SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TSO Yönetiminden İki İstifa

0
Güncellendi - 2019-01-30 02:40:38
TSO Yönetiminden İki İstifa
A- A+ PAYLAŞ

Geçtiğimiz yıl Nisan ayında yapılan seçimlerde Oğuzhan Ata Sadıkoğlu’nun başkanlığında oluşan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi, Başkan Vekilleri Cebrail Aldı (soldaki) ve Erel Karagöz’ün (sağdaki) istifasıyla sarsıldı. TSO seçimlerinin üzerinden henüz bir yıl dahi geçmeden yönetimdeki kritik iki ismin istifa etmesi tartışma yaratacağa benziyor.

İki dönem Malatya TSO Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan Hasan Hüseyin Erkoç,  Nisan 2018’de yapılan seçimlerde Oğuzhan Ata Sadıkoğlu ile yarışmış, seçimi Sadıkoğlu ve ekibi kazanmıştı.

Seçimlerin ardından Erkoç’a karşı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu’nun kazanmasında önemli rol oynadığı, komite seçimlerine yönelik kampanyayı organize ettiği, bu nedenle Sadıkoğlu ekibinin kazanmasında büyük rol oynadığı çokça konuşulan Cebrail Aldı ve Erel Karagöz’ün bir süredir Başkan Oğuzhan Ata Sadıkoğlu’nun gerek yönetim tarzı gerekse seçim kampanyası döneminde söz verilen projelerin hayata geçirilmesi için gerekli adımların atılması noktasında bir dizi anlaşmazlıklar yaşadığı için istifa ettikleri ileri sürülüyor.

İstifa dilekçelerini TSO Yönetim Kurulu Başkanlığına ileten Başkan Yardımcıları Cebrail Aldı ve Erel Karagöz’ün meclis üyeliği dahil TSO’daki tüm görevlerinden istifa ettiği öğrenildi.

TSO Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu’nun yönetim tarzından kaynaklı anlaşmazlıklar nedeniyle hem Başkan Vekilliği hem de meclis üyeliğinden istifa eden Cebrail Aldı ve Erel Karagöz, uzun yıllar Sadıkoğlu ile birlikte hareket etmişlerdi.  Cebrail Aldı, Erkoç’un başkanlığı yönetiminde yer almasına karşın TSO organ seçimlerinde Oğuzhan Sadıkoğlu’nun başkanlığındaki listede Meclis Başkan Vekil adayı, Erel Karagöz ise katip üye adayı olmuştu.

Yedek üyeler yönetime girecek

Cebrail Aldı ve Erel Karagöz’ün istifasıyla boşalan TSO yönetim kurulu üyeliklerine, yedek listeden iki ismin yönetime gireceği belirtiliyor. Bu isimlerin Mesut Özdemir ile Selim Gültekin’in olduğu öğrenildi.

Öte yandan işbaşına geldiğinden bu yana iş dünyasının sorunlarını çözmek ve Malatya kent ekonomisini geliştirmek yolunda çözüm sağlayacak projeleri hayata geçirmesi beklenen TSO yönetiminde iki önemli ismin yolun başında istifa etmesi, Sadıkoğlu’nun yönetim anlayışını tartışılır hale getirdi.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

37 yorum yapılmış

  • esnaf (5 yıl önce)
    TSO Başkanına bakın.Hukuk yok,Lise mezunu kendi adamını genel sekreter yardımcısı yapmış.Oysa genel sekreter yardımcılığı için, en az 4 yıllık fakülte mezunu olması gerekiyor.TOBB bu usulsüz işlemin farkına varmış ve genel sekreter yardımcısı Rahmi Özer'i görevden almış. Peki sadıkoğlu 9 aydır usulsüz olarak belgelere imza atan ,bu adamının imzaları ne olacak ?????
    0
    0
    Yanıtla
  • Turan (5 yıl önce)
    Kriz diyemiyorum ama sıkıntı had safhada Sanki TSO bir meclis toplantısında böyle demişti. Vallahide kriz Billahide kriz TSO meclisi ne oluyor Kriz mi ..? Sıkıntımı..? Neyse vazgeçtim aramızda kalsın herkes herşeyi biliyor.. Hamdolsun :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Muzafer (5 yıl önce)
    Sayın Valim Bakan geldiği gün Protokol nezaketsizliğinde bulunan bir TSO Başkanını umarım birdaha ziyarete gitmezsiniz Utanç verici bir durum oldu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tufan (5 yıl önce)
    TSO SEÇİMİNİ KAZANDIĞI AKŞAM GİDİP GENEL SEKRETERE BENİM MAZBATAMI VER DİYEN SADIKOĞLU NU BU MEMLEKET TSO BAŞKANI SEÇTİ .
    0
    0
    Yanıtla
  • Kılınç (5 yıl önce)
    Tso üyelerine baksanıza bir allah aşkına biri Gökhan gök kuzeni diğeri Veysel Karaçay kuzeni sayın Sadıkoğlu nereden geldiğini asla unutma. İş yapacağım hizmet yapacağım dedin allah aşkına ne hizmet yaptın ne iş yaptın Malatya’ya kuzenlerlerinle iş yap yapamıyorsan bırak istifa et. Bıktık artık her gün çıkan senin haberlerinden.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aspuzulu (5 yıl önce)
    Gelen gideni hakikaten aratırmış.Doğru ol,dürüst ol , adil ol hukuka saygılı ol ve projeler gerçekleştir diye seni destekledik sen tam bir fiyasko çıktın.Şu genç yaşta seni güzel bir kariyer bekliyorken sen tüm kredini şimdiden tükettin.Oda seçimlerini sabırsızlıkla bekliyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • reel (5 yıl önce)
    tso başkanı seçilmeden önce ne diyordu; Tso daki ahbap çavus ilişkisi son bulacak diye iddialı bır biçimde oyumuza talip oldu,bizler de çürümüş yapıdan muzdarip oldugumuz için heyecanla seve seve oyumuzu verdik.Geline nokta gösterdi ki kardeşi hasan meclis üyesi,teyzesi oğlu gökhan meclis bşk yardımcısı,amcazadesi veysel ise disiplin kurulu bşk,yardımcısı yapıldı.Anlayacağınız yagmurdan kaçarken kasırgaya tutulduk
    0
    0
    Yanıtla
  • cebrail (5 yıl önce)
    Bu arada malatya haberi ve haberi yapan güler hanımı tebrik ederim yanlı ve taraflı haber ve haberin altındaki yorumları bile secerek vermeleri şimdi soruyorum ne oluyor güler hanım derdin ne ne istedinde vermediler...........? umuyorumki bunuda vermzsiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • cenk (5 yıl önce)
    özel ünüversitede okuyan bir kişiye 60000tl bursverilmiş bu şahıs kimdir kimin çocuğudur okul 8 ay olduğuna göre aylık 7500tl geliyor müdür maaşı gibi burs kime verildi ise kamu oyuna açıklayın lütfen bu oda hepimizin birde 6 yıl için tahüt ettiğiniz söyleniyor doğrumudur
    0
    0
    Yanıtla
  • turgay (5 yıl önce)
    TSO DA NELER OLUYOR Önceki gün TSO ‘da var olan iki başkan yardımcısının başkan Oğuzhan SADIKOĞLU ile anlaşamadıkları gerekçesiyle istifa etmeleri gündeme damga vurmuştu. Daha öncede genel sekreter alımında ilana çıkılmasına rağmen ,ilana Sadık kalmayan Sadıkoğlu ,vasıfsız genel ataması yapmış ,atanan genel sekreter,devletin resmi aracıyla özel işlerini yaparken kaza yapmış ve ulusal medyada gündem olmuştu. Şimdide başkan Sadikoglu’nun secimi kazanmasından sonra ilk işi ,oda genel sekreter yardımcısı olarak ,oda çalışanı Rahmi Özer’i atamak olmuştu. 5174 sayili Tobb kanununa göre, Genel sekreter yardımcısının en az 4 yıllık üniversite mezunu olması gerekirken ,Sadıkoğlu yine usulsüz bir işlem yaparak lise mezunu birini Genel sekreter yardımcısı atamıştır.Buradan ,bu usulsüz işlemi TOBB ile Gumrük Ticaret bakanlığına ihbar ediyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yavuz (5 yıl önce)
    Meclis toplantısına Meclis başkanı karar veremiyorsa neden hala orada duruyor onuda anlamış değilim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yavuz (5 yıl önce)
    Herkes diyor ki,"TSO'da bu iki başkan vekili neden istifa etti?" Öyle bir Başkan ile karşı karşıyayız ki, Malatya'da olmadığı zaman yönetim toplantısı yaptırmıyor. Hatta Meclis toplantısı bile yaptırmıyor. Örneğin  Meclis Toplantısı her ayın son Çarşambası yapılması gerekenirken, Toplantı Oğuzhan Beyin talimatı ile 1 Şubat'a ertelendi. Gerekçe ise beyefendi burada yok! Meclis Başkanının itirazina rağmen hem de..
    0
    0
    Yanıtla
  • Baskan dedigin böyle olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Kayısıcı (5 yıl önce)
    30.yıl plaketi almaya odaya davet edildik.Organizaxyon sıfırdı.Neyse Sadıkoğlu kürsüye çıktı şuraya gittik buraya gittik resimleri ekranda ortada proje yok çalışma yok ama alkış kıyamet.Sonra plaketlere geçildi hepsini tek tek verdi mütevazi değildi ben plaketimi mesleğimi temsil eden meclis üyesinden almak isterdim.Sonra bizi aşagı indirdiler toplantı devam etti yukarıda. sanki hayatımızda kurabiye görmemişiz gibi ikram ettiler.Meclis üyeleri konuşacakmış dilek temenniler diye. Başkan bey aşağı indi gergindi bizi ne yönetimi ile tanıştırdı ne vekilleri ile nede meclis başkanı ile ben hayatımda böyle birini görmedim.Bizi uğurlarkende personellere bağırıyordu. Sanırım bu istifa edenler bu adama dayanamadı aferin çocuklara.
    0
    0
    Yanıtla
  • cenk (5 yıl önce)
    3 yıldır vergi levhasında zarar yazan biri burayı nasıl idare edecek görecez
    0
    0
    Yanıtla
  • DEVRİM (5 yıl önce)
    Bu iş çok su götürür gibi anlaşılan bu arkadaşların ciddi emeği olmuş.Sadıkoğlu ve yönetimi nasıl bir siyaset ve yöntem izlediler de bu arkadaşları istifa ettirdiler. Demek ki yönetimi karışık demek ki kriz yönetemiyor demek ki guruplaşma var.Geçmiş olsun Sadıkoğlu. 4 yılda bir seçim oluyor onlarca kişi uğraşıyor bu seviyeye odada ikinci adam oldularsa bir başarı ve saygınlık kazanmışlar. Tek kalem de tüm görevlerinde istifa edip eyvallah demişler ise içerisi ciddi anlamda karışık demektir. Bazen en büyük kazanç çekip gitmektir.Erdemli bir duruş
    0
    0
    Yanıtla
  • Godoş Ramazan (5 yıl önce)
    merhaba.. yine bennn.. malumunuz..
    0
    0
    Yanıtla
  • Godoş Ramazan (5 yıl önce)Godoş Ramazan isimli kullanıcı yorumuna
    Ailece böyleyiz biz ne yaparsın!
    0
    0
    Yanıtla
  • Godoş Ramazan (5 yıl önce)Godoş Ramazan isimli kullanıcı yorumuna
    Herkesin emrine amadeyiz
    0
    0
    Yanıtla
  • MİKAİL (5 yıl önce)
    Yazık olmuş ikisi de ciddi emekler vermiş sabırlı güler yüzlü iş adamları.Öyle bir makamı kötü olmamak adına bırakacak kadar erdemli bir duruş sergilemişler. Sadıkoğlu nun duruşunu sözünü genel sekreter atamasında gördük zaten.
    0
    0
    Yanıtla
  • azra akın (5 yıl önce)
    taraflı ve yorumalrı secıp veren malatyahaber..bravoo..tam malatya habercılıgı
    0
    0
    Yanıtla
  • Tufan (5 yıl önce)
    MÜSİAT Başkanı neden aday olmadı birdaha ??? Eski yönetime sorun bakalım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tufan (5 yıl önce)
    MALATYA TSO 2012 DEN BU YANA HİÇ BİR ŞEYE ZAM YAPMADI ŞİMDİ GİDİN BİR YETKİ KAĞIDI VEYA ODADA BİR EVRAK ALIN BAKALIM NE KADAR FARK VAR BUDA SEÇİM VADİYDİ OYSA ODANIN YILLIK KİRA GELİRİ 2,5 MİLYON BU PARALARI NE YAPILIYOR .
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (5 yıl önce)
    Erel beyi istifa etmiş ise muhakkak bir nedeni vardır ama yine etmese sabır gösterse idi o daha büyük bir erdem olurdu
    0
    0
    Yanıtla
  • lütfi (5 yıl önce)
    daha iyi günleri erkoç kalite idi onunda etrafı sıkıntılı idi
    0
    0
    Yanıtla
  • adnan (5 yıl önce)
    TSO ayakbastı parası alınan bir yer mesaj atıp bugün 5 katta bir konu hakında toplantı vardır ondan n başka bir şey yapmıyan seçim vakti kapı kapı oy toplamak için gezerler ama seçimden sonra üyelerimiz kim ne sıkıntıları var onları ziyaret etme gibi bir düşünceleri olmayan insanlar malasef üretim yapmak için 7-10 yıldır OSB yer talep edip bekliyen yer alamayan fakat fabrika yapacam diyip A101 markete kiraya veren onları denetlemeyen TSO başkanları vicdanınızı dinleyin yaptığınız doğrumu istifa eden arkadaşları candan tebrik ediyorum onlara bu onurlu duruşlarından dolayı saygılarımı sunuyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • cenk (5 yıl önce)
    tso kazan kaynıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • vatansever (5 yıl önce)
    Arkadaşların istifası yerinde karar olmuştur.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatya (5 yıl önce)
    cebrail bey ve erel karagöz bir değerdir malatya için ama sadıkoğlu bir deger degıldır umarım malatya bunu bir daha anlamiş oldu resimler vermekle boş toplantılar yapmakla bu işler olmuyor icraat lazım iş yapmak lazım 1 yıl oldu tek bir faydalı iş yok ne yazıkkı malatyaya gercekten yazık olacak daha,ama oguzhan bey sunu unutma mahkeme kadıya mülk değidir...
    0
    0
    Yanıtla
  • Selim (5 yıl önce)
    TSO nun tartışılması ilginç TSO bir genel sekreter ilanı verdi ve kendi ilanına kendi kararına bile saygı göstermeyip.İlan ile ilgisi olmayan bir sekreter aldı.Sadece bu sebebe kalsa istifa eden herkese saygı duyarım.Saygı ile alkışlıyorum duruşlarından dolayı başkan vekillerini
    0
    0
    Yanıtla
  • Kskngl (5 yıl önce)
    Seçime 1-2 gün kala TSO ya gidip neredeyse babası yaşındaki Hasan Hüseyin Erkoç’a yaptığı saygısızlığı kestiği ahkâmı gördükten sonra birde seçildiğini duyunca eyvahh demiştik. Şimdiye kadar me iş gördü TSO olarak ne yaptı acaba kendileri? Büyük dağları yaratmış kibir abidesi başkan ne yaptı ki bu iki değerli iş adamı istifa etti diye sormak gerek. Oy verenleri 1 sene sonra göreceğim...
    0
    0
    Yanıtla
  • Kenan (5 yıl önce)
    Tartışılmalı da kimse de demiyor Malatya’ya ne oluyor, istifa eden isimler gerçekten sevilen sayılan, saygın Kişiler, özellikle Cebrail bey bana göre gerçek görev adamı, Oğuz bey büyük kayıp yaşamıştır, açık ve net..
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (5 yıl önce)
    Ahh ahhh. Biz demiştik demek istemiyoruz ama maalesef acı gerçekler...
    0
    0
    Yanıtla
  • esnaf amca (5 yıl önce)
    oğuz başkanda gücün ve kibrin etkisiyle 3-5 kişiye indirgedi yönetimi hep aynı insanlarla yönetmeye çalışınca beraber seçimde mücadele ettiklerini unuttu gidici bir başkanımız daha oldu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yazik (5 yıl önce)
    Yazık malatyaya hemde çok yazik
    0
    0
    Yanıtla
  • Serhat (5 yıl önce)
    "Benim mutlaka bakan bey ile fotoğraf vermem gerekir" diyerek, TSO'daki Enerji Bakanının katıldığı toplantıda tüm protokol nezaket kurallarını alt üst eden başkan beyin vizyonunu herkes görmüş olmuştu. O ismin başkan olması için var gücüyle çalışan sözüm ona Malatya'nın sözde böyük işadamları kendilerinin vizyonunu da göstermiş oldu. Hadi gidin bakanlarla fotoğraf çektirin, torunlarınıza gösterirsiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (5 yıl önce)
    Müsiad projesi kusursuz işlemeye devam ediyor.
    0
    0
    Yanıtla