SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Tohma HES'in İşletme Hakkı Özelleştirildi

A- A+ PAYLAŞ

Yazıhan’da bulunan 12,5 MW’lık Tohma Hidroelektrik Santrali ile bu santral tarafından kullanılan taşınmazların  “İşletme Hakkının Verilmesi” yöntemi ile özelleştirme süreci tamamlandı. Buna göre; Tohma HES’in işletme hakkı 57 milyon 500 bin TL’ye özelleştirildi.

Yap-İşlet-Devret Modeli’nin Türkiye’de 1990’lı yıllardan başlayarak ilk örneklerinden olan 12,5 MWe kurulu güce sahip Malatya-Tohma Hidroelektrik Santralı, yüklenici firma Alarko tarafından işletiliyordu.

Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından, 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun hükümleri çerçevesinde, daha önce Alarko Holding tarafından işletilen Tohma Hidroelektrik Santrali ile bu santral tarafından kullanılan taşınmazların, “İşletme Hakkının Verilmesi” yöntemi ile özelleştirilmesi ihalesi sonuçlandı.

Resmi Gazete’de yayınlanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan karara göre; Tohma Hidroelektrik Santrali ile bu santral tarafından kullanılan taşınmazların, özelleştirme ihalesinde 57 milyon 500 bin TL bedelle en yüksek teklifi veren ERG Altyapı İnşaat Turizm Ticaret ve Sanayi Ltd. Şti’ye ihale şartnamesi çerçevesinde  işletme hakkının verilmesi” kararlaştırıldı. İhale de ikinci en yüksek teklifin ise 56 milyon 600 bin TL ile Özce Madencilik ve Ticaret Ldt. Şti. tarafından verildiği kaydedildi.

Bu arada, Tohma Çayı üzerinde kurulu olan Tohma HES, ortalama 41.917.156 kilovatsaat elektrik üretimi ile 12.664 kişinin günlük hayatında ihtiyaç duyduğu tüm elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayabiliyor. Konut elektrik üretimi dikkate alındığında ise, 13 bin 307 konutun elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayabilecek düzeyde elektrik üretimine sahip.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız