SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TÖTM'de 'Yapay Zekalı' Robot Dönemi

TÖTM'de 'Yapay Zekalı' Robot Dönemi
A- A+ PAYLAŞ

 İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nde özel bir firma tarafından üretilen yapay zeka robotları 'Ada 7', 'Mini Ada' ve 'Servis Robotu' tanıtımı yapıldı. Robotlar yakın zamanda hastanede ziyaretçilere hizmet vermeye başlayacak.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde gerçekleşen robot tanıtım toplantısına, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Abdulkadir Baharçiçek, Prof. Dr. İbrahim Türkmen, Prof. Dr. Nusret Akpolat, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Beytur, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Ethem Hamamcı, Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM) Başhekimi Prof. Dr. Adil Başkıran, Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Hasan Yılmaz, hastane yöneticileri ve personelleri katıldı.

Toplantıda ilk olarak konuşan TÖTM Ar-ge Biyomedikal Birim Sorumlusu Ömer Çam, hastanede robotların kullanım alanlarına ilişkin katılımcılara bilgi verdi. Ömer Çam, hastanede robotların vatandaşların hizmetine kullanılmasının pozitif etki oluşturacağına dikkat çekti.

Firmanın Ürün ve Proje Sorumlusu Hüseyin Işık ise 'Ada 7', 'Mini Ada' ve 'Servis Robotu' adı verilen yapay zeka robotlarının genel özellikleri hakkında kısa bir sunum yaptı. Robotların otonom özelliğiyle ön plana çıktıklarını söyleyen Işık, yapay zeka robotların hastanede çeşitli alanlarda kullanılabileceğini ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay ise robot firmasının Ürün ve Proje Sorumlusu Hüseyin Işık’a çeşitli sorular yönelterek robotlar hakkında bilgi aldı. Toplantının ardından Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay ve beraberindeki heyet “Ada 7”, “Mini Ada” ve “Servis Robot”na sorular yöneltti. Robotlar Rektör Prof. Dr. Kızılay’ın sorularına yanıt verdi.

TÖTM, yapay zekâlı robotlarla vatandaşlara sunulan sağlık hizmetini arttırmayı amaçlıyor.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

25 yorum yapılmış

  • Ebru Bedir (4 ay önce)
    Malatya’nın her iki üniversitesini yıpratmaya yönelik bir güç hiç durmadan çalışıyor. İki rektör de Türkiye ortalaması. Ama mevcut Malatya rektörlerinin her ikisininde devletin parasını çarçur edecek kişilikler olmadığını iyi kötü herkes bilir. Hem kıymetli Ahmet hocamıza buradaki yorumlarla hemde MTÜ’nün yeni rektörüne ne üdüğü belirsiz diyemediğim bir sahte gazetecinin yazılarıyla zarar vermek isteyenin kim olduğunu tüm Malatya biliyor. 3 villa 4 araba diyorum sadece (gerisini bilen biliyor). Sahte gazetecilere verdikleri veya vaad ettikleri de elbet bitecek birgün. Basınımızın sizin gibi değerli mensuplarını (parayla yazmayanların hepsini) köklü üniversitemiz İnönü’ye ve yeni üniversiteye sahip çıkmalarını bekliyorum. Not: Diğer basın mensuplarının bu yorumları okuyacaklarını bildiğim için yazdım.
    %56
    %44
    Yanıtla
  • Vatandaş (4 ay önce)
    Acaba çıkmayan film raporlarını okuyabiliymi bu robotlar o zaman süper olur valla hoca önemli bir meseleyi çözmüş olur
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yeşil Malatya (4 ay önce)
    Üniversitede her şey ama her şey reklama dönmüş durumda. Bir merkez üzerinden belirlenen bir strateji doğrultusunda ilerleyen bilimsel araştırma ve eğitim programı yerine birbirinden ayrı duran, herhangi bir kişi veya kuruma hesap vermeyen, bilimsel yeterlilikleri uluslararası standartlara göre sınanmayan, kendi çalıp kendi oynayan, her fırsatta kendi reklamlarını yapan bir personel güruhuna dönüştü. Bu reklam süreci üniversiteye o kadar zarar verdi ki insanların yaptığı işlerden ziyade yarattıkları algılar gerçeğin yerini aldı. Bu üniversitede herkes sanki ayrı bir şirketin CEO suymuş gibi davranıyor ama maaşları 15 inde yatmazsa kıyametler kopar. Kolay değil, üst yönetiminin bile her fırsatta reklam yapma derdine düştüğü bir üniversiteden başka ne beklenir?
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Kesinlikle öyle malatyada hocalar sorsan hepsi öff bir numara türkiyede aranan kimseler ama bilimsel değerlendirmeye gel fos ahan fırat yakında inanmıysanız bakın başarı görün ama sorsan bizim hocalara fıratmı ayyy oyyy aman onlar kim der
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Dostum haddini bil. Terbiyesiz yorumlarını aynen iade ediyorum. Şerefli insanlara bu yakıştırmaları yapamazsın. Cesaretin varsa hukuk önünde hesaplaşalım? Yaz yoruma ismini ?
    %29
    %71
    Yanıtla
  • Tuğrul (4 ay önce)
    Bunlar ancak bu haberlerle kendileri gibi devlet memurlarını kandırabilirler, millet üniversitenin ne halde olduğunu çok iyi biliyor...
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Mehmet (4 ay önce)
    Robot mu gereksiz geri kalanlar mi bilemedim?! Bir onyılda içinde yapay zeka geçen şeylere tuz dökeriz.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Şen (4 ay önce)
    Bu haberleri okuyunca en az şener şen filimleri izlemiş gibi oluyorum, gülüyor moralim yerine geliyor...
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Malatya sevdalisi (4 ay önce)
    Sayin Rekörü tebrik ediyorum. 8 yıllık doneminin sonuna doğru bombayı patlattı ve robotu oynattı. Sayın Rektörüm acaba robotunuz biz hastalarin otopark parasini, radyolojik raporlar erken okunsun diye ozel okuma ucretini, doktorlara odedigimiz ozel ucretleri, kantinde alinan fahis paralari, vs... odeyecek mi? Bizden aldiginiz her ozel para sizlere haram olsun. Bizler gibi sizlere sağlık parasi olsun.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • İnşallah o hastanedeki beğenmediğin hocalar malatyanın yarısı gibi gider de sende özel parası vermekten kurtulursun, paran kadar konuş.
    %37
    %63
    Yanıtla
  • Gülmekten yıkıldım...
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Konfigure (4 ay önce)
    Dikkat ettiniz mi, robot birşeyler gösteriyor, tüm gözler oraya konsantre olmuş...
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Tahir (4 ay önce)
    Kendi kendilerini parlatıyorlar... Ne olacak bu üniversitenin hali...
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Mehmet can (4 ay önce)Tahir isimli kullanıcı yorumuna
    Ahmet Kızılay gibi adamlar la bir arpa boyu gidilmez İnönü üniversitesi eğitim de dibi gördü geleli rezalet bir yönetim var sürekli geriye giden
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Evet haklısın organ naklinde dünyada tek sayılır Bir kurumu veya bir kişiyi eleştirirken ondan daha bilgili olman gerek sende hiç araç kulanmayan bilmeyen bir baba benim oğlan çok iyi kaptan şofer der nasıl anladın beyefendi o bilgiye donanıma sahip değilsin seni çok iyi tanıyorum sende uni ve hocaları beğenmesen dünyanın sonu gelmiş demek
    %29
    %71
    Yanıtla
  • Atıf Hoca (4 ay önce)A Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Kardeş organ nakli ünitesi dediğin Karaciğer naklinden bahsetmeye çalışmış sın orası Fatih Hilmioğlu zamanında Malatya nın medar-ı iftiharı Sezai hoca liderliğinde birçok doktorun o zamandan bu zamana emeğidir, gelip geçen rektörlerin bu işe katkısı bu emeğe ket vurmamasıdır. Diğer konu, bilimsel anlamda birini eleşrirmek için en az onun kadar bilgiye sahip olman gerekir ama sen başka şeyden bahsediyorsun burada yönetimsel eleştiri var ve Türkiye Cumhuriyetin ilkokul mezunundan profesörüne herkesin yöneticiyi eleştirme hakkı vardır, bu vatan da kimseyi krallaştıramazsınız, 100 yıl önce geçti gitti o iş vesselam..
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Hadi (4 ay önce)
    Ne robotu, milleti uyutuyorlar... Bu elektrikli süpürge makinesi üzerine monte edilmiş bir bostan korkuluğu...
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Robot (4 ay önce)
    Keşke rektörün tipinde bir robot yapsalardı, en azından rektör ortalıkta geziyor, ne güzel çalışıyor derlerdi...
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Mehmet can (4 ay önce)Robot isimli kullanıcı yorumuna
    Kesinlikle Malatya tarihinde ki en kötü ikinci rektör ablası eski vekil olan yargı lanan kadar kötü olamaz hiç kimse
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Mehmet can (4 ay önce)Robot isimli kullanıcı yorumuna
    Yorumlar i okudum da rektör bey 1 tane doğru işinden söz edilmemiş yazık
    %56
    %44
    Yanıtla
  • ismi lazım değil (4 ay önce)Robot isimli kullanıcı yorumuna
    ilahi yahu güldürdün :))) bir de ince bıyık olsaydı o zaman :)
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Kerevit (4 ay önce)
    Zaten yan gelip yatıyorlardı, şimdi robot sayesinde emekli oluncaya kadar çizgili pijamslarını çıkarmazlar... Onlar erdi muradına biz çıkalım kerevitine...
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Atıf Hoca (4 ay önce)
    İlahi çok komiksiniz, robot olayı bir komik fotoğraftaki saf tutan eli bağlı cenap çok komik, robot ne yapacak yaşlı insanlara hokkabazlık yapıp moral mı verecek, hasta insan derdinden anlayan onunla empati kurabilen danışman arar ve bunu bir elektrik devresi veremez, temizlikçi olarak kullanırsanız, yerinden olacaklar milletvekillerine telefon çakar, onlarda idarecileri duman eder, kaldı ki adamlar kimin nerede çalışacağına bile karışıyor. İlahi iyisi mi üniv Hastanesi'nde çocukken size yetişmeyen robotlarla starwarscılık oynayın siz.
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Mars (4 ay önce)
    Bu gelişmeye nobel verilmesi lazım.. Müdür ahmet beyi ve erkanını tebrik eder, en üstün başarılarının devamını dileriz... Şimdi sıra mars projesinde...
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Kazım (4 ay önce)
    Aksayan İşleri inşaallah robotlar toparlar. Belki robotlar daha saygılı ve anlayışlı cevaplar verirler. Birde doktorluk yapabilseler, tahlil vs işlerini yapabilseler sıra bulma, yoğunluk ve havalı bazı kişilerle muhatap olmadan işimize bakarız. İroni ile karışık bazı gerçekleri ifade ettim.
    %80
    %20
    Yanıtla