SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TÖTM'nin Asistan Hekimlerinden Ek Ücret Düzeltme Talebi

TÖTM'nin Asistan Hekimlerinden Ek Ücret Düzeltme Talebi
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi'nde görevli asistan hekimler, ek ücret ödemelerinin düzeltilmesini talep etti.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimliği önünde konuyla ilgili basın açıklamasında bulunan Hekimsen Temsilcisi Dr. Nimet Ergün, “Konuya ilişkin daha önce gerek sendika üzerinden gerek şahsımız tarafından ilgili idari makamlardan defaatle toplantı talep edilmiş fakat sonuç almak şöyle dursun toplantı taleplerine çoğu zaman dönüş dahi yapılmamıştır. Bu durum biz asistan hekimleri çözüme yönelik hukuki adımlar atmaya sevk etmiştir. Yükseköğretim kurumlarında döner sermaye gelirlerinden yapılacak ek ödemelere ilişkin yönetmelikte 15.09.2022 tarih ve 31954 sayılı yönetmelikle bazı değişikliklere gidilerek, üniversite hastanelerinde sağlık hizmeti sunan hekimlerin alacakları ek ödemelerin Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışan hekimlere ödenen ek ödemelere eşitlenmesi sağlanmak istenmiştir.

Ayrıca üniversitelerde çalışan hekimlere ödenen ücretlerin üniversitelere yük olmaması adına 'Sabit Ek Ödemeler' genel bütçeden ödenmeye başlanmıştır. Ne yazık ki biz hekimlere ödeme yapılacağı zaman üniversiteler kendi bütçelerinden ödenmeyen bir parayı mahsup ederek bizleri mağdur etmektedir. 15.09.2022 tarih ve 31954 sayılı Yönetmeliğin 3. maddesinin Ç bendinde mahsup işleminin neye göre yapılacağı belirtilmiş ve bu esaslar üniversitenin bütçesinden ödenen ücretler için geçerli olarak değerlendirilmiştir“ dedi.

"Ödemelerde uygun düzenlemeler yapılmaması halinde hukuki yollara başvuracağız"
Genel bütçeden ödenen sabit ek ödemenin doğrudan ilgilisine verilmek üzere hekimler için ayrılmış olup, mahsup yapılmaması gerektiğini ifade eden Ergün, “Dolayısı ile de bu durum üniversitenin karına, hak sahibi biz hekimlerin ise zararına bir sonuç doğurmaktadır. 2809 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilat Kanunu'nun geçici 3. maddesinin 5. fıkrası 'Üniversitelerde tıpta uzmanlık öğrenimi yapan personele yapılacak her türlü ödemenin net tutarı, Sağlık Bakanlığı'nın aynı durumda bulunan personeline verilen ödemelerin net tutarından az olması halinde aradaki fark tazminat olarak üniversite bütçesinden ödenir' şeklindedir. Ancak almış olduğumuz ücretlerden görüleceği üzere söz konusu ücretlerin herhangi bir şekilde Sağlık Bakanlığı adına çalışan eş seviyedeki hekimlerle karşılaştırması yapılmadan ödemelere devam edilmektedir. 

Kaldı ki 6 Şubat depremleri neticesinde zaten dezavantajlı durumda bulunan ilimiz, ek ödemelerdeki hukuksuzluklar nedeniyle tercih edilmiyor olup, asistan hekim sayısı gün geçtikçe erimeye devam ediyor. Diğer yandan bu hatalı uygulamalara karşı açılan idari davalarda da haklılığımız ortaya çıkmış, Konya Selçuk Üniversitesi'nde mahkeme kararlarıyla birlikte geriye dönük ödemeler yapılmıştır. Ayrıca tarafımızca kamu denetçiliğine yapılan başvurumuz lehimize sonuçlanmış fakat ödemelerin düzeltilmemesi üzerine dava yoluna gidilmiştir. Yapılan bu işlemler neticesinde ödenen tazminatlar ile yargılama giderleri de ayrıca kamu zararına yol açmıştır. Bu işlemleri tesis eden kamu görevlilerinin ortaya çıkan kamu zararından sorumlu oldukları da açıktır.

