SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tarla Cinayetinin Sanığına 25 Yıl Hapis Cezası

Tarla Cinayetinin Sanığına 25 Yıl Hapis Cezası
A- A+ PAYLAŞ

Arguvan ilçesinde tarla meselesi nedeniyle çıkan kavgada 1 kişinin öldürülmesi olayında cinayet sanığına 25 yıl hapis cezası verildi.

Olay, 4 Temmuz 2022 tarihinde Arguvan ilçesinin Yukarısülmeli Mahallesinde Ali Askar Eroğlu (60)  ve Hasan Hüseyin Sevilmiş (39) arasında  tarla meselesi nedeniyle başlayan tartışmanın büyüyerek kavgaya dönüşmesi sonucunda, Ali Askar Eroğlu’nun av tüfeği ile ateş açması sonucunda Hasan Hüseyin Sevilmiş olay yerinde hayatını kaybetmişti. Olaydan sonra Ali Askar Eroğlu, Arguvan İlçe Jandarma Komutanlığına giderek teslim olmuştu.

Cinayete ilişkin yargılama Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tamamlandı.  Karar duruşmasına öldürülen Hasan Hüseyin Sevilmiş’in yakınları ve avukatları Mehmet İnce ile duruşmaya Gümüşhane Cezaevinden SEGBİS üzerinden bağlanan katil sanığı Ali Askar Eroğlu ve avukatı Mehmet Nuri Koşar katıldı.

Mağdur ailenin avukatı Mehmet İnce, cinayetin kasten işlendiğini, sanığın cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

Katil sanığı Ali Askar Eroğlu, iddiaları kabul etmeyerek, beraatına ve tahliyesine karar verilmesini talep etti.

Mahkeme Heyeti, Ali Askar Eroğlu’na kasten adam öldürme suçundan 25 yıl hapis cezası vererek,  hüküm ile birlikte  tutukluluk halinin devamını kararlaştırdı.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız