SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

'Toplum da Katılmalı..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Toplum Destekli Polis Büro Amirliği, Tarım İl Müdürlüğü çalışanlarına büro çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Malatya Tarım İl Müdürlüğü Toplantı salonunda slayt eşliğinde yapılan seminerde Toplum Destekli Polis Büro Amiri Yusuf Çakmak, polis ile vatandaşların işbirliği içerisinde suçu nasıl önleyeceği konusunda bilgiler verdi.

Çakmak, Toplum Destekli Polis'in polisiye hizmetlerde toplumun aktif katılımını sağlamak amacıyla kurulduğunu belirtti. Çakmak, "Malatya'da eğer biz polisiye hizmet yapıyorsak, bizler hemen her yerde 24 saat bulunamayacağımıza göre, toplumumuzun polisiye görevlere mutlaka aktif bir şekilde katılması gerekiyor. Çünkü, her an her yerde olay olabilir ve o an orada polis ekipleri bulunmayabilir. Bu nedenle vatandaşlarımıza büyük görev düşüyor. Bu amaçla 2006 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Toplum Destekli Polis Büroları oluşturuldu. 10 ilde pilot bölge olarak oluşturuldu ve daha sonrada 59 ile ulaştı. 2009 yılında da tüm iller bu hizmete geçecek" dedi.

Büronun amaçları hakkında da bilgiler veren Çakmak, "Toplumsal yaşamda suçtan mağdur olma konusunu azaltmak istiyoruz. Ayrıca, suçu önlemek ve suç oranlarını azaltmak öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Bu nedenle çözüm yollarını bulmak ve suçun önünü kesmek istiyoruz. Bizlerin bu çalışmasında vatandaşlara da büyük görevler düşüyor" ifadesinde bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız