SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

TÖTM'ye 'Sağlık Turizmi Yetki Belgesi'

0
Güncellendi - 2018-04-13 04:46:52
TÖTM'ye 'Sağlık Turizmi Yetki Belgesi'
A- A+ PAYLAŞ

Geçen yıl 21 ülkeden 150'nin üzerinde hastanın tedavi edildiği İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezine, Sağlık Bakanlığı tarafından "sağlık turizmi yetki belgesi" verildi.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 1,5 yıl önce kurdukları sağlık turizmi biriminin aktif olarak hizmet verdiğini söyledi.

Geçen yıl bu kapsamda 100 hastayı kente getirmeyi hedeflediklerini ifade eden Kızılay, yürüttükleri çalışmalar sayesinde bu hedefin çok üzerine çıktıklarını dile getirdi.

Kızılay, bu alanda önemli çalışmalara imza attıklarını belirterek, "Geçen yıl 21 ülkeden 150'nin üzerinde hastayı tedavi ettik ve üniversitemize, kentimize 1 milyon 175 bin lira gelir sağladık. Hastalarımız karaciğer nakli, genel cerrahi, kulak burun boğaz, plastik cerrahi gibi farklı alanlarda tedavi oldu." dedi.

- Hedef, bin hasta

Geçen yıl sağlık turizmi yetki belgesi almak üzere Sağlık Bakanlığına başvurduklarını anlatan Kızılay, şöyle devam etti:

"Yaptığımız toplantılar sonucunda Sağlık Bakanlığı tarafından sağlık turizmi yetki belgesi verilen 3 devlet üniversitesinden biri olduk. Sağlık turizmindeki başarımızın görünür olması ve bakanlıktan bu konuda destek almamız, hastanemiz ve kent için çok önemli. Bu yıl da farklı ülkelerden gelen hastaları tedavi etmeye devam ediyoruz. Şu anda farklı ülkelerden 3 kişi hastanemizde tedavi görüyor. Sağlık Bakanlığı koordinesinde Pakistan'dan karaciğer nakli için hasta almaya başladık. Bu yıl sağlık turizmi kapsamında bin hastaya sağlık hizmeti vermeyi hedefliyoruz."

Karaciğer naklinde Avrupa'da ilk, dünyada ise ikinci sırada bulunduklarını belirten Kızılay, şunları kaydetti:

"Çocuk yanığı, kemik iliği nakli, baş ve boyun ameliyatlarında, kulak burun ve boğaz ameliyatlarında, ortopedi ameliyatlarında, cildiye, plastik cerrahi gibi çok sayıda alanda iddialıyız. Uluslararası hastaları getirebilirsek, çok başarılı tanı ve tedavi uygulayarak, memleketlerine sağlıklı bir şekilde göndereceğimize inanıyoruz. Hastanemize ve ekibimize bu konuda güveniyoruz. Bakanlığın bize yetki belgesi vermesi hedeflerimize ulaşmamızı kolaylaştıracak."

- Onkoloji ve kalp hastanesi yapılacak

Prof. Dr. Kızılay, Karaciğer Nakil Hastanesinin branş hastanesi olarak hizmet verdiğini, Onkoloji Hastanesinin inşaatının da hızla sürdüğünü dile getirerek, "Onkoloji Hastanesinin inşaatı 2019 sohbaharında bitecek. Aynı yıl açılışını yapmayı planlıyoruz. Onkoloji Hastanesi biraz ilerleyince diğer dallarda ihtisas hastanesi açmayı planlıyoruz. İlk etapta Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin bize müjde olarak verdiği kalp hastanesi geliyor. Bakanımız bu konuda destek verecek." dedi.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Doğrucu. (6 yıl önce)
    Rektör bey hastaları bir meta olarak görmeyi ,hasta ithal etmeyi bir kenara bırakın da hastane yatak kapasitesini artırmak için çaba gösterin biraz kendi ilinizde yaşayan rahatsızlıkları sebebiyle yatması acil gereken hastaları yatıracak yataklarınız yok yada var da birilerine mi rezerve...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ferit (6 yıl önce)
    Hastane yeterli bence hoca yok intörn ve pratisyen hekimlerce muayene ediliyoruz her taraf kartlı kapı hocalara ulaşmak mucize profesyonellik bitmiş eğitim de özellikle Hastane sıralamada Yok hoca camiiyi anlatıyor anca ya hocam hastaneyi bir gez hastalara birşeyler sor personel e sor ne haldeyiz oda zor sormaz da zaten tek tavsiyem vatandaş olarak ilerideki hedefi tahminimce vekillik ama bu tepkilere vekil adayı değil sıralamaya giremezsiniz saygılar
    0
    0
    Yanıtla
  • vatandaş (6 yıl önce)
    Hocam daha öncede sağlık turizmi vardı bunun için şirket bile kuruldu sanki yeni bir olaymış gibi anlatmayın 2 yıl oldu üniversiteye yönetici olalı akedemik veya şehirlik ne yaptın hasta otelinin yanına bir blok daha yapmaynan Onjoloji geçen dönemde ödeneyi çıkmıştı gibi hem ilk başladınızda Malatya’nın gururu tötm borç batanda diye lanse ettiniz şimdi 2 yılda ne deyişdi bütün üniversite hastaneleri borç batanda deyilmi 2 yılda ne deyişti ?
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyasevdalisi (6 yıl önce)
    sayın rektörum bilmiyorum bu yorumlari takip ediyormusunuz biraz vatandaşa kulak verin öncelikle şu otopark parası sorununu durdurun üst otoparkda bulunan 3 bölmeyi halka tekrar acin koskoca Turgut Özal tıp fakültesi nde araç koyacak yer yok arazi var yeni otopark yeri acin ücuret vermemek için vadandaş ta aşağıdaki Elazığ Malatya karayoluna koyuyor yakışıyormu Rahmet linin isminin verildigi bir hastaneye Ankara büyükşehir belediyesi gibi 1 saat bedava sornadi 1 tl olsun yazık vatandaşı sagili görmeyin biraz halkda yana olun
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet kara (6 yıl önce)
    Sayin rektor ya siyasetle fotoğraf çektiriyor ya da tutturmus onkoloji binası cami binası. Siz önce dünyada ses getirecek kaç bilimsel buluş yaptınız ve akademisyenlerinizin yayin kalitesi dünya çapında nasıl! Bunlardan tık yok ancak çimento çimento....
    0
    0
    Yanıtla
  • Niye hastalanınca da bina yok çimento yok diye serzenişte bulunuyorsunuz...Düşüncenizin bir kısmı doğru olsa da uslubunuz çok yanlış bay Ahmet kara...
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Bey (6 yıl önce)tekin06 isimli kullanıcı yorumuna
    hahahahaha Dostum hasta olunca bina yok çimento yok diyenini hiç duymadım ama doktor yok diyenini çok duydum..bir yanlısın olmasın :) :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Niye üslup yanlıs olsun, buradan sayın Çelik ve Hilmiogluna çok daha fazlasını söyledim ve de baskalari tarafindan söylendi. Sayin pek muhterem rektor Ahmet Kizilay elestirilemez mi
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (6 yıl önce)
    tötm acilen dal hastaneciliğini hızlandırmalı. çocuk ve yetişkin aynı bina ve katta tedavi olmamalı. bir de tötm malatyalılardan çok doğu ve g. doğu bölgesinden gelen hastalara hizmet ediyor. bu yüzden battalgazi'ye acilen 1500 yataklı şehir hastanesi yapılmalıdır. son söz: Allah turgut özal'dan razı olsun, nur içinde yatsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Bey (6 yıl önce)
    Kalp den once cocuk hastanesi olsa daha iyi olur... Daha dogrusu yapılacak brans hastanelerine cocuk hastanesi de ilk sıralarda yer verilmeli...
    0
    0
    Yanıtla