SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Tazminat Haktır Gasp Edilemez"

0
Güncellendi - 2019-01-13 18:49:09
A- A+ PAYLAŞ

Makro Market Malatya çalışanları, şirketin Ekim ayında konkordato talebi nedeniyle mağazaların tamamına yakınının kapatılması nedeniyle işlerine son verilen çalışanların  kıdem tazminatı talepleri için başlattıkları eylem devam ediyor.

Makro Market'in Malatya mağazasında çalışan ve işlerine son verilen 57 kişi ihbar ve kıdem tazminatlarının ödenmesi için sürdürdükleri eyleme bir yenisini daha eklediler.

Malatya Soykan Parkı'nda bir araya gelen  işçiler adına konuşan Mahmut Ayargil, "Türkiye'nin en büyük perakende market zincirlerinden Makro Market, geçtiğimiz Ekim ayında konkordato talebinde bulunmuş ve 6500 işçinin çalıştığı Ankara, Kayseri, Konya, Samsun, Tekirdağ, Antalya, Mersin ve Malatya'da bulunan mağazaların tamamına yakını kapatılmış, kapanmaya mağazalarda başka isim altında faaliyet  göstermektedir.  Kapanan mağazalarda çalışan binlerce işçinin yasal kıdem ve ihbar tazminatları ödenmemiştir.  İşçiler haklarını almak için Nakliyat-İş Sendikası öncülüğünde birçok ilde eylem yaptı ve yapmaya da devam ediyor" dedi.

Mahmut Ayargil konuşmasında, "İşçilerin ödenmeyen tazminatları kurumun borcunun yüzde 5'ini oluşturuyor ve işçi alacaklarının öncelikli olması gerekiyor. İşçilerin avukatları tarafından konkordato başvurusunun yapıldığı mahkemeye başvurularak, bir başka şirket tarafından alınan mağazalar için yapılan ödemlerin işçilere verilmesi talebinde bulunacağız" dedi.

İşçiler eylem sırasında ' Yağma Yok, Tazminat Haktır Gasp Edilemez' sloganları attılar.

Yeni Malatya Gazetesi- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Yasin (5 yıl önce)
    Malesef esnaf kan ağlıyor kapatıp bırakacak esbaf çık yazık bu millete
    0
    0
    Yanıtla
  • AHMET (5 yıl önce)
    Daha çok şirket batar bu gidişle memleket 19 yıldır kim tarafından yönetiliyor..AKP ....Sorumlu Kim AAAAAAAAAKKKPPPPPP...
    0
    0
    Yanıtla