SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Taze Kayısıda Malatya'nın İlk Ürünleri Pazarda

Taze Kayısıda Malatya'nın İlk Ürünleri Pazarda
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın meşhur meyvesi kayısının bu yılki ilk  meyvesinin hasadı yapılıp, pazarda satılmaya başlandı.

Dünya Kayısı başkenti Malatya’da, Avrupa Birliği (AB) tescilli kayısı ağaçlarında bazı bölgelerde hasat yapılmaya başlandı Kale ilçesinden getirilen taze turfanda sofralık kayısının kilosu 20 TL’den Malatya Sebze Meyve Pazarı’nda satılmaya başladı. Sebzeciler Esnaf Odası Başkanı Yasin Yıldız, Mersin’in Mut ilçesinden getirilen turfanda kayısılarından sonra Malatya’nın Kale ilçesinde de sofralık kayısı hasadına başlanıldığını bildirdi. Malatya’nın ilk ürünün de Kale İlçesi’nden getirildiğini söyleyen Yıldız, turfanda sofralık kayısı kilosunun 20 TL’den perakende olarak satıldığını aktardı. Yıldız, geçen yıl da turfanda Malatya kayısının 15 TL’den satıldığını hatırlattı.

Elazığ’ın Baskil ilçesinde de turfanda sofralık kayısı hasadına başlandığı öğrenildi.

Kayısı hasadının artması ile fiyatın önümüzdeki günlerde düşmesinin beklendiği kaydedildi. Malatya’da 8 milyon civarında kayısı ağacı bulunuyor. Yılda Türkiye ekonomisine 250-350 milyon dolar döviz girdisi sağlayan kuru kayısının yüzde 80’i yurt dışına ihraç ediliyor.

Malatya’nın dünyaca meşhur kurutmalık kayısısı Haziran ayı sonu ve Temmuz ile Ağustos aylarında hasat ediliyor.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız