SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tarım Arazilerimizin Korunması Başlıca Görevimiz"

0
Güncellendi - 2019-12-28 02:36:03
A- A+ PAYLAŞ

5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu ile 4342 sayılı Mera Kanunu kapsamında tarım arazilerinin amaç dışı kullanılabilmesi için yapılması gereken işlemler hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına, Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Zeki Sadak, Malatya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Erol Yiğit, İmar ve Şehircilik Şube Müdürü Seyithan Tekin ve konuyla ilgili tüm ilçe belediyeleri imar müdürlüğü yetkilileri katıldı.

Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Zeki Sadak, programın açılışında yaptığı konuşmada, Toprak Koruma ve Arazi Kullanımının gelecek nesiller için önemine değinip, "Koordineli bir şekilde çalışabilmemiz, yanlışları asgariye indirmemizi sağlayacaktır. Özellikle tarım arazilerimizin azami şekilde korunması bizim başlıca görevimizdir. Tabii ki tarımsal faaliyetlerin devam etmesi ve arttırılabilmesi için bazı yatırımları değerlendirmemiz gerekebiliyor. Bu konunun muhatabı en başta tarım müdürlükleri ve belediyelerdir. “dedi.

Arazi Toplulaştırma ve Tarımsal Alt Yapı Şube Müdürü Esra Bayır tarafından "Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununun 13. ve 14. Maddesi ile Mera kanunun 14. Maddesi" uyarınca gerekli bilgilendirmeler yapıldı.

Daha sonra, Ziraat Mühendisi Tuncay Altunoğlu tarafından, sisteme veri girişi ile ilgili bilgilendirme sunumları yapılarak, izlenecek yöntem hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • erol (4 yıl önce)
    Gübre fiyatları bir yılda %100 artarken, zirai ilaçlar %200 artarken, işçi ücretleri ikiye katlanırken, elektrik fiyatları %50 zamlanırken, Mazot el yakarken tarım alanlarının korunması sizce mümkün mü? Köylü yü tarım yapamaz hale getirirseniz kim o topraklarda tarım yapacak.Bu masraflarla köylü tarım yapamayacak duruma gelecek ve toprakları satmak zorunda kalacak.Torakları Türk çiftçisi alamayacağına göre küresel şirketler verimli ve sulak tarım alanlarını ele geçirecek ,bizlerde kendi topraklarımızda ırgat olarak çalışacağız. Bu tarım politikası oraya doğru gidiyor. Bekleyin ve görün
    0
    0
    Yanıtla