İnönü Üniversitesi asistan hekimleri olarak hukuka aykırı olarak yapılan ek ücret ödemelerimizin düzeltilmesini talep ediyoruz. Ödemelerde uygun düzenlemeler yapılmaması halinde ise hukuki yollara başvuracağımızı ve hukuken tanınan eylemlerimize devam edeceğimizi de açıkça belirtiyoruz“ diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

28 yorum yapılmış

  • Doruk (1 ay önce)
    Para yetmiyor demekki emekli ne yapsın
    %29
    %71
    Yanıtla
  • malatyalı (1 ay önce)
    Doktorların maaşının çok olduğunu diğer meslek gruplarıyla kıyaslayanların hiçbirinin hayatında hiç doktora muhtaç olduğunu düşünmüyorum. Mümkünse 200 bin lira kazanmalılar.
    %53
    %47
    Yanıtla
  • Pardon (1 ay önce)
    1 veya 2 yıllık asistanlar geçirmiyorlar miş altlarına 1.2 milyonluk arabasından havalarından da bisey eksik değiller.bunlarda bu durumdayken vay emeklinin işçinin memurun haline.asistanlar yatın uyuyun
    %30
    %70
    Yanıtla
  • Polat44 (1 ay önce)
    Nankörlük etmeyin, Ahmet Kızılay öyle güzel namaz kılıyor, öyle güzel namaz kılıyor, görmeniz lazım, üstelik o hastanede çalışan işçi arkadaşım diyor ki biz 2021den en az 100bin₺ olan bir yıllık alacağımızı, şuan 10bintl olarak hem de 2 taksitte alacağız hamdolsun. Daha bu adam ne yapsın, üniversiteye camii'de yaptı, herşey para mı, maneviyat'ta lazım...(!)
    %64
    %36
    Yanıtla
  • İşçi (1 ay önce)
    Benim ki sadece bir soruydu 80 binden az ise evet haklısınız yok fazla ise boşuna kelime yapıyorsunuz
    %24
    %76
    Yanıtla
  • Düzeltme (1 ay önce)
    Tötm’in olacak Tötm’nin olmayacak
    %29
    %71
    Yanıtla
  • Gazi (1 ay önce)
    ahmet hoca çok iyi bir insan çok kibar
    %31
    %69
    Yanıtla
  • Gariban (1 ay önce)
    Hocaları 1500 tlden aşağı hasta bakmaz, 40-50 bine ameliyat yapar, bu gençler yeri gelir hemşire gibi çalışır, yeri gelir temizlikçi gibi, karınlarına bir simiti bile çok görürler. Yazı ki ne yazık
    %66
    %34
    Yanıtla
  • İşçi (1 ay önce)
    Merak ettim ne maaş alıyorlar da eylem yapıyorlar benim bildiğim 80 binden aşağı değil
    %36
    %64
    Yanıtla
  • Yanlış biliyorsunuz,söylediğiniz tutardan çok aşağıda ücretlere çalışıyoruz.Öğretmenin 60bin aldığı yerde de bırakın doktor 100ün üstünde kazansın,biraz haddinizi bilin.6 yıl okuyup üstüne tusu kazanıp hayat kurtaran ülkenin en zeki insanlarına bu öfke neden? Elini klavye alan herkesi eleştireceğini zannediyor kendine bakmadan.
    %51
    %49
    Yanıtla
  • Öğretmenden zaten farklı alıyorsunuz onla kiyaslamana gerek yok bu arada öğretmen değilim onunda belirteyim hakkınızı alıyorsunuz taban,teşvik nöbet maaş ortalama yüz bine yaklaşıyor toplam aldığıniz oda gayet iyi Türkiye şartlarında. altı üstü asistansiniz ama havaniz istekleriniz proflarda yok maşallah.
    %57
    %43
    Yanıtla
  • ‘Altı üstü asistansınız’ :) önümüzde eğilin demiyoruz aşağılık kompleksine girmenize gerek yok,okumuş insana saygı duyun yeter.Asistanın ne olduğunu düşünüyorsunuz Allah aşkına,2 yıllık bitirip başvuru yapan biri mi zannediyorsunuz? Asistan 6 yıl tıp okuyup,Dünyanın en zor ikinci sınavı Tusu kazanıp uzmanlık eğitimine başlayan doktora denir.
    %62
    %38
    Yanıtla
  • Uzman doktor (1 ay önce)Doktor isimli kullanıcı yorumuna
    Arkadaş ben de doktorum ama kusura bakma senin kadar egom yok... Ne demek haddinizi bilin !... Sen 6 yıl okuyup bu üslubu mu öğrendin... 15 yıllık hekimim boyle bir üslubu hayatta kullanmadım kullanmam da !...
