SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Tanım Ana Dile Göre Yapılır"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:11:55
A- A+ PAYLAŞ

Bilgi Yolu Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (BİLSAM), Kültür Kuşağı Konferanslar Dizisine devam etti. İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda düzenlenen konferans dizisi kapsamında Psikiyatr ve Yazar Prof. Dr. Erol Göka, “Türklerin Toplumsal Psikolojisi” konulu bir konferans verdi. Göka, "Meslek hayatı boyunca hem kitaplardan okuduklarımla, insanlardan dinlediklerimi yazarak, insanların huzuruna çıktım” dedi. Etnislerin tanımının ana dile göre yapıldığını kaydeden Göka, şöyle konuştu: “Ana dili Türkçe olan Türk’tür. Kanına, derisine ya da başka bir özelliğine bakılmaz. Anadiliniz Kürtçe ise Kürtsünüz. Bu kadar açık ve nettir” Aynı ana dilden gelen toplumların ortak yanlarının olduğuna dikkat çeken Göka, şunları söyledi: “Bedenin taşınması da bir dildir. Örneğin Türkler ötekiler gibi davranmazlar ya da otobüs durağında beklemezler. Bu doğrultuda aynı ana dili öğrenmemizden dolayı ortak bir psikolojimiz de vardır.” 

Prof. Dr. Göka, Türklerin İslamiyet'ten önce Şaman dinine inandığını belirterek, bu dinin bazı inanışlarının İslam'a benzediğini anlattı. 

Bu dinin özünün mistik bir karaktere sahip olduğunu savunan Göka, bu nedenle Türkler arasında İslam'ın tasavvuf yoluyla daha kolay yayıldığını belirtti. 

Göka, Türk-İslam düşüncesinin de tasavvufa göre şekillendiğini kaydetti. Erol Göka, Türklerin daha önce göçebe bir hayat yaşadığını anımsatarak, ''Bu göçebelikten dolayı bugün dahi kentlerde modern bir yaşam içindeymiş gibi gözüksek de, ev içi yaşantımızı adeta çadırda yaşıyormuş gibi evin bir odasında devam ettirip en güzel eşyalarla donattığımız salonu misafirler için ayırırız. Yer yatağı, yüklük uygulamalarımızda eski yaşantımızdan izleri belirgin biçimde görmek mümkündür'' ifadelerini kullandı. 

Konferansı, BİLSAM Yönetim Kurulu Başkanı Porf. Dr. İbrahim Gezer ve BİLSAM Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş dinledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız