SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tüm İnsanlık İçin Hayırlara Vesile Olmasını Diliyoruz"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Hicri Yeni yılın başlaması ve Muharrem ayının başlaması nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Gürkan mesajında “Hicri Yılbaşının başlaması ve içerisinde birçok ilahi olayı içinde barındıran, dinimizin en kıymetli 4 ayından biri olan Muharrem Ayına girmenin huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Paylaşmanın, şükretmenin, bir arada olmanın, bereketin adı olan Aşure gününün ilahi bereket ve feyzini içinde barındıran adıdır Muharrem Ayı. Zulme boyun eğmeyen, adaletten ve doğruluktan ayrılmayan sevgili Peygamberimiz (S.A.V.)’in ‘Cennet çocuklarının efendileri’ diye övdüğü Hz. Fatıma ve Hz. Ali’nin ciğerparelerinden biri olan Hz. Hüseyin’in ve Ehl-i Beyt’ten olan 70’den fazla insanın Kerbela’da şehit edilmesi ise Muharrem ayını bir matem ve hüzün mevsimine dönüştürmüştür.

Bütün Müslümanları derinden etkileyen bu elim olaydan dersler alarak günümüzde de aramızdaki kardeşliği, birlik ve beraberliği bozmak isteyenlere fırsat vermemeliyiz. Bizlere düşen en önemli görev, her türlü fitneye karşı çıkarak milletimizin, vatanımızın ve Müslümanların birliğini ve kardeşliğini savunmaktır.

Birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın gelişmesine, dünya üzerinde barış, sağlık, huzur ve mutluluk tohumlarının yeşermesine vesile olan Muharrem ayının hayırlı olmasını diliyorum. Bereketin ve feyzin coştuğu bu denli güzel bir aya girmenin sevinci ve mutluluğu ile tüm İslam Âlemi’nin Hicri Yılbaşını ve Muharrem ayını tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum” dedi.

GÜDER'İN MESAJI
Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder de, Hicri yılbaşı ve Muharrem ayı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Yeni hicri yılın ve muharrem ayının tüm İslam alemine ve insanlığa hayırlar getirmesini dileyen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder,  dünyanın neresinde olursa olsun din kardeşlerimize ve insanlığa yapılan tüm zulümlerin son bulmasını, huzur ve kardeşliğin daim olmasını diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

Güder, “Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in(S.A.V) Mekke’den Medine’ye hicretini esas alan Hicri yılbaşı, Hicri Takvim’in başlangıcıdır. Takvimin ilk ayı ise, mübarek Muharrem ayıdır. Âlemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in Mekke’den Medine’ye hicreti, karanlık bir çağa güneş gibi doğmuş ve aydınlık bir çağın başlamasına vesile olmuştur. İnsanlık; sevginin, kardeşliğin, dostluğun, paylaşmanın ne demek olduğunu Hicretle öğrenmiştir. Kerbelâ’da, Sevgili Peygamberimiz (S.A.S)’in, “dünyanın iki çiçeği”, “cennet çocuklarının efendileri” diye övdüğü Hz. Hüseyin ve çoğu Ehl-i Beyt’ten 70’den fazla insanın şehit edilmesi Muharrem ayını bir mateme ve hüzün mevsimine dönüştürmüştür. Muharrem Ayı matem ayı olmakla beraber, halk arasında paylaşmanın simgesi haline gelen Aşure günü, birlik ve beraberliği perçinlemektedir. Kaynayan kazanda farklılıkları ortaya çıkartarak ayrışmayı değil, birlik ve beraberlik içinde ortak bir tat yakalamayı hedeflemeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle Muharrem ayının ve Hicri yılbaşının İslam âlemine, Türk milletine ve değerli hemşerilerime sağlık, mutluluk getirmesini ve hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

ÇINAR'DAN MESAJ
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Muharrem Ayı'nın başlaması ve Hicri Yılbaşı dolayısıyla yayımladığı mesajında; “Peygamber efendimizin Mekke’den Medine’ye hicreti sıradan bir göç değildir. Bu hicret karanlık bir çağa güneş gibi doğmuş ve aydınlık bir çağın başlamasına vesile olmuştur.” İfadelerine yer verdi.

Hicri Yılbaşının İslam Âlemi için bir milat olduğunu vurgulayan Çınar, “İslam tarihinde önemli bir yere sahip olan ve hicri takvimin ilk ayı olan Muharrem ayına kavuşmanın manevi huzuru içerisindeyiz. Sevgili Peygamberimizin Mekke'den Medine'ye hicreti esas alınarak hicri yılbaşı olarak kabul edilen Muharrem Ayı paylaşmanın, birlik ve beraberlik içinde olmanın hatırlandığı değerli zaman dilimlerimizden biridir.

İslam tarihinde dönüm noktası sayılabilecek olayların yaşandığı önemli bir ay olan Muharrem Ayı, içerisinde şükretmenin, ikramın, infakın, bir arada olmanın, bereketin adı olan Aşure Günü'nün de ilahi bereket ve feyziyle birlikte pek çok değeri içerisinde muhafaza etmektedir. Aynı zamanda zalime ve zulme boyun eğmeyen, adaletten ve doğruluktan ayrılmayan Peygamberimiz Hz. Muhammed(S.A.V.)’in sevgili torunu Hz. Hüseyin’in Kerbela’da şehit edilmesi hüznünü de barındırmaktadır.

Muharrem Ayı ve Hicri Yılbaşının Türk-İslam coğrafyası için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyor, dünyanın neresinde olursa olsun din kardeşlerimize ve insanlığa yapılan tüm zulümlerin son bulmasını, huzur ve kardeşliğin daim olmasını diliyorum. Bu vesile ile tüm hemşerilerimin ve Türk-İslam Âlemi’nin yeni “Hicri Yılını” tebrik eder, tüm insanlık adına hayırlara vesile olmasını temenni ederim.” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız