SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Türkiye'de MOSSAD'a Çalışan Suriyeli Camide Vaaz Vermiş

Türkiye'de MOSSAD'a Çalışan Suriyeli Camide Vaaz Vermiş
A- A+ PAYLAŞ

Hatay Kırıkhan’da yaşayan bir kişi, Suriye uyruklu S.T isimli casusun camide vaaz verdiğini ve namaz sonrası da camide kalanlarla sohbet ettiğini açıkladı. Bu arada, şüphelilerden birinin Süleymaniye Camisinin bir görüntüsünü İsrail'e 200 dolara sattığı da belirtildi.

Yeni Şafak’ta yer alan habere göre, Suriye uyruklu S.T.'nin geçen yıl Hatay Kırıkhan’da camide namaz sonrası vaaz verdiği gün yüzüne çıktı. S.T.'nin gözaltı fotoğraflarının medyaya yansıması sonrası, Kırıkhan’da yaşayan M.E.Ç, Suriyeli S.T’yi hemen tanıdı.

"2-3 DEFA SOHBETİNE KATILDIM"
Kırıkhan’daki camilerin çoğunun depremde ağır hasar aldığını, çok az sayıda hafif hasarlı cami kaldığını ifade eden M.E.Ç., “İki Işıklı Camii de bunlardan biriydi. Ramazan ayında iftardan sonra camiye teravih namazı için gidiyordum. Bu adam teravih namazından sonra camide kalanlarla sohbet ediyordu. Ayet, hadis okuyordu. 6-7 kişilik bir gruptular. Bir Arap ülkesinden gelmişler. Vaazı da Arapça veriyordu. Kırıkhan’da Arapça bilen çok olduğu için cemaatten biri tercüme ediyordu. Ben de 2-3 defa sohbetine katıldım.” dedi.

"CAMİDE AYET, HADİSLERDEN BAHSEDİYORDU"
Şahsın adını bile bilmediğini söyleyen M.E.Ç.,. “Depremzedelere yardım geldiklerini söylüyorlardı. Gece de camide yatıyorlardı. O günlerde insanları çoğu zaten çadırda, hafif hasarlı binalarda ve camilerde kaldığı için de kimse bu durumu yadırgamıyordu. Gündüz ne yaptığını bilmiyorum ama akşam camide ayet, hadislerden bahsediyordu.” diye konuştu.

"DEPREM BÖLGELERİNİ GEZİP MANEVİ DESTEK VERİYOLARMIŞ"
Adını vermek istemeyen bir Kırıkhanlı ise Suriyeli S.T’nin kendilerine Diyarbakır’dan geldikleri bilgisini verdiğini bildirerek, “Tüm deprem bölgelerini dolaşıp manevi destek veriyorlarmış. Şüpheli davranışlarını görmedim, hadis ağırlıklı sohbetler yapıyordu. Aslında önce başka camiye gitmişler ancak cami ağır hasarlı olduğu için İki Işıklı Camii’ne gelmişler. 5 gün kaldılar camide.” ifadelerini kullandı.

İstanbul merkezli sekiz ilde İsrail dış istihbarat servisi Mossad adına ‘casusluk’ yaptıkları şüphesiyle gözaltına alınan 34 şüpheliden 15’i tutuklandı. 11 kişi Adli Kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Geri kalan 8 şüpheli ise sınır dışı edilme işlemleri için ilgili Göç İdaresi’ne teslim edilecek.

DİĞER AYRINTILAR
İsrail’in Dış İstihbarat Servisi Mossad için çalışan casuslar hakkında şaşırtıcı bilgiler ortaya çıktı. Bazı ajanların Filistin derneklerinde çalıştığı, bazılarının ise Filistinli yaralılara yardım ettiği belirlendi. Bir kişi, bir caminin videosunu İsrail’e göndermek için 200 dolar aldı. İşte ayrıntılar…
Türkiye’de yaşayan yabancı uyrukluların, Mossad adına “uluslararası casusluk” faaliyeti yürüttüğü iddiasıyla 15 kişi tutuklandı. Savcılığın sevk yazısına göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geçmişte İsrail İstihbarat Servisi’nin faaliyetlerini engellemek amacıyla toplanan delillerle soruşturmalar yürütüldü.

PARA TRANSFERİ BELİRLENDİ
İsrail İstihbarat Servisi ile bağlantılı kişilerin, ülkede bulunan Filistin ve Suriye uyruklu kişilerle iletişime geçerek İsrail Devleti için önemli bilgi ve belgeler elde ettiği, bu bilgilerin karşılığında uluslararası para transfer şirketleri, havale ofisleri ve canlı kuryeler aracılığıyla bilgi veren kişilere para transferi yapıldığı belirtildi.