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Uzman doktor isimli kullanıcı,doktor değilsin :)işçi,doktora maaş hesabı yaparsa haddini bil derim.
    %47
    %53
    Yanıtla
  • Sana bi baytar mı baksın yoksa altenatifçi bir şaman mı?..Az üslup bil..Sana doktor olamazsın demmemişler ki..Olmuşsun doktor,ama...
    %42
    %58
    Yanıtla
  • Hastalar ile de bazı doktorlar bu üslup ile konuşuyor. Tepeden bakmalar, en zekiyiz halleri falan .Maaş konusu konuşurken bile bi üstenci yaklaşım ve gereksiz kıyaslamalar. Kendi fakültenizdeki meslektaşlarınız olan yöneticilerinize derdinizi anlatın. Önce kendi içinizde birbirinizi sayın/sevin ve hakettiğiniz ödemelerinizi alın
    %53
    %47
    Yanıtla
  • Depremde 51 bin kişi öldü,Ne bir müteahhite ne bir mühendise ne denetleyene ağzınızı açamadınız.Ağzınıza doktor diye bir sakız almışsınız çiğneyip duruyorsunuz.Doktor ego yaptı diye kendinizce şiddete bahane buluyorsunuz.Ne yaptı bu doktorlar size.Elinizdeki ekmeği mi aldık.Sokaktaki esnaf bizden daha mı güleryüzlü.Oturan memur bizden daha mı sevecen.Hastaneler sizi eğlendirme yeri mi?Biz gülümsemek,alçakgönüllü olmak için mi okuduk.Evimizde oturduğumuz yerde mi maaş alıyoruz.En zekiyiz bunda alçakgönüllü olmayacağız.En çok emek veren meslek grubuyuz.
    %53
    %47
    Yanıtla
  • Yazdığım yorumda müteahhitleri övmemişim. Sağlık çalışanlarına şiddeti hoş gösteren bişey yazmamışım. Sadece hakkınızı ararken üstenci yaklaşımlarınızı eleştirmişim. Herkes seçtiği mesleğin gerektirdiği etik sınırlar içinde görevini yapacak ve kendini kutsamayacak. Bizi hastenede eğlendirin diyen yok. Hasta ve hasta yakını psikolojisini anlamanızı dileriz. Bazı doktorlarda zaman zaman şahit olduğumuz insanları azarlama /ilgisizlik gibi eylemlerin olmamasını isteriz. Sizi diğer mesleklerden ayıran taraf bu olmalı. Esnaf ile veya diğer meslekler ile kendi işinizi karşılaştırmak size ve mesleğinize haksızlık olur. Çünkü siz doğrudan hayata hizmet ediyorsunuz. Değerlisiniz ve kıymetlisiniz.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Bu havalar bu egolar nedir Yavaşss
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Sade Vatandaş (1 ay önce)Doktor isimli kullanıcı yorumuna
    3.dünya ülkelerinde bu dediğiniz doğru olabilir, doktorlar çok kıymete binmiş olabilir, ancak gelişmiş çağdaş ülkelerde 2. sınıf vatandaş muamelesi gören doktorların bu ülkede kendilerini dev aynasında görmesi gayet normal. Elinizdeki steteskop, radyolojik görüntüleme MR cihazlarını, tomografi cihazlarını, biyokimya laboratuvarlarındaki tahlil cihazlarını ve daha bir çok makine ve ekipmanı çıkardığınız zaman doktorluk mesleğini icra edebiliyorsanız 100 değil 500'de isteyin ama ilaç yazarken bile google'dan acaba bu hastaya hangi ilaç yazılıyor, ilacın özellikleri ne diye bakıp hastaya ona göre ilaç yazıp çağın gerisinde sadece ezbere dayalı tedavi yapan doktorlara 100 bile fazla.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Doktor olarak doğmadın herhalde, seni yetiştiren, tıp fakültesine gönderen öğretmenler sana neden rahatsızlık veriyor anlamadım. Ülkedeki bütün meslek sahibi insanlarda en büyük emek öğretmenlerin, kutsal bir meslek. Zaten yakında yapay zeka siz doktorların birçok işini kendi halledecek, cerrahlar hariç tabi, poliklinik doktorluğunu bitirecek. Sizden daha değerli, kıymetli işler yapanlar var, yıllarca en iyi meslek doktorluk diye reklam yaptınız, örneğin mühendislerin yaptığı emar, röntgen, tahlil cihazları, tomografi olmasaydı, senin doktorluğun beş para etmezdi, insanın hangi damarı tıkalı nereden bileceksin, o yüzden diğer meslek sahiplerine saygılı olmayı öğren önce. Yeni mezun, tecrübesiz, asistan bir doktor için aldığınız maaş çok bile.
