SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tohma Kanyonu Yeniden Turizme Açılacak

Tohma Kanyonu Yeniden Turizme Açılacak
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Darende ilçesinde uzun zamandan beri bakım nedeniyle kapılı olan Darende Tohma Kanyonu'nun yeniden açılması için başlatılan çalışmalarda sona gelindi.

Darende Tohma Kanyonu'nun yeniden açılması ile ilgili olarak onarım işinin, Malatya Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından önümüzdeki günlerde ihale edileceği öğrenildi. Darende turizmi için önemli bir konuma sahip Tohma Kanyonu 2000’li yılların sonunda turizme açıldı. Ancak yıllar sonra kanyon içerisindeki yürüyüş yollarındaki yıpranma sonucu oluşan tamirat işleri dolayısıyla kanyon yürüyüşe kapalı durumda. Gerekli tamirat ve kaya düşmelerine karşı oluşabilecek olumsuz durumları bertaraf etmek amacıyla başlatılan çalışmalar sonuç verdi.

Kanyon’da yapılacak tamirat ve ilave imalat işlerinden sonra ilçeyi gezmeye gelecek binlerce yerli ve yabancı ziyaretçi, kanyonun tekrar turizme açılacağı günü bekliyor.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Vatandaş (1 yıl önce)
    Yapılan çalışmalardan sonra kanyona giriş, Günpınar şelalesine giriş gibi ücretli mi olacak ?
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Önder ÖZDİL (1 yıl önce)Vatandaş isimli kullanıcı yorumuna
    Şelaleye giriş ücretli mi oldu? Yok artık Ne kadarmış ücreti?
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Adalet (1 yıl önce)
    Tarih varmi belli değil ama açılacak deniyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ugur (1 yıl önce)
    Yıllar önce rafting sporu yapılıyordu insanların eglencelerini neye karşılık bertaraf edildi onun cevabını vermeleri gerekir yetkililer
    %86
    %14
    Yanıtla