SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Turgut Özal Parkı'na Köprüyle Gidip Gelebilecekler"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Orduzu Gençlik ve Spor Kompleksi, Orduzu Rekreasyon proje alanı ve EXPO 2028 Malatya Dünya Bahçeleri Fuar alanını yerinde inceleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yapılan çalışmaların son durumu hakkında açıklamalarda bulundu. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın inceleme programına, DSİ 92. Şube Müdürü Mehmet Aytaç Sucu, MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay ve daire başkanları eşlik etti.

Orduzu Gençlik ve Spor Kompleksi’nin kaba inşaatının tamamlandığını vurgulayan Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay, “Orduzu Gençlik ve Spor Kompleksi inşaatımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Yapılan çalışmalar neticesinde şu anda kaba inşaatlarımız tamamlandı. İç kısımda tesisat ve çelik çatı imalatımız devam ediyor. Kompleksimiz Mayıs ayına kadar inşallah tamamlanmış olacaktır” şeklinde konuştu. 

Orduzu Gençlik ve Spor Kompleksi ve EXPO 2028 Malatya Dünya Bahçeleri Fuar alanını çalışmalarının sorunsuz bir şekilde devam ettiğini ifade eden Malatya DSİ 92. Şube Müdürü Mehmet Aytaç Sucu, “EXPO 2028’in düzenleneceği Orduzu bölgesinde devam eden inşaat çalışmaları yerinde incelemek için Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Selahattin Gürkan’la bir araya geldik. Mevcut yapılan çalışmalarda herhangi bir sorun olmadığını gördük. Gerçekleştirilen hizmetler için başta Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Selahattin Gürkan’a ve ekibine şahsım ve kurumum adına teşekkür ederim” diye konuştu. 

Orduzu Gençlik ve Spor Kompleksi, Orduzu Rekreasyon proje alanı ve EXPO 2028 Malatya Dünya Bahçeleri Fuar alanını yerinde inceleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan,  “Yaptığımız incelemede göletin kapasitesi, su hacminin artırılması, vatandaşı suya düşme tehlikesini önlemek amacıyla gerekli duvar çalışmaları yapıldı. Köprü çalışmaları da tamamlandığında vatandaşımız buradan Turgut Özal Tabiat Parkı’na köprü yoluyla gidip gelebilecekler. Aynı zamanda bu alanda EXPO 2028 icra edileceği için Millet Bahçeleri’nin alanlarının oluşturulması için de çalışmalarımız yapılıyor. Çalışmalarımız neticesinde 5 bin kişilik kapalı spor salonu, Malatya’ya yakışacak bir cimnastik salonu, gençlik karşılama ve konaklama merkezi yapılıyor. Orduzu Gençlik ve Spor Kompleksine yaptığımız çalışmaları yerinde görmek ve incelemek maksadıyla burada bulunuyoruz. Kompleksimizin kaba inşaatlarının bittiğini, iç dizayn ile alakalı ince işçilik gerektiren işlerin de başladığını görüyoruz. İnşallah bunlar Mayıs, Haziran ayları gibi neticelenecektir. Diğer hizmetlerimizde olduğu gibi bu hizmetimizi de Malatyalı hemşerilerimizin hizmetine sunacağız. En fazla yatırım yapan bir belediye olma hüviyeti içerisinde çalışıyoruz. Kompleksimizin diğer tarafında bulunan inşaatlarımız da Temmuz, Ağustos ayları gibi yolları ve çevre düzenlemesiyle beraber tamamlanacak. Malatya dünyanın parlayan yıldızı olma noktasındaki hedefine de emin adımlarla yürüyecektir. Çalışmaları yapan ilgili müellif firmamıza ve kontrol yapan ilgili arkadaşlarımıza ve her şeyden önce çalışmalarımıza destek veren başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Gençlik ve Spor Bakanımıza Malatyalı hemşerilerim ve şahsım adına teşekkürü bir borç bilirim. Yapılan çalışmalarımızın da Malatyalı hemşerilerimize hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi. 

