Malatya Büyükşehir Belediyesi, Trambüs Bakım İstasyonu’nda kurduğu Güneş Enerji Santrali’nde yakında elektrik üretimine başlıyor.
Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, Büyükşehir Belediyesi tarafından Trambüs Bakım İstasyonu çatısına kurulan Güneş Enerji Santrali bitme aşamasına geldi. 2015 yılında başlanan 3 bin m2’lik Fotovoltaik panel kapasitesine sahip Güneş Enerji Santrali, faaliyete geçtiğinde önemli miktarda elektrik enerjisi üretecek.
Şebeke bağlantılı 345 kw gücündeki santral sayesinde Trambüs Bakım İstasyonu’nun tüm elektrik ihtiyacının karşılanacağı, artan enerjinin ise trambüs hattına verileceği bildirildi. Güneş Enerji Santrali’nin yıllık üretim miktarı ise ortalama 454 bin kwh olacağı kaydedildi.
Şubat ayında üretime başlıyor
Güneş Enerji Santraline uygun olarak dizayn edilen İstasyon çatısında, santral kurma çalışmalarında sona gelindiği belirtilirken, alüminyum konstrüksiyon ve profil montajlarının yapıldığı, kablolama ve panel montajları işlemlerinin ise devam ettiği belirtilerek, Ocak ayı sonu itibariyle montaj işlemlerinin tamamlanmasının hedeflendiği belirtildi.
Montaj işlemlerinin tamamen bitirilmesinin ardından TEDAŞ Genel Müdürlüğü tarafından santralin geçici kabulünün yapılarak Şubat ayı içerisinde enerji üretimine başlanacağı açıklandı.
Malatya yenilenebilir enerji üretim üssü oluyor
Daha önce mevcut çöp sahasında Çöpgaz Elektrik Enerji Santrali kurarak elektrik üretimine başlayan, ardından Malatya Çevre Entegre Tesisi çalışmalarını başlatan Malatya Büyükşehir Belediyesi, kurduğu Güneş Enerji Santrali ile de adeta yenilenebilir doğal enerji üretim üssü haline geliyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından ayrıca Şehir Mezarlığı bölgesinde de güneş enerjisi üretim tesisi kurma çalışmaları yaptığı belirtiliyor.
Bülten