SON DAKİKA
SON DEPREMLER

‘Tünelde Işığın Görünmesine Yaklaşık 1 Kilometre Kaldı’

‘Tünelde Işığın Görünmesine Yaklaşık 1 Kilometre Kaldı’
A- A+ PAYLAŞ

Malatya tarımı için önemli bir öneme sahip olacak Yoncalı Barajı’nda sulama tüneli inşaatında ışığın görülmesine 1 kilometre kaldı.

Arguvan ilççesi sınırlarında, Malatya tarımı için büyük öneme sahip Yoncalı Barajı’nın inşaatı tamamlanırken iletim tünelinin tamamlanmasının ardından su tutmaya başlanılacak. 18 Aralık 2023 tarihinde yapılan Sulama şebekesi ihalesinin ardından ise Yoncalı Sulaması İsale tünelinde TBM ile kazı çalışmalarında sona doğru gelindi.

Yoncalı Sulaması kapsamında yapımı devam eden 9 bin 62 metre uzunluğunda ve 4,5 metre iç çapında olan tünelde sona doğru gelindiğini ifade eden DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, ‘TBM ile tünel açmada 8.000 metre ilerleme sağlanmış olup tünelde ışığın görünmesine yaklaşık 1 km kaldı ” dedi.

Malatyalı üreticilere yılda 698 milyon lira ek gelir

Genel Müdür Mehmet Akif Balta, projeyle ilgili verdiği son bilgilerde temelden 98 metre yüksekliğinde olan Yoncalı Barajı’nın 114 milyon m su biriktirme hacminde ve 2,25 milyon m gövde dolgu hacmine sahip olduğunu söyledi. Malatya Yoncalı Barajı’nın diğer bileşenlerinin tamamlanması ile bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte hem tarladaki verimin artacağını hem de yörede ürün çeşitliliğinin sağlanacağını dile getiren Balta, projenin tamamlanması ile birlikte bölgede tarımsal istihdama katkı sağlanacağını kaydetti. Yapılacak sulu tarım ile 174 bin 650 dekar tarım arazisinin sulanacağını dile getiren Genel Müdürü Balta, 2024 yılı birim fiyatları ile milli ekonomiye yıllık 698 Milyon TL gelir artışı ayrıca 17 bin 409 kişiye ise tarımsal istihdam sağlanmasının da hedeflendiğini ifade etti.

DSİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada Yoncalı Sulamasının tamamlanması ile projeden faydalanacak yerleşim birimlerinin ise şunlar olduğu açıklandı.

“Akören, Alhasuşağı, Armutlu, Asmaca, Aşağısülmenli, Bozan, Çavuş, Çevreli, Ermişli, Eymir, Gökağaç, Gümüşlü, Güngören, İsaköy, Karahöyük, Kızık, Kömürlük, Kuyudere, Morhamam, Tarlacık, Tatkınık, Yeniköy ve Yukarısürmenli”

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (1 ay önce)
    28 Yıldır Arguvanlılar tünelin sonundaki ışığı bekliyorlar. 1 Km kalmış sözde. 1 Km tünelin tamamlanması, sulama şebekesinin tamamlanması derken en az bir 10 yılı daha var anlaşılan. Allah bunları ıslah etsin. Allahtan korkuları da yok. Korksalar bu baraj yıllar önce bitmiş olurdu.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • BATTALGAZİNİN TORUNU (2 ay önce)
    ŞAHNAHAN'a KAPALI SULAMA ne zaman gelecek...
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Kernekli (2 ay önce)
    Akp siyaseti ülkeyi getirdiği durum tam da bu. Yillarca yapmadılar bu barajı. O yöre halkindan vergi de almayın!!
    %59
    %41
    Yanıtla