SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Topal Suikasti Davasına Zaman Aşımı

0
Güncellendi - 2019-11-26 02:54:33
Topal Suikasti Davasına Zaman Aşımı
A- A+ PAYLAŞ

'Kumarhaneciler Kralı' olarak da bilinen Malatyalı Ömer Lütfü Topal cinayeti ile ilgili dava zaman aşımından kapandı.

İstanbul Sarıyer’de 28 Temmuz 1996 gecesi otomobiliyle evine giden Ömer Lütfü Topal, Kalaşnikof’lu iki kişi tarafından öldürüldü. Saldırganların kaçtığı araba, kısa sürede bulundu. Ankara’dan çalındığı belirlenen araçta sadece özel harekat polislerinin kullandığı Uzi marka makineli tabancaya ait 9 mm’lik şarjör, kalaşnikof şarjörü, 52 mermi, sırt çantası ve ameliyat eldiveni çıktı. Balistik incelemede silahların daha önce bir eylemde kullanılmadığı tespit edildi. Cinayetin o dönemin parasıyla 90 trilyonluk kumar sektöründeki anlaşmazlıktan kaynaklandığı öne sürüldü.

Suikastan 3 ay sonra bir ihbar üzerine özel harekat polisleri Ercan Ersoy, Ayhan Çarkın ve Oğuz Yorulmaz gözaltına alındı. 3 polisin yanı sıra Topal’ın eski iş ortakları Ali Fevzi Bir ile Sami Hoştan, sigortacı Serdar Özdağ, Mustafa Altunok ve Haluk Kırcı hakkında ‘taammüden adam öldürmek’ suçundan idam istemiyle dava açıldı. Sanıklar delil yetersizliğinden beraat edince olay faili meçhul kaldı. 2011’de dosya yeniden raftan indirilse de ip ucu bulunamadı. 23 yıllık zamanaşımı süresinin dolması nedeniyle cinayet dosyası kapandı.

ÖMER LÜTFÜ TOPAL KİMDİR?

İstanbul Fındıkzade'de geçmişte kahvehanecilik yapan ve bu nedenle 'Fındıkzadeli Ömer' olarak da tanınan Ömer Lütfü Topal, 1942 yılında Malatya Doğanşehir'de doğdu. 1957 yılından 1965 yılına kadar İstanbul Beyazıt’ta bakır işleriyle uğraştı. 1972 yılının sonlarına kadar iplik ticareti yaptı. Tehdit yoluyla bono imzalatma, bıçaklama, yaralama, darp ve adam öldürme suçlarından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde kaydı var.

1977 kadar maden işleriyle uğraştı. 1977 yılında Yunanistan’da 5 kilo eroinle yakalandı. 20 Haziran 1978 tarihinde Belçika'nın Anvers şehrinde 6 kilo eroinle yakalandı. Belçika üzerinden ABD'ye uyuşturucu göndermekten yargılandı.

1984 yılında serbest bırakıldı. 1990 yılında Büyük Kulüp’ün işletme müdürlüğünü üstlendi.

Sağ kolu Bülent Fırat hakkındaki cinayet davasında cinayeti azmettirmekten yargılandı.

1996 yılında iş ortağı Hikmet Babataş’ın öldürülmesi üzerine şüpheli vasfıyla yurt içinde arandı.

Yurt içinde 20, yurt dışında KKTC, Polonya, Romanya, Azerbaycan ve Türkmenistan'da kumarhaneleri vardı. Kumarhanelerini Regal Turizm, Emperyal Otelcilik ve Leisure İnvestments firmaları aracılığıyla çalıştırdı.

Emperyal Gazinosu'nda uyuşturucu sattığı ve rüşvet verdiği iddia edildi.

28 Temmuz 1996 tarihinde İstanbul'da öldürüldü.

aksam.com.tr- biyografi.net- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız