilmesi ile ilgi gördüğü ve iktidara taşındığı böyle bir dönemde bu tür haberlerin yayınlanması manidardır. Yönetimimiz görevinin başındadır. Malatya kamuoyuna saygı ile duyururuz ifadeleri kullanıldı.
Özdemir başkanlığındaki yönetimin, il başkanlığı tarafından görevden alındığı haberini İl Başkanı Veli Ağbaba da doğrulamış, görevden alınanların yerine 5 kişilik geçici yönetim atayacaklarını ve 1 ay içerisinde kongreye gidileceğini söylemişti.