SON DAKİKA
SON DEPREMLER

5. Ağır Ceza Mahkemesi Faaliyete Geçiyor

0
Güncellendi - 2018-12-07 17:40:28
5. Ağır Ceza Mahkemesi Faaliyete Geçiyor
A- A+ PAYLAŞ

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Birinci Dairesi, Malatya'da yeni kurulduğu bildirilen 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ni de terör suçlarına bakmak üzere ihtisas mahkemesi olarak belirledi.

Ağır ceza mahkemelerinin görev alanına giren bir kısım suçlarda ihtisaslara gidilmesine ilişkin 2015 yılında alınan kararın ardından, o tarihde Malatya'da kurulu olan 1. ve 2. Ağır Ceza Mahkemelerine Türk Ceza Kanununda tanımlanan bazı suçların yanı sıra 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamına girecek suçlara bakma yetkisi verilmiş, bu davaların dışındaki davalara da 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nin bakması kararlaştırılmıştı.

HSK, iş yükü artan Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nin dosyalarının bir bölümünün aktarılmasıyla 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nin faaliyete geçirilmesini 2018 Nisan ayında kararlaştırmış ve bu mahkeme, heyet atamasının ardından yargılama faaliyetine başlamıştı.

HSK, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü davalarının yoğunluğu nedeniyle, terör davalarına bakan 1. ve 2. Ağır Ceza Mahkemelerine ilaveten, kurulduğu bildirilen 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ni de ihtisas mahkemesi olarak belirledi.

HSK'nın 5. Ağır Ceza Mahkemesi ve bu mahkemeye ihtisas mahkemesi yetkisinin verilmesine ilişkin kararı, 6 Kasım 2018 günkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Savaş BARIŞ, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Abdulvahap gulezgin (5 yıl önce)
    üretim yerine cezaevi pazar yerine mahkeme barış yerine çatışma ilerleme yerine çöküş kardeşlik yerine düşmanlık tesis edildikçe bir adım yenilik bir adım iyilik OLMAZ
    0
    0
    Yanıtla
  • Şaban Serezli (5 yıl önce)
    Her gıcık olduğumuzu terörist ilan etmeye devam edersek daha çok mahkemeye, adliyeye ve ceza evine ihtiyaç var demektir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (5 yıl önce)
    Daha çok mahkeme açarsınız. Ağır cezalar da çoğalır, Asliye cezalar da, Hukuklar da, Aileler de, Sizler dini vecibelerinizi yerine getirmedikten sonra, aile fertleriniz ile ilgilenmeyip, onları sağa sola fırsatçılara kaptırıp ahlaki çöküntülerine engel olamayınca işte size 100 değil 1000 mahkeme açılsa işleriniz düzelmez. Aslınıza dönün, dininizi yaşayın, Kitabınızı okuyun.
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (5 yıl önce)
    malatya'nın yarısı şehirlerdeki adliye sarayları bile bizimkinin yanında malikane, saray gibi duruyor. şu şehre dpğru düzgün bir saray yapılsa bari.
    0
    0
    Yanıtla