"ŞÜPHE UYANDIRMAYAN KİŞİ" AYRINTISI
“Şüpheli olmayan kişi” detayı Profesyonel olarak yapılması gereken işlerde dedektiflerin kullanıldığı, taktik işlerde ise genellikle şüpheli olmayan kişilerin kullanıldığı belirtildi. Dedektiflere biyografik bilgi toplama, keşif, tahkikat, fotoğraf, video, bilgi, belge, canlı takip, takip cihazı yerleştirme, canlı kurye bulma ve siber faaliyetler görevleri verildi.

Dedektiflerin sistem açıklarından, kritik devlet kurumlarında çalışan kişilerden yararlandığı ve devletin veri tabanındaki bilgileri elde ettikleri belirtildi.

HEDEFLER BELİRLENDİ
Bu bağlamda, uluslararası casusluk faaliyetlerinin tespit ve deşifre edilmesine yönelik ilgili kurumlarla yürütülen çalışmalar ve savcılığa gönderilen bilgi ve belgeler sonucunda, İsrail İstihbarat Servisi Çevrimiçi Operasyon Merkezi’nin (İÇOM) olası hedefleri belirlendi.

BELGE VE FOTOĞRAFLAR GÖNDERİLDİ
Sevk yazısında ayrıca, tüm dosya ve deliller incelendiğinde, şüphelilerin İsrail istihbaratı olan İÇOM adına faaliyet göstererek İsrail Devleti için önemli ve tehlikeli olan özellikle Filistin vatandaşı ve Hamas bağlantılı kişilerin bilgi, belge ve fotoğraflarını elde ederek İsrail istihbaratına aktardıkları, bunun karşılığında özellikle terör örgütleri tarafından kullanılan para sistemlerini kullanarak menfaat sağladıkları anlaşıldı.

FİLİSTİNLİ YARALILARLA İLGİLENDİ
Yazıda, Hazem M.A.E. adlı şüphelinin sağlık destek personeli olarak çalıştığı, özellikle son dönemde Filistin’den getirilen yaralı ve yardıma muhtaç kişilerle ilgilendiği, bu kişilerle ilgili topladığı bilgileri İsrail istihbaratı ile paylaştığı belirtildi.

YARDIM DERNEĞİNDE ÇALIŞTI
Şüpheli Muhammed B’nin, Filistin’de yaşayan Müslümanların İsrail tarafından maruz kaldığı zulmü anlatmayı amaçlayan bir dernekte çalıştığı belirtildi. Şüphelinin toplantılara katılacak kişilerin kişisel bilgi formlarını topladığı ve bu bilgileri Lübnan uyruklu Kanada vatandaşı Cemal H’ye 500 dolar karşılığında ilettiği belirtildi.

200 DOLARA CAMİYİ FOTOĞRAFLAMIŞLAR
Şüpheli Amal S.E.S, Türkiye’deki Süleymaniye Camii’nin iç ve dış kısımlarını videoya çekti ve bu videoyu bir kişiye gönderdi. Bu hizmet karşılığında 150-200 dolar aldığı belirtildi. Zanlıların telefon trafiği ve para transferleri hakkında detaylar da paylaşıldı ve bazılarının suçtan kurtulmak için savunma yaptıkları ifade edildi.

NE OLMUŞTU?
İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, MİT Başkanlığı ve İstihbarat Şube Müdürlüğü tarafından yapılan bir çalışmada, İsrail Dış İstihbarat Servisi Mossad’ın Türkiye’de yaşayan yabancı uyruklulara yönelik keşif, takip, darp ve kaçırma gibi eylemler yapmayı planladığı bilgisi elde edildi.

Bu faaliyetlerin “uluslararası casusluk” kapsamında olabileceği düşünülerek, 46 şüphelinin yakalanması için harekete geçildi. 2 Ocak’ta İstanbul, Ankara, Kocaeli, Hatay, Mersin, İzmir, Van ve Diyarbakır’da belirlenen 57 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi ve 34 şüpheli yakalandı. Adreslerde yapılan aramalarda çeşitli miktarda para, ruhsatsız tabanca ve çok sayıda mermi ile dijital materyal ele geçirildi.

Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından İstanbul Adliyesi’ne getirildi. 34 şüpheliden 26’sı, “siyasal veya askeri casusluk” suçundan tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Hakimlik, 15 şüphelinin tutuklanmasına, 11’i hakkında adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verdi. 8 şüpheli ise sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresine teslim edildi.

yenicaggazetesi.com.tr- Yeni Şafak Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Alper (3 ay önce)
    Sınırlardan ajan da giriyor diyen ümit özdağ gibi bazı muhalifler az linçlenmemişti. Elek olmuş ülkemizin sınırları.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mlx (3 ay önce)
    Suriyeli din kardeşimiz casus mu çıkmış aaaa. Vallahi inanmam. Ne diyordu reis bu can bu bedende olduğu sürece onları kimse gönderemez. Bunlar onları göndermek için yapılmış bir komplo.... Aşırı ironi yaptım.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Huzur (3 ay önce)
    Odunu verecen...
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Başefendi (3 ay önce)
    Bu hain vaaz da neler anlatıyormuş çok merak ettim doğrusu.
    %75
    %25
    Yanıtla