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • Barguzulu (1 yıl önce)
    Zeki Müren de bizi görecek mi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • paşa44 (1 yıl önce)
    Ahhh bahtsız Malatyam ahhh!!! Başka şehirlere ancak gıpta ediyoruz. Çok değil 20-30 yıl önce Gaziantep, K.Maraş gibi şehirlerden fersah fersah öndeydik şimdi onlar bizi geçti, fark attı, gitti. Düne kadar Malatya'nın ilçesi konumunda olan Tokat'ı gidin, görün adamlar şehrin ortasını sallarla gezilen Venedik gibi yaptılar. Biz ise eski parkları, gezi alanlarını revize edip duruyoruz. Expo Malatya için bir fırsattı, neden sıkışmış bir Orduzu yerine Expo için yeni bir rekreasyon alanı Malatyamıza kazandırılmıyor?
    %67
    %33
    Yanıtla
  • erol (1 yıl önce)
    Kurak geçen yıllarda gölette su kalmayacak,köprü çok komik bir görüntü oluşturacaktır. Sayın başkanın göl su seviyesini aynı seviyede tutmak için başka bir su kaynağında gölet alanına su takviyesi yapacak bir projesimi var?
    %84
    %16
    Yanıtla
  • bedri (1 yıl önce)
    sayın kanat önderleri daha önce mtso başkanlığı yapmış olan sayın a yavuz bey&sayınnamık hakan durhan&sayın a. helvacı bey&sayın m akdogan&sayın a ozal &sayın b tufenkcı bey &sayın prof dr cemil celik bey sekız fakulte kuruluşunu yaptı sanayıde&üretimde&istihdamda sayın ö calık hanımefendı araştırma hastahanesini geliştirdi üretimin tarımsal alanların korunması geleceğe bakış korumacılık&cevreyi koruma doğayı koruma yerel yönetimin mısyonu&vizyonu sayın ahmet çakır beyın bırakdığı belediyeden yönetim anlayışı olarak uzak!!kent konseyınde sayın prof baharçıçek yerel toplantıları yaparken projede üniversitenın vizyon ve mısyonunu planlayarak duyurusunu yapmıstı sayın prof kızılay gelecek dönem belediye başkanlığına aday olmayı düşünürse akademik olarak malatya dönüşüme intibak eder yoksa sayın fatme sahın gazıantepdeki yaptığı dönüşüm örnek alınabilirmi veya iki tane üniversitemiz var dünya üniversiteleriyle hangı anlaşmalar yapılabilir öğrencilere akademik vizyon kazandırılarak eskişehir b başkanı sayın y buyukerşen örneğinde eskişehırın bugunku konumu italyanın venediği gibi katma değer yüksek biz rahmetli cumhurbaşkanımızdan sonra malatya küme düşmüştür!!!tekrar canlandırmak dünya piyaslarını bilen vızyonu mısyonu olan değerlerle olur rahmetli hamıd fendoğlu bile dönemimde malatya üreten geleceği planlayan şehirdi düşünen &takıp eden projelerini hazırlayan &dünya piyasalarını bilen kişiler var &hazır saygılarımızla mebes
    %20
    %80
    Yanıtla
  • Ekici (1 yıl önce)
    keşke orduzu belediyesi gıtmeseydı güzelim beldeyı betona çevirdin bildiğin hiç bir şey yok ne anlarsınız şehircilik ten
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Cevatcobanli444 (1 yıl önce)
    Her konuşmada Cumhurbaşkanına teşekküre belediye başkanı da başladı. Bunların işi bitti galiba :)
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Hakan (1 yıl önce)
    Eliyle işaret ettiği resimlerden bıktık. Önce eli cebinde pozlar, son bı yıldır ise işaret parmaklı bı yerleri gösterip iş yapiyor imajı vermek. Bıktık
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    O güzelim piknik alanı beton yığını haline getirildi keşke orası daha güzel bir dinlenme ve piknik alanına donüşebilseydi, o güzelim alan lunapark,beton yapilar,düğün salonları,okul gibi yapılara kurban edildi.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Battal Gazi 44 (1 yıl önce)
    Sayın Başkan, neden Malatya'ya farklı bir rekreasyon alanı kazandırmak varken adeta çivit çarşısına dönen Orduzu Pınarbaşını seçtiniz? Hayvanat bahçesi, fuar alanı, Malatya spor tesisleri hepsi iç içe keşmekeşe döndü Orduzu. Malatya'ya yeni bir alan kazandırmak için adeta bir fırsat elimize geçmişken bu ısrar niye? Allah rızası için Expo bahanesiyle Malatya'ya yeni bir gezi ve dinleti alanı kazandıralım. Orduzu'yu da bu haliyle bırakalım.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Alp (1 yıl önce)
    BB Gürkan'in önünde boydan poz verdiği baraj gölü sahiline yapılan ve göl manzarasını kapatan Orduzu Gençlik ve Spor Kompleksi, BETON YIĞINI Selahattin efendinin vizyonunu çok güzel özetliyor.....
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Ali (1 yıl önce)
    Şu şehirde belediyecilik olarak aklı başında kimse kalmadı mı? Yahu Orduzu tabiat parkı şişti. Şişti. Şehircilik bilmediğiniz Sivas caddesinde parka Battalgazi belediye binası yapmanızdan belli idi de Büyükşehire geldin 4 yılda da öğrenemedim. Gerçi herkese karşı öğretmen olunca öğrenemiyor insan. Şu şehri seven herkes görün artık Orduzuda göl var, mesire alanı var. Bir yanlış olarak oraya hayvanat bahçesi yapıldı. Hadi hayvanat bahçesini kaldırdı diyelim sonra yapılan sabit Fuar alanı hata idi. Oraya mantar gibi bedavadan TKDK destekli düğün salonlarına verilen ruhsatlar da diğer büyük hata idi. Eski yönetim hayvanat bahçesinin oraya çok büyük botanik parkta yapmıştı. Malatyaspor saha idare vb burada. Şimdi bir de buraya ek kalabalık sağlamak büyük hata olur. Şehir böyle büyütülmez. Orduzuda yapılacak expo süs bitkileri parkının da bu fuar organizasyonun yapıldığı reklam kadar büyük olmadığını da gösteriyor. Yani yine boşa milletin parası reklama tanıtıma gidiyor. Ulusal kanallara , yerel kanallara bilbordlara yapılan reklamlar ile kaç bin aileye ne hizmetler gider. Ulaşımı şişirmeye sebep olacak tek yeri yoğunlaştırma yerine ulaşım, trafik, sosyal belediyecilik , temiz hava, kuraklık ile ilgili ne kadar çok şey yapılırdı.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Reklam panolarını kiraya veriyorlar belediye reklamları dışında reklam veren yok o zaman neden kiraya verdiniz yoksa belediye reklam vermese kiralayanlar zararmi edecekler keşke kiraya vermeseniz 365 gün belediye ve başkanın reklamını verseydiniz lütfen bir yetkili açıklarmi şehirdeki reklam panolarini kaç paraya kime verdiniz belediye reklam gideri olarak bu firmaya kaç para ödüyor.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    İstasyon kavşağınin trafiği hastane,emniyet müdürlüğü ile cikalmaz halde iken hangi akla hizmet okulu kapat o alana il milli eğitim müdürlüğünu taşı şehirden ses çıkmıyor.
    %93
    %7
    Yanıtla