Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, beraberinde Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ve bazı esnaf temsilcileri ile birlikte Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret ederek, Battalgazi Belediyesi Yeni Hizmet Binası’nın hayırlı olması temennisinde bulundu. Ziyarette, Malatya ile ilgili önemli konularda istişare edildi.
TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, beraberinde Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ve bazı esnaf temsilcileri ile birlikte Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret ederek, bir süre sohbet etti. Ziyarette konuşan Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, Battalgazi ilçesinde yapılan hizmetlerin önemine dikkat çekerek, “Başkanımızı hizmet ederken her zaman gördük. Biz esnaf sanatkarlar camiası olarak hem yeni binayı görmek, hem de başarılar dilemeye geldik. Kendisine bundan sonraki işlerinde başarılar diliyorum. İnşallah memlekete, millete güzel hizmetler yapmayı Allah nasip eder. Bu yerleri Cenab-ı Allah nasip ediyor. Bunun kıymetini bilmek lazım. Selahattin Başkanıma esnaf ve sanatkar arkadaşlarım adına teşekkürler ediyorum. Başarılar diliyorum. Kendisiyle her zaman diyalog içinde olacağız. Kendisiyle siyasi hayatından çok önce tanışmıştım. Beraberce milletimize ve devletimize en güzel hizmetleri vermek için gayret edeceğiz” dedi.
Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ise, Yeni Hizmet Binası’nın hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Değerli Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’ın yaptırdığı yeni Belediye Binasından dolayı kutluyoruz. Tebrik ediyorum. Dekorları ve yapısı çok güzel olmuş. Akıllı ve yeşil bir bina olarak çok güzel düşünülmüş. Geçen gün Aydın Nazilli’den gelen arkadaşlarımızla birlikte Battalgazi Yani Eski Malatya’yı gezdiğimizde çalışmaların güzelliğini gösterdik. Hepsi Başkanımızı tebrik ettiler. Birlikte hizmet edeceğiz. Tekrar hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bizim Belediyecilik anlayışımızda Katılımcı Belediyecilik anlayışı olmazsa olmazımızdır. Şehri düzenlerken, şehri imar ederken, bu sivil toplum örgütleri olsun, meslek örgütleri olsun, kanaat ve yerel önderler olsun, onların fikirlerine başvurarak, istişarelerle yön haritası ve yol pusulasının belli olması noktasında gayret gösteriyoruz. Bugün Battalgazi’de eğer başarı varsa ki hakikaten Türkiye’ye rol model olan hizmetlerde Battalgazi Belediyesi lokomotif görevi üstleniyor. Bunun temeli katılımcı belediyecilik anlayışındaki istişareye dayanmaktadır. Az önce başkanımızın da belirttiği gibi Türkiye’de eskiden iki şehir yeşil olarak anılırdı. Bunlar Bursa ve Malatya idi. Biz o ezikliği hissediyoruz. Biz özellikle şehir içindeki Yeşil Kuşak bandı diye tabir ettiğimiz 200 dönümlük yerin, şehir merkezinde yeşil alan olarak yapmak isteğimizin temelinde de bu esasa dayanmaktadır. Değerli Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanımız ve genel merkezinin ortaklaşa yapmış olduğumuz Atatürk Lisesi ve Kapalı Spor Salonu ile birlikte Yeşil Kuşağa da neşter vurmuş olduk. Akabinde sanat okulu, stadyum ve Hürriyet Parkı ve diğer Ticaret Liseleri de birleştiğinde Malatya’nın merkezinde Türkiye’ye rol model olabilecek 200 dönümlük Yeşil Kuşak alanı ihdas edilmiş olacak. Diğer taraftan 1217 dönümlük İspendere İçmeleri düzenlemesini başlattık. Orada 70 bin metrenin üzerinde teraslama çalışması ve binlerce ağaç dikildi. Rakamın milyonlara ulaşması için çalışmalarımız devam ediyor. 110 dönümlük yerde de regreasyon çalışmaları son aşamaya geldi. Ayrıca orada Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Üniteleri yapılıyor. Şu anda orada yeni parayla 50 milyon, eski parayla 50 trilyonun üzerinde bir yatırım gerçekleştiriliyor” dedi.
İkinci bir üniversitenin Malatya için önemine dikkat çeken Başkan Gürkan, “İkinci üniversite Malatya için elbette önemlidir. Özellikle Selçuklular döneminde Şahabe-i Kübra ve Şahabe-i Sura Medreseleri olarak o dönemde iki üniversitesi olan şehrin müdavimleriyiz. İkinci üniversite için çok geç kaldığımız kanaatindeyiz. Bu yüzden ilk göreve geldiğimiz yıl olan 2004’de Tacan Kışlasını meslek yüksek okullarına dönüştürülmesini ve Su Ürünleri ve Ziraat Fakültesinin açılması noktasında belediye olarak bizzat aynı hastanede olduğu gibi lokomotif görevi gördük. Oranın askeriyeden alınarak Fakülteye dönüştürülmesi noktasında da bizzat gayret göstererek bunun gerçekleştirilmesi sağlandı. İnşallah oraya da ikinci bir üniversite kurulması noktasında çalışmalarımız devam ediyor. Öte taraftan binamız hakikaten güzel bir bina. Bu binanın akıllı ve yeşil bir olması bu bina Türkiye’de de örnek binadır” ifadelerini kullandı.
Türk Hava Kurumu Üniversitesi ile ilgili yapılan görüşmeye değinen Başkan Gürkan, “Türk Hava Kurumu Üniversitesi ile yapmış olduğumuz görüşmede o üniversitenin bir iki okulunu açma noktasındaki çalışmalarımızı da ilk olarak burada sayın başkanımızın ziyaretlerinde ifade ediyorum. Bir aksilik olmazsa ilgili heyet buraya gelecek, o heyetle bu konuyu görüşeceğiz. Bizim ortak paydamız Malatya’dır, Battalgazi’dir. Biz bunlarla yetinme durumunda da değiliz” diye konuştu.
Bülten