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Kürşat D. (1 ay önce)Doktor isimli kullanıcı yorumuna
    Kaç yıl okuduğunuzu söylüyorsunuz haklısınız, zeki olduğunuzu iddia ediyorsunuz ondada haklılık payıniz vardır muhakkak. Ama hala hastayı müşteri gözüyle görüp kazanç diyorsunuz. Maaş deseniz yine anlarım. Sen bakkalmi işletiyorsunki kardeşim su kazaniyoruz bu kadar kazanıyoruz diyebiliyorsun. Bence yapıldığınız nokta burası olabilir mi kıymetli doktor bey. Sizden tek istirhamim var hani zekisiniz ya şipşak anlarsınız. Biraz empati kurmayı becerin. İsterseniz 500 bin alın beyaz yakalılar gibi hayat sürün. Kimsenin gözü yok ama biraz hasta psikolojisinden anlayın. Ha onun içinde ekstra para isterseniz bir eylem daha yapın güzel kardeşim.
    %59
    %41
    Yanıtla
  • Ülkenin en zeki insanları. Cümleye bak , egoya bak! Sizleri de yetiştiren öğretmenler. Bu seviyeye kendi başınıza gelmediniz sanırım.
    %62
    %38
    Yanıtla
  • Yaklaşık 17 yıllık öğretmenim yüksek lisans ve doktora eğitimimi tamamlandım birçok öğrencim tıp fakültesi başta olmak üzere birçok farklı alanlarda okudu meslek sahibi oldu ben 50 bin lira alıyorum kısacası okumakla bir kriter koymak pek de doğru değil yapılan işin zorluğu da önemli sizler bizler için bir polis asker veya hakim savcı gibi çok değerlisiniz o bakımdan bir hak isterken bir diğer tarafa vurmak çok da doğru bir davranış değil
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Güzel yazmışsınız hocam , değerli meslektaşım
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Ruşen uçar (1 ay önce)Doktor isimli kullanıcı yorumuna
    keşke biz öğretmenleri bu işe karistirmasaydiniz doktorum.bana göre mesleğinizin para ile karşılığı bile yok pandami bize bunu gosterdi
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Ülkenin en zeki insanları olarak başkalarına had bildirmekten ve başka meslek gruplarının maaşını hesap etmekten vaz geçin. İstediğiniz kadar parayı devlet size versin. Halkı da rahat bırakın başka mesleklerin aldığı parayı da bir kenara bırakın. Sizinle birlikte işçiler de başkasının aldığı parayı hesaplamayı bir kenara bıraksın. Devlet onlara da insan gibi yaşabilecekleri miktarda maaşlar versin. Maaş adaletsizliklerinde meslek gruplarını ya da insanları toplu eleştirmekten vaz geçin. Genel olarak insanlar verdiği emek çaba ve işin önemi doğrultusunda gelir elde eder. Yıllarca okuyan yoğun çalışan önemli işler yapanlar bu stres ve yılların karşılığını yüksek maaş olarak alsın, beden gücü ile daha az öneme sahip çoğu insanın yapabileceği işleri yapan vatandaşlarımız da ailesi ile mutlu huzurlu yaşayabileceği çocuklarına sosyal imkanlar sunabileceği bir maaş ile güzelce yaşasın. İnsanlar birbirleriyle mücadele ederken sistem herkesten kesiyor açlık sınırına mahkum ediyor çalışanlarını.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Mehmet (1 ay önce)
    8 yıllık rektörünüzde doktor. Nerede adalet nerede yöneticilik.
    %85
    %15
    Yanıtla